este necesar sa merg la oncologie??in ce fel ne poate ajuta?

05-06-2008
LilianaSpiridon
Nu este medic/terapeut
LilianaSpiridon
Fratele meu are 49 ani.In luna februarie s-a internat pentru analize deoarece nu se simtea bine si i s-a depistat cancer de colon.La biopsie a iesit adenocarcinom bine diferentiat, de rect mediu ST.IV(T4N1M1) D DUKES, hemoragic, neocluziv, cu metastaze hepatice multiple(lob drept si stang) si a fost programat pentru operatie, insa cind l-a deschis i-a depistat metastaze multiple pe ficat si domnul doctor chirurg l-a inchis la loc fara sa-i mai extraga deloc din tumora.Acum de cateva saptamani are probleme si cu urinatul(am mers la urolog si i-a pus o sonda) are dureri pe sub abdomen si nu stim daca sunt de la tumora sau de la prostata.V a rog sa-mi spuneti daca este bin e sa mergem la oncologie.Am uitat sa va spun ca dupa externare a inceput un tratament naturist de la Favisan, care noua ne-a dat mari sperante insa de cind cu problemele de urologie a inceput sa singereze iar(cam de o luna i se oprise sangerarea si i se reglase scaunul). Oa re ne poate ajuta chimioterapia, sau altceva. V a rog din suflet sa-mi dati un raspuns.Mii de multumiri, si multa sanatate la toata lumea.
7 comentarii
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pacientii cu neoplasm, este bine sa fie supravegheati de catre un specialist oncolog;in neoplasmele aflate in stadii avansate, se face chimioterapie pentru a incerca oprirea evolutiei bolii ; de asemenea, tratamentul antialgic daca este necesar, este prescris de catre medicul oncolog
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Numai bine
0
06-06-2008, ora 00:00
LilianaSpiridon
Nu este medic/terapeut
LilianaSpiridon
Multumesc elina pentru raspuns.
0
23-07-2008, ora 00:00
vera vladut
Nu este medic/terapeut
vera vladut
Draga getuta, ia mai vezit-ti tu de caii tai si nu mai spune tampenii pe forum. Dak aceste naturiste sunt asa eficiente, de ce dracu mai mor oamenii? De ce nu le recomanda medicii? Crezi ca noi suntem tampiti si nu stim ce e cancerul?
Cred ca sunteti inconstienti de amagiti asa oamenii.
Inteleg ca aceste naturiste poate mai prelungesc viata dar de aici si pana la a vindeca, cancerul, scuza-ma!
Da un singur exemplu concret, cu adresa, telefon, care s-a vindecat complet dupa ce a fost trimis acasa fara sperante si atunci tac, pana atunci, valea si la gara!
0
31-08-2008, ora 00:00
bibuk
Nu este medic/terapeut
bibuk
FOARTE BINE AI ZIS, VERA VLADUT! BOLNAVII TREBUIE SA CEARA AJUTOR DE LA DOCTORI, NU DE LA "VINDECATORI", CARE NU FAC ALTCEVA DECAT PROFITA SI TRAIESC DE PE URMA OAMENILOR DISPERATI. BRAVO! TU, getasmayley, MAI LASA-NE IN PACE!
0
18-09-2008, ora 00:00
LilianaSpiridon
Nu este medic/terapeut
LilianaSpiridon
Buna ziua,
Revin cu alta searie de intrebari: l-am internat pe fratele la oncologie.Acolo i-au facut ceva tratament si s-a simtit mai bine.Problema este ca el nefiind operat nu-i poate face tratament citostatic (asa mi s-a spus la spital).Acasa au inceput dureri din ce in ce mai mari.De la spital mi-au zis sa-i dau TRAMADOL, numai ca nu prea isi mai face efectul.Va rog din suflet sa-mi recomandati alte calmante care sa-i mai aline durerile.Mentionez ca pe iesirea din spital scrie STADIUL IV.Este foarte slabit.Multumesc !!
0
19-09-2008, ora 00:00
emba
Nu este medic/terapeut
emba
Liliana,

Tatal meu e in aceesai situatie, colon cu determinari hepatice, stadiul 4 (T3 N2 M1). T arata nr si marimea tumorii primare, N gradul de afectare ganglioni si M daca are metastaze.

Orice are efect in a-i micsora suferinta ajuta, ca e Favisan, nefavisan, etc. Pentru ca din stadiul acesta incolo nu cred ca mai exista medic care sa dea vreo speranta argumentata medical, doar karma! Din pacate.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.