explicatie rezultat. I s-a extirpat rinichiul stg cu o tumoare

26-08-2013
andagl
Nu este medic/terapeut
andagl
Mama mea a fost operata in Iunie si i s-a extirpat rinichiul stg cu o tumoare cam mare si a rezultat carcinom slab diferentiat in urma biopsiei. Am mai facut niste analize suplimentare si am primit rezultatul de mai jos(nu este medicul curent de la Fundeni pt a ne explica pasii ce tb urmati).

Diagnostic trimitere
Tumora renala stg; carcinom slab diferentiat (histogeneza parenchimatoasa vs uroteliala pelvi-caliceala)

REZULTATE:


Bloc c.13495; Bloc c.13496

- Histopatologic Fragrnente din parenchim renal cu arhitecturi extins rernaniate prin "¢ proliferare tumorala maligna de tip carcinom cu celule marL ovoidale si poligonale, Cu rnorfologie vag rabdoida. dispuse in pattern alveolar-solid; celulele neoplazice prezinta nuclei pleomorfi, mitotic activi, Si invadeaza tesutul adipos invecinat.

Irnunohistochimic
"¢ CK34betaEl2 pozitiv citoplasmatic Si membranar, de intensitate malta si medie, in frecvente celule tumorale, difuz in structuri turnorale
"¢ CK7 pozitiv citoplasmatic si membranar, de intensitate medie Si
malta, in frecvente celule tumorale, difuz in structuri neoplazice
"¢ CK20 negativ in celule turnorale
"¢ p63 (repetat) pozitiv nuclear, de intensitate medie si slaba, in celule tuniorale grupate, zonal. parcelar extins, in structuri neoplazice
"¢ Vimentina pozitiv citoplasmatic si membranar, de intensitate malta Si, mai rar, medie, in frecvente celule turriorale, difuz in structuri neaplazice
CDIC pozitiv citoplasmatic si membranar. de intensitate medie si slaba, in relativ frecvente celule turnorale, zonal in structuri neoplazice



Concluzii
Carcinom urotelial invaziv pelvi-caliceal, varianta sarcomatoida cu aspecte rabdoide (cod OMS: 8122/3)
ComentariL.
Corelate Cu aspectele morlologice clasice, macro- si microscopice (coioratii HE) ale piesei operatorii (a se vedea raportul patologic nr.
ci 3494-13500 I 25.062013), testele Il-IC efectuate sustin histogeneza uroteliala (CK34betaEl2+ CK7÷ p63+) a procesului proliferativ neoplazic. in ciuda imunopozitivitatii celulelor tumorale si pentru Vimentina si CD1O (formele slab diferentiate/nediferentiate de carcinom urotelial pot fi pozitive si pentru acesti doi markeri)
"¢ Stadializare finala patologica postchirurgicala: pT4 pNx pM0
"¢ Raportul patologic a fost elaborat corelat cu informatii norfologice Si clinico-imagistice

Declaratie Facturare. Pentru elaborarea raportului patologic au fost examinate 2 preparate colorate HE si 6 teste IHC efectuate din blocurile de parafina (nr. ci 3495, ci3496) receptionate.


Astept un raspuns pentru detaliu.
7 comentarii
0
27-08-2013, ora 10:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Care este intrebarea?
0
28-08-2013, ora 07:14
andagl
Nu este medic/terapeut
andagl
Sa-mi dataileze cineva rezultatul ultimului rezultat anatomopatologic.
0
29-08-2013, ora 21:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sunt cum nu se poate mai in detaliu. concluzia este ca s-a scos o tumora canceroasa care NU apartine rinichiului, ci s-a dezvoltat din ureter (conductul ce leaga rinichiul de vezica urinara, cu scopul de eliminare a urinei). asta e important de stiut pentru medici, in vederea eventualelor tratamente ulterioare. face chimioterapie ?
0
30-08-2013, ora 07:10
andagl
Nu este medic/terapeut
andagl
La operatie s-a extirpat si rinichiul stg cat si splina. De saptamana urmatoare se va stabili tratamentul orologic. La noi in tara ffff mult asteptam sa se faca investigatiile de laborator 1luna pt biopsie si cam 15 zile pt analiza suplimentare la niste "blocuri", toate cu bani bunisori..
Ni se zice ca ar fi extinsa o metastaza in corp si are dureri ce s-au localizat curios la un genunchi, cauza care afecteaza nelinstea de a nu dormi nici 2h/zi cu tot cu ajutorul unor medicamente pt a induce somunul.
0
31-08-2013, ora 21:18
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de platit nu ati platit pentru tot, nu pentru biopsie si nu pentru examenul histopatologic. pentru imunohistochimie se plateste o coplata, daca aveti bilet de trimitere. insa despre "metastaze" nu se poate vorbi decat daca aveti facut un examen imagistic, de genul CT de torace si abdomen cel putin. cu genunchii... cel mai probabil nu este nicio legatura, pana la proba contrarie. nu este exclus, dar nu e principalul loc unde apar metastazele, deci in lipsa de alte simptome, trebuie si acest lucru investigat separat. ce v-au zis medicii ?
0
01-09-2013, ora 07:34
andagl
Nu este medic/terapeut
andagl
medicii au spus ca sunt metastaze extinse dar cat de mare este riscul nu. nu spune ca ar avea dureri de abdomen ci doar la un geninghi- e ceva de natura osoasa-zic medicii. Analiza trimisa am platit-o in Bucuresti la un laborator privat.
As fi adaugat ultimul ct dar nu stiu cum aici pe forum.
Greu de aflat detalii si de la medici tb sa umbli mai ceva ca un ou cu ei ca se supara repede si iti zic ca acum poti sa ei acasa bolnavul si fara diagnostic stabilit corect si fara tratament cu care poate cat de putin mai prelungesti ceva.
0
01-09-2013, ora 11:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca ai facut un CT ai si un buletin de interpretare, care are la sfarsit niste "concluzii". scrie-le cu mana ta maca pe acelea !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •