eruptie cutanata

05-03-2016
Noaca Georgiana
Nu este medic/terapeut
Noaca Georgiana
buna ziua, de ceva timp ma lupt cu o eruptie cutanata, sunt bubite care daca le rup sangereaza usor, acum mi-a aparut si pe maini. Am fost la 2 medici dar nu ma lamurit.mi sa dat dermovate unguent pt maini iar pt scalp dermovate solutie cutanata, dar degeaba. mi-au spus ca este psoriazis sau pe baza de stres, ereditar... Eu sunt confuza si in acelasi timp disperata. Va rog ajutati-ma cu un sfat.
MULTUMESC FRUMOS!
6 comentarii
0
05-03-2016, ora 13:15
Dr. Mariana Grigore
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Mariana Grigore
Psoriazisul este o boala complexa, cronica, cu o puternica baza genetica si care este influentat/agravata de stress, dar si de alti factori. Tratamentul in psoriazis are doua etape principale: tratarea episodului acut si prevenirea reaparitiei episoadelor si necesita o monitorizare clinica (mai multe consulturi pentru adaptarea tratamentului la evolutie). Exista foarte multe variante de tratament, atat local (creme), cat si sistemic (pastile, injectii, etc). De asemenea exista peste 40 de forme de psoriazis, astfel ca doar medicul dermatolog care va consulta poate sa stabileasca ce tip de psoriazis aveti si care este cel mai bun tratament pentru dumneavoastra, precum si ce trebuie sa faceti ca sa scadeti riscul de a repeta episoadele.
0
05-03-2016, ora 13:19
Noaca Georgiana
Nu este medic/terapeut
Noaca Georgiana
Cum pot sa tm o poza?
0
05-03-2016, ora 13:22
Noaca Georgiana
Nu este medic/terapeut
Noaca Georgiana
Dar ce crema pot folosii pana ajung la un consult?
0
20-09-2018, ora 08:00
Julia988
Nu este medic/terapeut
Julia988
Buna Dimineața!Sambata, prietenului meu i-au aparut pe burta gat si spate niste bubite rosii detul de mari ca întindere, se aseamanau cu muscatura de tantar sau purece doar ca aveau un mic varf cu un fel de lichid si ii provica mancarimi si senzatie de usturime...Si-a dat cu o crema pt iritatii si i-au trecut mâncărimile..totul parea ca revine la normal, bubitele se uscasera..astazi de dimineata s-a trezit cu altele si aceeasi senzatie de manacrime si usturimi...tin sa precizez ca aceatea nu vin insotite de nici-un fel de simptome...la nivelui gâtului pe partea stanga este plin se asemenea bubite care il ustura foarte tare...va rog frumos ajutati-ma cu un sfat
0
24-09-2018, ora 01:40
AnaM1123
Nu este medic/terapeut
AnaM1123
Buna, ma lupt de 15 ani cu aceasta boala, sfatul meu ar fi sa mergi la medic, la inceput am folosit creme si unguiente de capul meu, cu speranta la o minune, ca o sa reusesc sa scap de psoriazis, dar tot ce am reusit sa fac a fost sa imi agravez boala. Am mers la multi medici, dar nimic, orice as fi facut, leziunile apareau, eram si micuta si ma afecta social. Acum am 21 de ani, am gasit un medic cu care rezonez si merg la control regulat si am reusit sa ma impac cu gandul ca o sa ma lupt cu boala aceasta toata viata, stresul este cel mai important factor, in momentele in care reusesc sa ma relaxez pielea mea arata mai bine. Sfatul meu ar fi sa cauti un medic bun la care sa mergi, in timp este important sa iti stie cineva istorivul bolii, sa urmezi tratamentul, sa duci o viata echilibrata, o dieta cat de cat ok, fara alcool si tutun si sa reduci stresul pe cat posibil.
0
10-10-2018, ora 03:22
Dragani
Nu este medic/terapeut
Dragani
Buna dimineața, as dori sa va povestesc ce am aflat eu despre aceasta boala numita psoriazis. Am aflat ca am boala asta și am început sa încerc diferite creme. De curând am citit ceva foarte interesant despre un tratament cu imunoglobuline (imunoinstant psoriazis ) as vrea sa va cer o părere dacă știți ceva despre asta.
Mulțumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Pierderea în greutate ar putea ameliora simptomele psoriazisului
  • FDA a aprobat un nou medicament împotriva psoriazisului
  • Psoriazisul ar putea fi prevenit cu extractul de vanilie artificial
  • Tratamentul psoriazisului cu inhibitori PDE4
  • Activitatea fizică redusă este asociată cu un risc crescut de psoriazis
  • Iritațiile pielii la copii - tipuri, cauze și tratament
  •