extractie dentara din partea dreapta jos

13-09-2008
ancamemete
Nu este medic/terapeut
ancamemete
Buna,
acum 2 zile si jumatate mi-au fost extrase doua masele din partea dreapta jos, au fost si ceva pungulite de puroi..
Problema e ca ma doare ingrozitor, si nu e durere superficiala, ci in profunzime, m-am saturat sa iau calmante, am luat aulin, tador si acum iau quarelin si amoxacilina pe care am hotarat singura sa o iau... ce sa fac? din ce cauza ma doare asa rau? nu mai dorm noaptea de 3 zile. :((( si deja dau in anxietate si depresie
Va multumesc
49 comentarii 12 Înainte ›
0
13-09-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Asa se intampla de regula dupa extractii la molarii inferiori, mai ales la cei de minte.cam dupa 4-5 zile durerea scade, acum este la apogeul ei.
0
16-09-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Mie nu mi se pare chiar normal. Nu am auzit pana acum un pacient care sa se planga de dureri chiar asa mari si pe un timp asa de lung. De regula durerea dispare sau se diminua simtitor dupa 2 zile si inainte de acest interval se calmeaza chiar si cu algocalmin. Eu prescriu aulin pacientilor dupa operatia de implant. Parerea mea este ca (ati mentionat ca au fost pungi de puroi) nu a fost curatat foarte bine (se mai intampla sa ramana din cauza lipsei de vizibilitate), caz in care ati procedat f. bine ca ati luat amoxicilina. Nu ati spus insa nimic despre terapia dinaintea extractiei (ar fi trebuit sa luati amoxicilina, ampicilina sau augmentin inainte pentru ca organismul sa fie protejat in timpul interventiei). Recomandarea mea este sa continuati sa luati amoxicilina timp de 5 zile (1la 8 ore in primele 2 zile si 1 la 12 ore urmatoarele 3 zile) daca nu ati luat nimic inainte de interventie si 3 zile (1 la 12 ore - capsule de 500mg) daca ati luat antibiotic inainte de interventie. Nu ar strica insa sa faceti si o radiografie la locul extractiei, pt. siguranta dvs. Numai bine!
0
16-09-2008, ora 00:00
ancamemete
Nu este medic/terapeut
ancamemete
Va multumesc pentru raspunsuri :).. Intradevar locul nu se curatase bine si am facut o infectie, am fost ieri din nou la doctor si mi-a facut un tratament (mi-a curatat, mi-a pus ceva medicament, si am lasat sa se formeze un nou cheag).
Azinoapte insa am observat ca a disparut cheagul si a inceput sa ma doara iar locul, eu continuu cu tratamentul cu antibiotic si antiinflamator (celebrex), iar la durere iau ketonal. Am fost dimineata la medicul care mi-a curatat locul si a spus ca in cazul in care durerea nu se amelioreaza imi va face sutura.. Sincer sper sa nu fie nevoie de asa ceva pentru ca oricum ieri am tremurat ca un catel plouat pe scaun..
Si da intradevar, inainte de extractie nu am luat niciun antibiotic.. au fost considerate urgenta deoarece ma dureau deja de 3 zile si nu era umflat locul..
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Numai bine!
0
19-09-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Cu multa placere, sper sa va simtiti bine si sa nu mai fie nevoie de sutura. Eu nu as mai fi intrat din nou acolo, as fi lasat antibioticul sa isi faca treaba (era mai putin traumatizant), asa riscul de infectare a celorlalte tesuturi a crescut, dar.sa speram ca va fi bine. Cat despre antibiotic, data viitoare luati la dvs Augmentin comprimate 1000mg si chiar daca luati o pastila inainte de interventie tot va ajuta, mai luati apoi inca o pastila la 1 ora dupa interventie si inca 1 la 12 ore si ati scapat de astfel de probleme cu doar 3 pastile. Ceea ce ma mira este ca nu v-a dat macar postoperator sa luati antibiotic.Ma rog.tot raul spre bine, acum stiti ce aveti de facut. Numai bine!
0
22-06-2009, ora 12:53
AndraSulita
Nu este medic/terapeut
AndraSulita
Buna ziua. Apar si eu cu aceleasi intrebari. Sambata la 19.30 mi s-a extras molarul de minte - stanga, jos. A fost foarte greu, era f bine infipta. A durat in jur de o ora. Ideea este ca molarul abia aparuse, era sanatos dar nu avea loc sa creasca si imi dadea dureri f. mari. La o ora dupa extractie au inceput durerile groaznice iar duminica am inceput sa ma umflu. Azi, luni, sunt absolut deformata, invinetita, si am si dureri dar nu foarte mari. Adica iau un nurofen la 7-8 ore. Am apucat sa iau 2 pastile de augmentin 1g, la 12 ore, inainte de extractie si apoi am continuat pana in prezent, in acelasi ritm. Nu pot sa deschid gura, abia vorbesc si nu am mancat nimic din'nainte de extractie. zva intreb daca este normal ce se intampla. Sunt foarte speriata, mai ales ca pana in prezent nu am avut nicio carie.deci nu am experienta cu aceste dureri dentare. Multumesc, Andra
0
22-06-2009, ora 19:30
Dr. Sas Cristina
Stomatologie, Timisoara
Dr. Sas Cristina
extractiile de molar de minte, mai ales inferiori, sunt uneori foarte dificile, si organismul reactioneaza pe masura. tesuturile din jur se umfla datorita traumatismului extractiei. este foarte bine ca iei antiinflamator(nurofen), poti sa iei in continuare 3 pastile pe zi, va ajuta la dezumflarea locului si nu te va mai durea asa de tare. in acelasi timp, pune compresa rece pe exteriorul obrazului, si nu dormi cu fata in perna, pe partea cu extractia, ca sa nu tii caldura.
la 3 zile dupa extractie ar trebui sa mergi la un control.
toate bune!
0
23-06-2009, ora 20:07
AndraSulita
Nu este medic/terapeut
AndraSulita
Multumesc pentru raspuns. Ieri am fost la un control. Mi-a mai scos din sangele adunat acolo, printre firele de cusut. Mi-a zis ca am sangerat mai mult, pentru ca extractia a coincis cu perioada mea de menstruatie. Durerile au devenit mai suportabile. Continui cu antibioticul si cu antiinflamatorul (mai rar). Folosesc si apa de gura Corsodil - mai ales ca nu pot sa ma spal pe dinti. Nu pot sa deschid gura. Mi-a zis, ca pana luini, cand imi va scoate firele, sa fac exercitii sa deschid gura, altfel va trebui sa intervina ei, si va fi mai neplacut. eu ma fortez, dar am dureri si am impresia ca se va rupe... Iar gatul - pana la clavicula, este umflat si ma doare cand incerc sa ridic capul in sus. Cred ca sunt iritati ganglionii...
Oricum, simt ca sunt pe drumul cel bun. :)
0
27-06-2009, ora 00:27
AlexandraUmf
Nu este medic/terapeut
AlexandraUmf
Extractia unui molar superior de minte cat de dureroasa este Cat dureaza durerile si care sunt etapele care ar trebui parcurse in mod normal Si ce ar trebui in mod normal pentru tratarea durerilor in cazul in care doare Va multumesc in mod anticipat :
0
03-07-2009, ora 11:34
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna AlexandraUmf! Extractia unui molar de minte (operatia in sine) nu doare pentru ca se face sub anestezie. Spre deosebire de molarii inferiori, cei superiori nu dau fenomene postextractionale (dureri, umflare, inclestare a maxilarelor) atat de intense. Oricum postextractional ti se vor prescrie un antiinflamator si un analgetic de genul: Ibuprofen, Brufen, Aulin, Nurofen, Ketonal, Ketorol, Algocalmin, etc. Numai bine!
0
03-07-2009, ora 20:02
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
Buna ziua.
Asi avea si eu o intrebare, am suferit acum 2 zile o extrectie de molar de minte (chirurgical) intrebarea mea este cum se va proceda la indepartarea firelor ? asta va fi saptamana viitoare miercuri, dar sunt curioasa e dureroasa? se face anestezie. Va rog sa imi dati toate varientele posibile, sunt foarte emotive, si dupa ce am trecut prin operatie, inca si acum avand dureri, mi-e frica de ce va urma la indepartarea atelor.( 4.8 incluzie am avut)
Multumesc din suflet anticipat!!
0
04-07-2009, ora 01:28
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
nu doare nimic la fire..nu te speria..in 2 min se scot fara dureri si esti gata..
cu respect Jonel
0
04-07-2009, ora 12:15
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
Multumesc! sper sa nici nu doara!
0
09-07-2009, ora 15:19
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
buna ziua, am o problema de 6luni. mi sa extras o masea (molarul1) (dupa aceea urmeaza o alta masea iar apoi molarul de minte.am spus astea ptr a intelege mai bine problema. dupa extractie am facut infectie si mi sa format un cheag de sange in locul maselei. am facut o radiografie si mai era un colt din masea ramas. am fost inpoi la medicul care a extras maseaua cu radiografia si ma chinuit 2 ore fara sa exagerez ptr a gasi coltul ramas. cu tot cu radiografie tot nu a gasit coltul si a zis sa nu mai umblam(dupa un chin de 2 ore) k organismul il va respinge singur. am uitat sa specific k in momentul extractiei am simtit k mi-a rupt maxilarul in doua(asa am simtit eu, asa tre ma durut). in aceste zile imi sangera tot timpul gingia si madurea ingrozitor mai ales maxilarul partea dinspre ureche. dak am vazut k ma simt f rau si ma doare iar medicul respectiv nu a gasit coltul ramas, m-am dus la un alt medic. binenteles k ma chiuretat imediat si a extras si coltul ramas, destul de mare si bine infipt. binenteles k am simtit dureri. la cateva zile tot rau si rau.dureri f mari(am luat antibiotic si inainte de extractii si dupa). am mers din nou la dr, gingia era bine se inchidea dar eu aveam dureri mari mai ales la maxilar si sub maxilar. la gingie unde a fost extrasa maseaua sa format ceva mare care era si pe os. am fost din nou la dr mi sa dat din nou antibiotic si mi-a dat trimitere la medident sa fac o ortopantograma. tin sa mai specific k glanda salivara si ea sa inflamat si ma jena. bun, am venit cu rezultatul ortopantogramei si mi sa spus k posibil durerile care le am sa fie de la glanda salivara care sa inflamat sau poate fi de la molarul de minte care are radacinile in canalul mandibular. ma trimis la bucuresti sau la iasi. de frica prin cate am trecut am renuntat a ma duce. durerile au mai trecut, ce sa format la gingie a dat inpoi dar f greu dar am ramas cu dureri la maxilar inspre ureche in dreptul molarului de minte. am si o amortire f subtila a maxilarului pe partea cu extractia adica pe partea stanga. in momentul de fata ma ingrijoreaza glanda salivara care ma cam jeneaza k e cam inflamata si durerea dar nu e mare, la maxilar inspre ureche(k zona). am scris f mult, sper k in mare ati inteles. nu este vreo posibilitate de a nu mai ajunge din nou la doctori?sunt ingrozita.imi este f frica.mai ales k mi sa spus k molarul de minte fiind cu radacinile in canal va trb operatie de un specialist k exista riscul k in momentul extragerii sa iasa si nervul si sa raman cu pareza pe partea stanga. de frica asta nu m-am mai dus ci am stat asa. dak ma puteti ajuta cu ceva, astept un rasp. multumesc din suflet k ati avut rabdarea de a citi atat.
0
09-07-2009, ora 23:58
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
asa.ai scris mult.ce am inteles eu e ca ai scos un dinte la mandibula si nu la maxilar..operatia aia daca e facuta de un specialist e facuta tocmai ca sa nu fie lezat nervul ala despre care e vorba.e vorba de nervul alveolar inferior care e un nerv senzitiv si nu motor..ideea e ca daca te duci la un specialist are grija el sa nu rupa nervul.La nivelul glandei cum zici si cum am dedus eu, poate fi un ganglion inflamat sub mandibula, din cauza molarului de minte, sau extractiei laborioase.parerea mea e sa te duci la un specialist.
cu respect Jonel
0
10-07-2009, ora 14:18
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
multumesc mult ptr rasp si va multumesc k ati avut rabdarea de a citi. se poate sa-mi recomandati un medic specialist din Bucuresti sau la Iasi?operatia asta se poate face si la un cabinet particular?sau doar la spitalul de stomatologie? Dupa extractia molarului de minte vor trece problemele care le am?
0
10-07-2009, ora 15:46
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
operatia se poate face si la cabinet particular si la spitalul de stomatologie.operatia se face cu anestezie locala, exact ca la o extractie simpla..trebuie vazute oricum radiografii.In momentul in care se vor indeparta cauzele o sa scada si inflamatia ganglionilor si vor disparea si durerile.operatia poate s-o faca orice medic specialist de chirurgie dento alveolara.
cu respect jonel
0
10-07-2009, ora 17:05
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
va multumesc f mult ptr raspunsuri, o zi buna
0
26-07-2009, ora 19:27
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
buna seara in legatura cu problema mea care am postato mai sus am o nelamurire. dak aman cateva luni pana ajung la stomatolog imi poate cauza la ceva.trebuie sa plec din tara ptr un timp si nu pot ajuge la stomatolog.tin sa mentionez k am dureri. ma doare maxilarul si sub maxilar ganglionii pe acolo.(asta in termenii mei).
0
26-07-2009, ora 19:41
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
pai daca doare eu te sfatuesc sa nu amani.. cu respect jonel
0
26-07-2009, ora 20:23
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
va rog ajutati-ma ma doare chiar ma doare si ma jeneaza dar e imposibil sa ajung deja am bilet de avion cumparat si nu pot amana plecarea.ce se poate intampla dak aman.sincer.
este si o senzatie de amortire pe partea stanga a maxilarului.
0
26-07-2009, ora 20:33
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
va rog mult imi puteti recomanda un medic specialist in chirurgie (stomatolog) la Bucuresti sau Iasi. asta k sa stiu cand oi veni din strainatate.Trag nadejde k nu se va intampla nimic rau.Imi este f frica de stomatolog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
26-07-2009, ora 20:34
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
pai te poti umfla..si nu stu exact de la ce vine durerea..ca asa cum ai spus mai e o extractie facuta acolo, si mai e si maseaua de minte..se poate umfla daca amani..ca sa pot raspunde trebuie sa stiu exact ce e..cu respect jonel
0
26-07-2009, ora 20:38
DR.J
Identitate neconfirmată
DR.J
la spitalul de stomatologie sunt medici specialisti foarte buni..eu am terminat rezidentiatul in chirurgie..acolo o sa te rezolve sigur..cu respect jonel
0
26-07-2009, ora 21:01
Agi
Nu este medic/terapeut
Agi
Buna, seara!
Am mai postat despre problemele dentare acum ma intorc din nou, mi-am facut operatie la molarul de minte acum 3 saptamani, pentru ca ma durea toata partea dreapta, mi sa extras maseaua de minte de jos(48)iar pe mine ma doare in continuu, mi-au descoperit o carie, la maseua (17) sus, chiar langa molarul de minte. Aceasta masea mi-a fost plombata cu plomba de metal acum mi-a indepartat, si mi-a umblat pe canale, dar am o durere continua si nu scade durerea, mi-a zis cineva ca sar putea sa fi ajuns la os, (tratamentul sau caria?) poate ajunge la os?
Va rog ajutati-ma ca deja rabd de luni si durerea nu scade si la dentist va trebui sa merg marti dimineata!
Ce calmante pot lua, inafara de algocalmin? Multumesc!!!
0
26-07-2009, ora 21:33
siluana
Nu este medic/terapeut
siluana
ma dore si capul pe partea cu probleme
in zona tamplei mai mult
0
07-01-2010, ora 17:19
diana ade
Nu este medic/terapeut
diana ade
buna ma numesc diana si vreau sa stiu daca molarul de minte afecteaza maxilarul?
0
04-08-2010, ora 23:24
Pain
Nu este medic/terapeut
Pain
Deci fara deci, am si eu o oarecare nedumerire. Ieri am fost la un control la stomatolog, ma rog, aveam ceva probleme cu o masea rupta. Am facut radiografii, iar doctorita a incercat sa repare cum a stiut mai bine. Din ce am dedus, pusese arsenic probabil sa omoare nervul si sa ma curete ulterior, si mia oprit o sangerare destul de problematica. Dupa o noapte de dureri ingrozitoare, mam prezentat din nou la cabinet azi, la ora stabilita. Inca o radiografie, si a venit si verdictul: era mult prea nasol, infectia nu a raspuns cum trebuia, si e nevoie sami faca extractie. Vorbesc de un molar de jos, partea dreapta, penultimul [mentionez ca inca nu miau iesit maselele de minte]. A scos molarul, la fel, dureri ff puternice in timpul extractiei, sa chinuit o groaza sa ma anestezieze astfel incat sa nu mai mormai, a folosit cateva fiole bune. Am luat 1 pastila de augmentin inainte de extractie, data de dumneaei. Mia spus sa vin din nou maine la control. Acum ce sa zic.. sunt acasa si efectiv mia amortit toata partea de jos de durere, si problema e ca daca incerc sa ating, simt undeva in acel loc ceva ce pare a fi o bucatica lasata infipta. Este posibil sa nu fi scos tot? Ce ar trebui sa simt in acel loc gol? Cum pot ameliora durerile? Acea infectie care a determinat extractia cu ce ar trebui tratata? Cam cat timp ar trebui sa mai doara? Recunosc ca de frica si de durere am si uitat sa mai adresez aceste intrebari cui trebuia..
0
06-08-2010, ora 23:15
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
1 partea de jos se simte toata amortita nu din cauza durerii, ci de la anestezie. care probabil si-a facut ceva mai greu efectul
2 nu deranjati locul extractiei in nici un fel, nu dati cu limba acolo, nu bagati degetele sau periuta in primele 24 de ore. ma indoiesc ca nu vi s-ar fi spus nimic daca nu s-ar fi scos tot dintele
3 durerile se amelioreaza cu antiinflamatoare si calmante : nurofen foste, ketonal, ketorol etc
4 infectia s-a indepartat prin chiuretarea alveolei dupa extractie
5 durerea ar trebuie sa scada ca intensitate pana la disparitie in cateva zile
0
22-12-2011, ora 20:07
cristiniku01
Nu este medic/terapeut
cristiniku01
Hello!
Numele meu este Cristi, am doi molari de minte iesiti in partea de jos, in urma unei tomografii pe care mi-a cerut-o medicul am aflat ca printre radacinile molarilor de minte trece nervul facial.Am insistat sa-mi scoata macar una ca incepuse sa-mi strambe dintii din fata.
Nu a fost de acord sa scoata macar una dintre ele care crestea intr-o parte spre orizontala dar a recurs la alta metoda mi-a taiat gingia si a taiat din coroana molarului de mnte dupa care i-a scos nervul si m-a cusut gingia la loc peste molarul de minte.
Mi-a spus ca maseaua v-a creste iar si poate se indeparteaza radacina maselei de nervul facial daca nu se indeparteaza atunci o sa mai cioparteasca iar din ea
Voi ati mai auzit de asa ceva? ca eu nu am intalnit pe nimeni cu o problema asemanatoare.Ce ma fac daca trebuie scoasa si cealalta masea de minte ca nu are loc de maxilar o sa taie din ea ca nu o poate scoate? Numai tomograful pentru o masea de minte m-a costat 300 ron.Chiar nu am auzit pana acum pe cineva sa nu i se poate scoate o masea de minte. Ori n-am nimerit eu doctorul care trebuia
0
23-12-2011, ora 13:07
murexxx
Nu este medic/terapeut
murexxx
buna ziua. am si eu o nedumerire. am avut o extractie la un premolar sus-dreapta si nu mi s-a inchis gingia. la o saptamana am fost din nou mi-a chiuretat si mi-a pus copci. la 2 zile copcile au perforat gingia deci mi-a ramas deeschisa gingia. ieri am fost din nou iar m-a chiuretat si mi-a zis sa tin mai mult tamponul respectiv ca sa se adune sange. l-am tinut destul de mult iar dimineata am vazut ca nu s-a inchis cat trebuie. se vede pana inauntru. daca se poata sa-mi spuneti e grav ? se va vindeca ca sunt un pic disperat. va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •