esofag barret

28-05-2011
miller_anutza06
Nu este medic/terapeut
miller_anutza06
buna
am 20 de ani si la varsta de 17 ani am fost diagnosticata cu esofag barret ulcer gastroduodenal si ceva complicatii la bila.am primit tratament cu motilium si lanzul si regim ptr 6 luni, dar fiind doar un copil nu am tinut tratamentul numai 4 luni.nu am fost informata foarte bine si nu mi sa specificat ca exista posibilitatea sa fac cancer esofagian.acum au aparut din nou arsuri retrosternale si ma doare groaznic, iar dupa unele mese am acid si imi vine sa dau mancarea afara.e posibil sa mi se fi agravat situatia?
3 comentarii
0
29-05-2011, ora 17:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Neaparat la gastroenterolog..esofagul Barrett este o afectiune serioasa, o complicatie a refluxului gastroesofagian cronic de care nu s-a tinut cont, netratat.Tratamentul nu este de numai 6 luni. trebuie sa tii permanent regim alimentar protector gastric, sa nu fumezi si sa nu bei cafea si alcool, si anual sa faci endoscopie digestiva superioara de control.
0
23-06-2011, ora 19:47
miller_anutza06
Nu este medic/terapeut
miller_anutza06
am fost la medic si tocmai am scos biopsia si scrie:fragment de mucoasa jonctionala acoperit partial de epiteliu scuamos partial de epiteliu columnar, cu abundent infiltrat inflamator polimorf atat in corioncat si in epiteliu, cu modificari citonucleare reactive secundare.In eliteliu foveolar apar focal celule caliciforme.imi puteti explica mai bine ce inseamna tot textul?
0
24-06-2011, ora 22:20
rafos
Nu este medic/terapeut
rafos
Buna.ai mai vorbit cu mine pe mess...sufar si eu de brge...pai nu ti'au zis ce ai? eu nu plec de regula pana nu ma informez corect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici