Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Epiteliom bazo-celular

25-08-2007, ora 10:00
Autor: Ionutz
Mama mea de 42 ani a fost diagnosticata cu epiteliom bazo-celulat, la nas,si a fost operata de o luna de zile de catre un medic dermatolog.E posibil sa fie un cancer care poate duce la deces?Dupa operatie ia fost luata o mostra pt analize,rezulatele inca nu le-a primit.Multumesc.
8 comentarii
30-08-2007, ora 00:00
Autor: midorin42 | Dr. Dorin Mihalache - Dermatovenerologie, Iasi
Epiteliomul bazocelular este un fel de cancer care are o particularitate : recidiveaza local. Dupa operatie mama ta ar trebui sa fie urmarita din 3 in 3 luni sau la 6 luni, iar in cazul unei recidive, trebuie reoperata.
30-08-2007, ora 00:00
Autor: Ionutz
Am primit analizele si a iesit ca mai exista acolo tesut infectat,deci mai trebuie reoperat;carcinom bazocelular.E posibil decesul in acest caz?E necesara reoperatia imediat?
03-09-2007, ora 00:00
Autor: midorin42 | Dr. Dorin Mihalache - Dermatovenerologie, Iasi
De obicei evolutia este de ani, insa recidivele ar trebui operate cat mai repede pentru a nu ajunge la dimensiuni mari sau la complicatii locale (hemoragii, perforatii de oase sau cartilagii, etc).
09-07-2008, ora 00:00
Autor: globulet
Mama in varsta de 55 ani a fost diagnosticata cu epiteliom bazocelular si urmeaza a fi operata. Ma ingrijoreaza pozitia acestui undeva intre nas si ochi.Epiteliomul este f.vechi de 10 ani.are diametrul aproximativ 1cm.Am inteles ca acesta poate recidiva. Ce trebuie facut pt a nu se intampla asta??CARE ESTE PROGNOSTICUL ACESTEI BOLII??Va rog frumos sa-mi raspunde-ti.MULTUMESC ANTICIPAT.
11-07-2008, ora 00:00
Autor: midorin42 | Dr. Dorin Mihalache - Dermatovenerologie, Iasi
Localizarea respectiva este foarte obisnuita. Daca leziunea prinde si ploapa, ar fi bine ca mama sa fie operata de un oftalmolog. Recidivele ar putea fi prevenite printr-o operatie prin tehnica Mohs, insa aceasta tehnica nu prea este practicata in tara noastra. Prognosticul este foarte bun.
29-03-2009, ora 14:37
Eu am fost operata de epiteliom bazo celular la spitalul Colentina, de dr. chirurg Croitoru, dimensiunea a fost cat un bob de mazare, localizare langa nas, din analiza facuta a rezultat ca a fost scos in totalitate, fara aderente, nu mi s-a recomandat tratament ulterior. Dupa 3 ani mi- a aparut in partea cealalta a fetei ca un neg mic dar care creste destul de repede, intro luna a ajuns de cca 3mm, medicul dermatolog mi-a recomandat cauterizarea imediata. Sunt programata la cauterizare pe 31 martie 2009. Ma intreb daca este corecta cauterizarea sau ar fi trebuit facuta tot operatie cu o rezectie mai adanca. Domnule dr. Mihalache puteti sa-mi dati un raspuns in timp util? Multumesc anticipat!
29-03-2009, ora 17:13
Autor: midorin42 | Dr. Dorin Mihalache - Dermatovenerologie, Iasi
Daca cauterizarea este bine facuta, poate fi o solutie de tratament.
In cazul dvs cred ca ar fi bine sa mergeti la medicul care v-a operat prima data.
30-03-2009, ora 10:00
Multumesc mult domnule doctor pentru raspuns, voi discuta cu dermatologul maine, inainte de cauterizare, dansul m-a diagnosticat prima data si mi-a recomandat operatia, acum poate pentru ca epiteliomul este de dimensiuni mici a considerat ca se poate rezolva prin cauterizare. Inca odata multumiri.
Adaugă un comentariu / răspuns


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rinoplastie pentru barbati
  • Epistaxis (sangerari nazale) - primul ajutor
  • Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK