este depresie? devin dependenta de pastile?

12-03-2007
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
Dupa o perioada foarte obositoare, stresanta si f. solicitanta din punc t de vedere psihic si fizic, am avut o cadere nervoasa, pot sa-i spun asa. Plangeam fara sa ma mai pot opri si mereu gandeam ca nu am realizat nimic nici pe plan familial nici pe plan profesional, ca nu sunt buna de nimic, ca toti au ceva cu mine, ca nimeni nu-mi recunoaste meritele. Am apelat la medicul de familie care mi-a dat Xanax la nevoie. Dar criza s-a repetat, aşa ca am fost la psihiatru care mi-a prescris seroxat 1 pe zi. Dupa aproape o luna de tratament ma simt bine, dar ma gandesc sa nu devin dependenta de pastile. Nu as vrea acest lucru.Am incredere in medicul meu dar o umbra de indoiala tot ma incearca.
5 comentarii
0
12-03-2007, ora 00:00
aida
Nu este medic/terapeut
aida
Buna.
Ai procedat foarte bine si trebuie sa urmezi sfatul medicului.Nu devii dependenta de medicamente, daca acestea sunt luate dupa prescriptia corecta a medicului.
Succes..si multa incredere in tine!
0
22-03-2007, ora 00:00
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
Important este ca ai recunoscut ca ai o problema care te incurca in functionalitatea ta.Este f important de asemenea ca ai apelet la ajutor apecializat si ca ai si urmat tratamentul.Important este sa te simti mai bine si sa nu te mai incurci in abordare sarcinilar vietii de acum in colo.Nu ar strica sa discuti cu un psiholog despre aceasta teama de dependenta.
Mult succes si ai inceredere ca va fii bine!
0
01-04-2007, ora 00:00
sledge
Nu este medic/terapeut
sledge
depresia se trateaza foarte bine si cu terapie, nu neaparat cu pastile. incearca sa mergi la un psiholog cu care sa discuti si sa descoperi cauzele acestei stari. in opinia mea e mai eficient decat un psihiatru, sau pastile.
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Cu siguranta situatia ta a gasit o prima solutie cu ajutorul doctorului.
Insa asa cum ai spus si tu, in paralel cu pastilele poti initia discutia cu un psihoterapeut, impreuna cu care sa inveti cum sa schimbi ceea ce nu merge.
Pastilele au avantajul ca te pot ridica dintr-o vale adanca...
Dar poate iti doresti ca pe viitor sa poti explora cu incredere acest tip de vai adanci, iar succesul iesirii din ele sa-ti apartina tie (si nu chimicelor), la fel cum un turist resimte multumire cand a ajuns pe picioarele lui la cabana din munti...
1
19-08-2007, ora 00:00
AUGUSTA
Nu este medic/terapeut
AUGUSTA
SI EU AM PROBLEME DE UN AN, MI S-A PRESCRIS LEXOTAN CARE MI-A DAT DEPENDENTA, DACA NU-L LUAM FACEAM URAT, CA DROGATII. aM TRECUT PE HOMEOPATE, MI-AM REVENIT IN PROPORTIE DE 90% DAR LUNA TRECUTA AM FACUT UN TUR AL EUROPEI, AM FOST FOARTE OBOSITA SI STRESATA, AM FACUT IARASI CRIZE, ACUM IAU DIN NOU TRATAMENT HOMEOPAT IAR CAND SIMT CA NU-I IN REGULA IAU SI EXTRAVERAL O PASTILA
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul