este candidoza?

20-11-2008
yrolf
Nu este medic/terapeut
yrolf
buna seara.problema mea consta in faptul ca de ceva timp am inceput sa am o scurgere vaginala alba, branzoasa, mancarimi mai rare.de vreo 2 luni scurgerea a devenit mai abundenta, mai ales la contactul sexual, si tot la contactul sexual vaginul este mai uscat, si cand este umed este din cauza acestei scurgeri.in cazul meu este candidoza?as vrea sa stiu cum o pot trata fara sa merg la medic, si va rog daca exista pastile cu care ma pot trata pe care sa le pot cumpara fara probleme neavand reteta medicala...ca doar stiti cum e la farmacie cand te duci fara prescriptie medicala.sau alte metode de a ma trata acasa.imi e rusine si frica sa merg la medic.multumesc frumos
6 comentarii
0
21-11-2008, ora 02:48
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
daca zici k e branzoasa... da, cred ca e candidoza. dar trebuie sa si miroasa urat. insa cel mai indicat e sa mergi la ginecolog. asta a fost prima ocazie cu care am fost eu la ginecolog. :) te examineaza rapid si pune diagnostic. nu e mare lucru... tratamentul insa... e mai bine sa ti-l prescrie... k in principiu consta in ovule si in antibiotic... deci nu e recomandat sa iei fara prescriptie... eu m-am simtit f rau de la antibioticul respectiv...dar macar a trecut :)
0
21-11-2008, ora 12:31
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In candidoza secretia nu miroase urat.Doar daca e suprapusa si o infectie bacteriana va avea un miros urat..Ai o candidoza.Mergi la farmacie si cumpara ovule de tricomicon, pliculete pentru spalaturi vaginale si o crema antifungica.Tratamentul trebuie urmat timp de 10 zile. Daca secretia miroase urat iti trrebuie si antibiotic, daca nu miroase, nu lua antibiotic.Numai bine!
0
21-11-2008, ora 12:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pe perioada tratamentului e mai bine sa nu ai contacte sexuale, sau, daca le ai sa folosesti prezervativ.
0
21-11-2008, ora 19:22
bebetzica
Nu este medic/terapeut
bebetzica
poti sa iei gynofort crema..costa 30 ron dar dupa o singura aplicare iti trece.timp de patru zile nu trebuie sa ai contact sexual.trebuie sa-ti precizez ca si partenerul tau trebuie sa se trateze.poate sa ia Mycosist 150 mg sau nizoral crema.
0
22-11-2008, ora 15:38
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
unguentele nu au nici o treaba. trebuie antibiotic si ovule
0
15-02-2010, ora 15:08
utilizator_66703
Nu este medic/terapeut
utilizator_66703
Buna ziua,
Posibil ca eu sa am candidoza cu o infectie bacteriala deoarece acea secretie miroase putin urat, neobisnuit. Am mai avut aceasta boala si stiu care sunt simtomele. Rugamintea mea este, daca imi poate spune cineva ce fel de medicamente as putea lua. In tratamentul ulteriol am folosit ceva ovule(dar nu ii stiu numele complet), o crema (de doua ori pe zi dar nici la aceasta nu ii stiu numele) si trebuia sa ma spal de doua ori cu apa si bicarbonat de sodiu.
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să te ferești de candidoză
  • Chlamydia vs Candida - asemănări și deosebiri
  • Scurgere vaginală - ce e normal și ce nu
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Tratarea candidozei (infecția cu Candida albicans)
  • Candidoza - tipuri și caracteristici la bărbați și femei
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •