exista vreo sansa sa raman insarcinata?

10-07-2010
razadeluna
Nu este medic/terapeut
razadeluna
Am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul me si a folosit metoda coit intrerupt. Se pare ca el practic nu a ejaculat ci doar a eliminat lichid seminal. Eu cred ca nu am intrat in contact cu lichidul avand in vedere ca el s-a spalat (fapt de care nu-si aminteste insa cu exactitate) iar dupa am continuat actul sexual. Mentionez ca eu sufar de amenoree secundara si nu am mai avut menstruatie de aproximativ 3 luni si ca acesta a fost primul meu contact sexual. Exista vreo sansa sa fi ramas insarcinata?Ar trebui sa iau pilula de a doua zi?
1 comentarii
0
10-07-2010, ora 19:13
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sansele de a fi ramas insarcinata sunt foarte mici si nu justifica riscurile pilulei de a 2-a zi. Dar sansele mici se datoreaza mai degraba amenoreei secundare decat coitului interupt, care este cea mai nesigura metoda anticonceptionala cunoscuta.
Indicele de siguranta contraceptiva al acestei metode este de doar 60 %. Aceasta inseamna ca din 100 de cupluri care folosesc coitul intrerupt ca unica metoda contraceptiva, in 40 va fi aparut o sarcina dupa un an.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul