expectoratie

16-02-2014
razvan986
Nu este medic/terapeut
razvan986
Buna Ziua!

Numele meu este Razvan si in octombrie 2013 am fost diagnosticat cu Pneumonie Interstitiala, de atunci am trecut prin vreo 4 tratamente.Primul tratament cu antibiotic zinat de 400, apoi antibiotic cuminol de 400 care m.a scapat de frisoane si cica si de pneumonie.Dar eu in fiecare dimineata expectorez mucus verde doar dimineata dupaia liniste si pace. Doctorul mi-a dat sa mai iau niste antibiotice, inca vreo doua la numar unul i-am uitat numele dar ultimul augumentin de 875(amoxacilina). Antibioticele au fost luate pe o perioada de 5 zile fiecare.Dar nu vad nicio imbunatatire eu expetorez mucus verde in fiecare dimineata plus ca simt o mica durere in spate cand tusesc dar mi s-a supus ca nu are nicio legatura cu pneumonia ca e de la efort fizic, dar eu nu prea fac efort fizic.M-am dus si a cincea oara la medic si imi spune sa beau multe ceaiuri calde pe zi si sa fac aersol cu apa si sare. Cabinetul si medicul la care ma duc e de boli interne, oare fac bine ca ma duc la astfel de cabinet?
Cum pot sa imi rezolv expectoratia asta, sau unde sa ma duc ca e deja frustranta
Multumesc
5 comentarii
0
17-02-2014, ora 03:27
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru ca problema dumneavoastra dureaza de atata timp, pentruy ca ati facut mai multe tratamente si nu e rezolvata complet, eu va recomand sa va adresati direct unei clinici de pneumoftiziologie pentru o reevaluare si un tratament.In ce oras locuiti ? Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
17-02-2014, ora 09:48
razvan986
Nu este medic/terapeut
razvan986
Bucuresti
0
19-02-2014, ora 02:48
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In Bucuresti aveti tot ce va trebuie pentru a face o asemenea reevaluare despre care vorbeam. Astept vesti de la dumneavoastra dupa ce faceti acest lucru. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
14-03-2014, ora 17:41
razvan986
Nu este medic/terapeut
razvan986
Buna Ziua!
Am fost la medicul de familie si mi-a dat trimitere sa fac o radiografie la plamani si inca una sa ma duc la Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta. Am facut radiografia si m-am dus la Marius Nasta, aici mi s-a spus ca apartin de sector 2 si sa ma duc pe Strada Salcamilor nr23(Piata Galati) ca dureaza foarte mult la Nasta pana ma consulta cineva.
Am fost la ambulatoriul de pe strada salcamilor si imediat am intrat in cabinet, doctorita s-a uitat la radiografia mea si a zis ca nu vede nimic.
Eu inca expectorez sputa de culoare verde in fiecare dimineata.Ma intrebat daca scuip sange, si i-am zis ca nu, ma intrebat daca miroase sputa si i-am zis ca nu.A zis ca probabil am un virus si mi-a recomandat sa fac examen bacteriologic la sputa si mi-a dat o reteta cu eurespal si vitamina c de trei ori pe zi.Examen bacteriologic sputa ( inclusiv antibiograma pentru culturi pozitive) este ABSENTA FLORA PATOGENA conform clinicii Gral Medica Colentina.
Ce fac acum iau eurespal si gata. eu inca expectorez dimineata dupa ce manac ceva cald in fiecare dimineata, chiar nu mai inteleg nimic
0
22-03-2014, ora 01:59
xulescu2
Nu este medic/terapeut
xulescu2
Chiar vreau sa vad cum vei rezolva situatia ca si eu am ramas cu expectoratie verde deschis dimineata, cand beau cald si cand incep sa vorbes cprima data in zi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •