expectoratie galbena... credeti ca e necesar si un control pentru TBC sau o radiografie pulmonara?

19-07-2011
rcld
Nu este medic/terapeut
rcld
Buna ziua, nu stiu daca s-a mai raspuns la intrebarea mea, asa ca am hotarat sa deschid un topic nou, avand in vedere ca problema e oarecum...ciudata.
Acum doua saptamani am racit usor, nu am tratat raceala, s-a manifestat cu secretii nazale, stranuturi, fara febra, fara tuse. In timp, simptomele s-au redus dar a aparut expectoratia galbena, cred ca din gat. Nu tuseam, asa ca incercam sa elimin sputa cu..nu stiu cum sa explic, fortand gatul, cu sunetul specific, etc. Am avut expectoratie asta cateva zile. La un moment dat am observat de vreo doua ori doua-trei firicele de sange. Rosu aprins, cantitati mici. S+a intamplat de vreo doua ori si apoi nu am mai avut. Apoi nu am mai avut nevoia de a expectora, ulterior am stranutat de cateva ori si sputa galbena a fost eliminata pe nas. A trecut si asta, am crezut ca am scapat, dar ieri m-am trezit cu urechea stanga infundata. Am fost la medicul de familie, m-a trimis la ORL, voi merge maine, mi-a zis ca e probabil un dop de ceara, dar nu sunt inca pe deplin multumit de explicatia privind expectoratia (trompa lui Eustachio, infectia sau ce e acolo a calatorit si a ajuns la ureche). Mi-a mai zis ca nu am de ce s aimi fac griji avand in vedere ca nu tusesc si nu mai expectorez dar chiar dupa ce am ajuns acasa am avut aceeasi sputa galbena. Intrebarea mea: credeti ca e necesar si un control pentru TBC sau o radiografie pulmonara? Am de ce sa imi fac griji inainte de vizita la ORL? Multumesc, sper ca imi puteti raspunde
5 comentarii
0
29-08-2011, ora 01:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Sper ca ai facut ceva investigatii pana cum, daca nu, posibil ca problema sa fie la nas si sa ai o sinuzita.
Ai facut exudat nazal cu antibiograma ca sa vezi daca e acolo o infectie? Daca zici ca si urechea este infundata si nu e dop de ceara, poate sa fie de aici problema.
0
13-11-2011, ora 02:26
rcld
Nu este medic/terapeut
rcld
Da, nu era nimic grav, se pare. era o coincidenta, intr-adevar, aveam si un dop de ceara. Problema e ca expectoratia a continuat sa apara. uneori se intampla si acum. Atunci mi s-a facut o investigatie rapida, s-a uitat tanti de la Orl in gat si a zis sa dorm linistit.
De cateva zile mi-a aparut pe limba o pata de culoare rosiatica, putin vinetie, pe partea stanga. Acolo am o masea cariata, s-ar putea sa fie o leziune cauzata de ea? Ar putea fi vreo legatura cu problema mai veche? Multumesc anticipat si scuze de intarzierea cu care am raspuns.
0
13-11-2011, ora 02:27
rcld
Nu este medic/terapeut
rcld
Si daca e, unde ar trebui sa merg la investigatii? dentist? e urgenta? generalist? Mersi!
0
13-11-2011, ora 02:29
rcld
Nu este medic/terapeut
rcld
Scuze de revenire. Am uitat sa mentionez si atunci si acum. Fumez de 5 ani, ocazional consum alcool. Am 20 de ani
0
17-11-2011, ora 00:04
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu ai facut tratament pentru sinuzita iar secretiile galbene indica o infectie.
Ar trebui sa faci un - exudat nazal cu antibiograma in care o sa ti se indice la ce antibiotice este sensibila bacteria.
In general tratamentul nu trebuie intrerupt timp de 10 zile, ca sa nu devina bacteria rezistenta.
Inainte de exudat trebuie sa treaca 10 zile de la ultima pastila, in caz ca ai luat antibiotic, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Zona cu pata de pe limba te doare? Pata rosie este inconjurata de un cerculet alb? Ma gandesc sa nu fie o candidoza. Daca este doar rosie poate sa fie de la masea, care oricum ar trebui plombata curand.
Acolo sunt bacterii care iti pot provoca in timp multe neplaceri.
Daca nu rezolvi cu infectia din nas cat mai curand, poti avea probleme la ochi, la urechi - care comunica cu nasul prin niste canale, se poateduce infectia si la plamani iar daca este cumva streptococ beta hemolitic, iti poate afecta si articulatiile, provocand dureri.
Nu trata cu superficialitate aceasta infectie...denumita frumos - sinuzita - si mai ales sa nu dormi linistit cum ti s-a spus, ca...bacteriile lucreaza si lucreaza aproape de creier.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • De ce strănuți când te uiți la soare?
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Rinoreea cronică - cum oprești secrețiile nazale?
  •