explicatii administrare nistatina si glicerina boroxata

05-05-2007
Dany988
Nu este medic/terapeut
Dany988
Buna ziua.de cateva zile, pe limba mi-a aparut o substanta alba, cu aspect branzos.din cate am citit pe net, pare a fi candidoza bucala.am fost la o farmacie si mi s-a recomandat nistatina si glicerina boroxata, insa nu mi s-au dat prea multe indicatii despre cum sa le administrez.de aceea apelez la voi.ati putea va rog sa imi explicati exact cum trebuie luate?(dupa masa, inainte cu x min de masa, la ce interval, etc)de asemenea daca puteti sa imi explicati si in ce mod se iau(de ex. Nistatina trebuie dizolvata in gura si apoi inghitita, glicerina boroxata...ce anume inseamna badijonare?) nu vreau sa par un idiot ;)) dar vreau sa ma asigur ca fac bine tratamentul.va multumesc anticipat.
42 comentarii 12 Înainte ›
0
05-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este foarte bine ca ai ajuns in aceasta postura, deoarece ai scurtcircuitat traseul normal care trebuia sa-l parcurgi : medic de familie >>medic specialist >>farmacie. Trebuie sa stii ca persoana care iti elibereaza medicamentul din farmacie are cunostinte despre medicina cam la nivelul tau (ma doare capul, iau un algocalmin). In mod normal, atunci cand apare o candidoza bucala trebuie sa afli si de ca a aparut (un diabet la debut, tratament anterior cu antibiotice, deficit de fier, imunosupresie, etc.), avand in vedere faptul ca aceasta "ciuperca" traieste in mod normal in gura noastra, dar nu ne deranjeaza!
Nistatina se administra pe vremea bunicii mele in candidozele bucale, iar pentru a fi eficienta trebuie sa "topesti" in gura cam 10 tablete pe zi! Avand in vedere gustul lor cat si numarul pe care care trebuie sa ti-l administrezi, nici nu mai conteaza cand si cum iei pastila, pentru ca toata ziua va trebui sa stai cu o pastila in gura ! Succes!
0
05-05-2007, ora 00:00
Dany988
Nu este medic/terapeut
Dany988
ok.multumesc pt informatii.ceva despre cum sa iau boroxat glicerina?o sa incerc sa o tratez mai intai, iar daca reapare ma voi duce cu siguranta la un medic.
0
06-05-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Glicerina boraxata se administreaza la sugari mai ales cand folosesc tetina in exces! De obicei se badijoneaza (se unge) tetina cu glicerina boraxata si apoi se da sugarului biberonul. Aceasta manevra se face inainte de fiecare masa.
0
01-10-2008, ora 00:00
danny_k
Nu este medic/terapeut
danny_k
Buna, am fost sa fac si eu un exudat faringian datorita unui contact cu o persoana care avea streptococ de tip A, am facut exudatul si la rezultat mi-a iesit : candida albicans. Am dus rezultatul la medicul de familie care mi-a spus ca totul este normal si ca candida albicans se gaseste la toata lumea, ca nu trebuie tratata.

Am cautat si eu pe internet si am gasit ca se trateaza cu Glicerina Borazata si Nistatin de 500. Am sa merg la o farmacie sa cumpar.
Administrarea am inteles-o din posturile de mai sus.

Pe analizele de laborator mai scrie ca e sensibila la: ketoconazol si econazol, normal la nystatin si rezistent la fluconazol - nu mai stiu daca asa era gradul de sensibilitate deoarece am lasat rezultatele la medicul de familie

Ca si antecedente medicale am fost bolnav de hepatita tip B si tbc.

Sa incerc sa iau ketoconazol? am inteles ca nu e bun pt cei care au avut afectiuni hepatice. Econazol - nu am gasit nimik despre el pe internet, cat despre nystatin si fluconazol - nu mai stiu la care scrie ca e rezistent.
0
01-10-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca nu aveti niciun simptom si medicul de familie v-a spus ca nu trebuie niciun tratament, de ce va incapatanati sa tratati o ciuperca ce va reapare in gura dvs dupa terminarea tratamentului ?????
0
01-10-2008, ora 00:00
danny_k
Nu este medic/terapeut
danny_k
am mici "bubite" pe limba, sensibile la sarat si iute, si o senzatie de parca am ceva in gat, si trebuie sa inghit, mai ales dimineata.
0
04-10-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar fi bine sa faceti un examen ORL.
0
19-10-2008, ora 09:58
lkenoby
Nu este medic/terapeut
lkenoby
buna ziua, am si eu o problema.As dorii sa stiu cum se administreaza Nistatina 500.000 U.I in cazul candidozei vagina.Am luat intamplator cand luam antibiotice pt o raceala.stiu ca pe langa antibiotice se iau pastile micotice si am incercat nistatina.Am observat ca n-am mai avut secretie cat am luat nistatina..As vrea sa fac un tratament cu nistatina, dar nu stiu cum se administreaza. va multumesc.
0
23-10-2008, ora 16:56
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nistatina este eficienta in candidozele vaginale numai in preparate magistrale aplicate local. In administrarea orala nu au niciun efect. Adresati-va unui ginecolog sau unui dermatolog.
0
31-05-2009, ora 11:24
veryfunny
Nu este medic/terapeut
veryfunny
Mi-am creat cont special pentru a-l felicita pe domnul dr. Mihalache pt calmul pe care reuseste sa-l pastreze in spatele "intepaturilor" :)) Imi place la nebunie stilul..."Glicerina boraxata se administreaza la sugari mai ales cand folosesc tetina in exces! " sau "Daca nu aveti niciun simptom si medicul de familie v-a spus ca nu trebuie niciun tratament, de ce va incapatanati sa tratati o ciuperca ce va reapare in gura dvs dupa terminarea tratamentului ?????" Am ras copios cand am citit replicile dumneavoastra, m-am prins de stil pentru ca si eu am acelasi stil, sa intep si, culmea, cei intepati nu sesizeaza! Sunt veterinar si de multe ori mi-am dorit ca animalele sa vina singure la consultatie, fara proprietar, ca sa scutim din discutiile interminabile si parerile lor "stiintifice".
0
03-06-2009, ora 16:18
mihais
Nu este medic/terapeut
mihais
Pt candizoza se ia Decasept.
0
20-07-2009, ora 16:35
madalina_ticuleanu
Nu este medic/terapeut
madalina_ticuleanu
Se poate folosi si altceva in afara de glicerina boraxata sau nistatina pt ciuperca de pe limba bebelusilor ?
0
29-08-2009, ora 12:03
mary sili
Nu este medic/terapeut
mary sili
am o fetita de 8 luni si de 5 zile nu vrea sa manance deloc am fost la spital cu ea la vreo 3 zile de nemancare si acolo mi-au spus ca este din cauza dintilor si mi-a dat reteta cu glicerina boraxata cu anestezina iar la farmacie mi-a dat glicerina cu nistatina nu a dat nici un randament ce sa fac? ps. avea si o albeata in ceru gurii
0
22-01-2010, ora 09:41
elenaoana
Nu este medic/terapeut
elenaoana
"Trebuie sa stii ca persoana care iti elibereaza medicamentul din farmacie are cunostinte despre medicina cam la nivelul tau (ma doare capul, iau un algocalmin)"

Urat din partea dumneavostra sa facesti o asemenea afirmatie. Nu i se zice persoana care, i se zice farmacist. Si are cunostinte despre medicament, nu despre medicina, mai multe decat voi medicii intr-o viata.
Sau, daca ati nimerit un asistent care sa va spuna te doare capul ia algocalmin, banuiesc ca stiti diferenta intre un farmacist si-un asistent.
In fine, pot si eu sa arunc cu noroi si sa spun ca in medicina, 10% sunt pregatiti. Restul, praf. Cam asa era in facultate, la Iasi chiar.
Oana.
0
22-01-2010, ora 14:00
BooMi
Nu este medic/terapeut
BooMi
Colegi, sau persoane pregatite in acelasi domeniu cu cei care isi permit sa raspunda dand sfaturi, va rog pastrati o conduita profesionala!
Forumul NU este pentru intepaturi.
Respectati pe cei care se incred in voi, cei pregatiti sa raspundeti la astfel de solicitari!
Multumesc!
0
23-01-2010, ora 20:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru elenaoana:
Nu inteleg ce va deranjeaza !!!
Singura spuneti ca aveti "cunostinte despre medicament, nu despre medicina" !!!!
Chestiunea principala este ca farmacistii sau asistentii de farmacie (pentru ca si ei elibereaza medicamente !- de aceea am spus "persoana" si nu "farmacista) isi permit sa puna diagnostice (desi nu au pregatirea necesara) privind pacientul peste tejghea si, MAI GRAV, sa elibereze madicamente FARA prescriptie medicala (nu ma refer la OTC-uri, ci la alte medicamente!).
Asta nu inseamna ca arunc cu noroi !
Asemenea practici se sanctioneaza in alte tari europene cu suspendarea licentei si inchiderea farmaciei !
Scopul pentru care am facut afirmatiile de acum 3 ani a fost pentru a explica filiera CORECTA si LEGALA care trebuie sa o parcurga un bolnav pana a ajunge cu reteta la farmacie!
0
04-05-2010, ora 19:09
marinaghi
Nu este medic/terapeut
marinaghi
Buna ziua! Iau anticonceptionale melleva 35. Iar acum ma chinui cu o ciuperca"candida albicans".Am zis ca e bine sa fac un tratament cu nistatina...dar nu taie efectul la anticonceptionale...va multumesc..astept raspuns
0
04-05-2010, ora 19:10
marinaghi
Nu este medic/terapeut
marinaghi
dar nu taie efectul la anticonceptionale?????...va multumesc..astept raspuns
0
16-05-2010, ora 10:29
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar fi bine sa nu faceti tratament din proprie initiativa!
Mergeti la un dermatolog sa va prescrie un tratament corect.
0
01-11-2010, ora 00:12
crina31
Nu este medic/terapeut
crina31
Buna seara. Am citit recomandarile pentru nistanina si mi-a fost recomandat pentru o problema pe care o am de ceva timp. In luna August, am descoperit, la o raceala mai serioasa, ca in gat (nu amigdale) am o pustula alba. Nu am luat in serios recomandarea si nu am urmat tratamentul, pentru ca nistanina are un gust deloc placut. Acum, constat ca langa acea pustula, a mai aparut una. Cui trebuie sa ma adresez, sau ce pot face? Mentionez ca am si sistemul imunitar cam la pamant (am facut alergie la 3 antibiotice in 2 ani) si in copilarie, am avut hepatita tip B. Va multumesc anticipat.
0
02-11-2010, ora 21:58
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mergeti la un ORL-ist sau un infectionist.
0
06-12-2010, ora 21:51
daneid
Nu este medic/terapeut
daneid
Buna seara! Am si eu o mica mare problema. De aproape un an de zile ma confrunt cu o ciuperca aparuta pe limba, Candida albicans. Am incercat tot felul de tratamente, dar nici unul nu a dat rezultate. Am luat si nistatina pe cale orala, am badijonat locul afectat cu nistatin si glicerina boraxata. Am incecarcat si cateva tratamente naturiste, dar la fel, fara efect. Ce ma sfatuiti sa mai iau.?Chiar vreau sa scap de aceasta ciuperca, e suparatoare. As avea nevoie de un nou sfat.
Multumesc!
0
08-12-2010, ora 16:49
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu cred ca veti reusi sa scapati, deoarece ea traieste in mod normal in gura noastra, a tuturor !!
0
08-12-2010, ora 19:32
daneid
Nu este medic/terapeut
daneid
Nu credeti ca daca ar trai normal in gura tuturor am fi avut toti, si nu ne-am mai fi chinuit sa o tratam cu tot felul de medicamente. Asta cu siguranta am luat-o de undeva.pentru ca eu nu cred ca e posibil sa apara dintr-o data. Mentionez ca nu am consumat antibiotice mai deloc (am inteles ca antibioticele ar fi una din cauzele aparitiei ei).
0
15-12-2010, ora 17:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca ar fi indicat sa mai studiati problema!
Aici nu este vorba despre ce cred eu sau dvs!
Candida traieste in mod normal in gura noastra, a tuturor, fie ca doriti dvs sau nu!
Chestiunea cu antibioticele se refera la candidoza ca boala si da, intr-adevar, tratamentul cu antibiotice poate duce la aparitia candidozei!
0
21-12-2010, ora 16:57
mihai1304
Nu este medic/terapeut
mihai1304
dl midorin42 nu vi se pare ca sunteti cam de nefolos pe acest forum? nu vad nicio explicatie sau vreun ajutor dat cuiva si raspundeti ironic cam tuturor in loc sa explicati de exemplu diferenta de a avea candida sau candidoza. stiti foarte bine la ce se refera lumea de mai sus nu mai raspundeti doar ca, candida e normal sa traiasca in gura noastra pt ca stiti ca ei se refera la candidoza defapt. si nu confundati asist de farm cu farmacistii.. mai bine va apucati de altceva lasati internetu.. succes
0
26-12-2010, ora 18:18
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Multumesc pentru sfaturi !
0
19-01-2011, ora 00:18
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Sunt perfect de acord cu Daneid, acest doctor Midorin42 da numai raspunsuri evazive si raspunde ironic la aproape toate intrebarile noastre in loc sa ne explice cum sta treaba cu candidoza si cum se declanseaza aceasta boala, pt ca ciuperca Candida exista in corpul tuturor oamenilor si nu toti avem Candidoza sau candida pe limba sau genitala cum am io si ma lut de vreo 3 luni de zile sa scap de ea si cam degeaba, am folosit aproape tot ce am aflat pe acest site si degeaba, cea genitala a inceput sa dispara dar am in gura si de-asta e mai greu sa scap pt ca din cate am citit nu dispare asa usor pt ca in cavitatea bucala sunt foarte multi microbi ca doar nu o sa stai nemancat sau sa nu bei nici apa si aceasta boala ca sa-i zic asa apare din cauza sistemului imunitar slabit, a stresului, a intoxicarii cu substante toxice, a consumului exagerat de antibiotice..etc.

Sa va dau niste sfaturi cum sa va feriti de infectiile fungice [ pe care le-am gasit tot pe acest forum ] :
poartă haine lejere făcute din materiale naturale (bumbac, lână, mătase) şi evită umiditatea în zona genitală;
- evită purtarea pantalonilor prea strânşi;
- nu consuma antibiotice în exces, pentru că distrug flora intestinală probiotică (saprofită);
- schimbă-ţi hainele umede cât de des posibil;
- evită băile cu apă fierbinte;
- spală-ţi lenjeria în apă fierbinte;
- urmează o dietă bine echilibrată care să conţină: proteine, glucide, lipide, enzime, vitamine, minerale etc.;
- consumă un supliment alimentar cu probiotice care să conţină măcar una dintre următoarele bacterii saprofite: Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Salivarius, Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei imunitas, Bifidus essensis actiregularis;
- evită pâinea şi produsele de panificaţie;
- evită contactele sexuale;
- menţine-ţi o igienă optimă spre "impecabilă"...etc.
0
07-04-2011, ora 07:55
andraoni
Nu este medic/terapeut
andraoni
Buna,

Din proprie experienta pentru candidoza bucala va recomand spalaturi/gargara cu bicarbonat de sodiu. Candida se dezvolta mai bine in medii acide si bicarbonatul de sodiu are ca efect reducerea aciditatii din gura dumneavoastra. Una/doua lingurite intr-un pahar de apa si aplicarea tratamentul dupa fiecare masa ar putea avea un efect pozitiv.

O alta recomandare ar fi referitoare la dieta. E bine daca puteti sa evitati mancarurile bogate in zahar in perioada in care faceti tratamentul. Dieta are ca efect sprijinerea tratamentului medicamentos.

Multa sanatate si mult success!
0
07-04-2011, ora 12:37
melgrosu
Nu este medic/terapeut
melgrosu
@daneid-"Nu credeti ca daca ar trai normal in gura tuturor am fi avut toti, si nu ne-am mai fi chinuit sa o tratam cu tot felul de medicamente. Asta cu siguranta am luat-o de undeva.pentru ca eu nu cred ca e posibil sa apara dintr-o data." Stimate domnule/doamna, daca incercati dupa ureche "tot felul de tratamente", fara analize, fara sfaturi de specialitate, de ce va mai mirati ca nu va trece si de ce contraziceti un doctor care spune ca exista in corpul nostru aceasta ciuperca bine-merci. In momentul in care apare un stres, scade imunitatea organismului nostru, apare un dezechilibru in organism, poate sa apara candidoza "din senin", nu trebuie neaparat sa o "luati" de undeva.

@mihai1304-"dl midorin42 nu vi se pare ca sunteti cam de nefolos pe acest forum?"-Stimate domnule, daca vi se pare "de nefolos", de ce mai sunteti pe acest forum? Stiti vorba aia "primum non nocere"? Domnul doctor a dat raspunsurile corecte dpdv medical, duceti-va la un consult/control/analize de specialitate, medicina nu se face la telefon sau pe internet. Domnul doctor a dat sfaturile corecte, atat cat se poate pe un forum si a dat raspunsurile in functie de cat rau v-ati facut singuri inainte incercand tot felul de tratamente auzite de la prieteni sau de pe net.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: