examen bacteriologic secretii vaginale

20-04-2010
Yioana
Nu este medic/terapeut
Yioana
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajutati. Am efectuat un examen bacteriologic de secretii vaginale si am obtinut urmatorul rezultat:
- celule epiteliale scuamoase superficiale = frecvente, in placard
- celule intermediare = relativ frecvente
- polimorfonucleare = frecvente, majoritatea degradate
- flora bacteriana = frecventa, formata din coci gram pozitivi in diplo, lanturi si gramezi.
As vrea sa stiu cateva detalii despre aceaste rezultate (ce inseamna mai exact). Mi s-a pus ca diagnostic " Vaginita", dar nu si tipul ei (daca e bacteriana sau de alt tip). As vrea sa stiu daca e ceva grav sau nu, si, eventual, un tratament.
Va multumesc!
2 comentarii
0
20-04-2010, ora 16:40
Nikitisin
Identitate neconfirmată
Nikitisin
Vaginita este o stare a vaginului( mai corect a mucoasei vaginale) inflamat care mai des este cauzata de skimbarea ekilibrului florei vaginale. Ca tratament poti folosi preparate antifungice sau antibiotice cu spectru larg de actiune. Ar fi bine ca si partenerul dumneavoastra sa urmeze un curs de tratament pentru a fi siguri de rezultatul inalt al tratamentului si profilaxia revenirii.
0
20-04-2010, ora 20:23
aura.b
Identitate neconfirmată
aura.b
Trebuie sa aveti grija, in cazul in care luati antibiotice sa luati si cu protectie adica antifungice ca sa nu dezvoltati o candida in urma tratamentului cu antibiotice, infectiile pot recidiva si daca aveti o imunitate scazuta, ca adjuvante puteti folosi tratamente naturiste de la plafar consultand un nutritionist, -*


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.