eritriocite in urina

18-11-2011
carmen.raul
Nu este medic/terapeut
carmen.raul
Am facut analize saptamana aceasta si azi am luat rezultatul. Surprinzator, printre alte valori anormale, la eritrocite sumar (urina) am 25, iar la valori de referinta sunt 5. Poate sa-mi spuna cineva daca sunt probleme? Am sa merg la medicul de familie, dar pana luni-marti...
multumesc anticipat.
1 comentarii
0
18-11-2011, ora 17:53
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Hematuria reprezinta prezenta sangelui si eritrocitelor in urina. Hematuria poate indica sangerarea tractului genito-urinar: rinichi, caile urinare de la rinichi la vezica, prostata, uretra. Prezenta hematuriei poate indica prezenta unor afectiuni la femei sau la barbati. Cauzele hematuriei pot fi grave (afectiuni renale) sau mai putin grave cum ar fi o infectie urinara.

In cazul hematuriei microscopice, cantitatea de sange in urina este foarte mica si poate fi observata doar la microscop. In cazul hematuriei macroscopice, urina este rosie, roz sau maro inchis si poate contine cheaguri de sange.

NU-ti face ganduri negre pana nu ajungi la medic, singurul in masura sa-ti interpreteze analizele in contex largit( si mie mi-a explicat dl dr Dragomir, pe acest site.
Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.