episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative | Forumul Medical ROmedic

episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative

22-12-2013
floricio
Nu este medic/terapeut
floricio
Buna ziua.Sunt nou membru, am studiat acest forum si mi se pare ca ar putea sa-mi fie de ajutor.Niste sfaturi sau poate cineva a mai fost diagnosticat cu acest fel de depresie.Mai precis: am ameteli usoare de multi ani, ameteala se accentuiaza de cate ori nu pot dormi noaptea.Se intampla sa nu dorm cateva nopti si atunci zilele sunt un calvar.Ma panichez de la ameteli si iau distonocalm.Imi revin dar singura pe strada nu am curajul sa ies.Am ascuns acest lucru de teama de a nu fi etichetata ca si nebuna, plus ca si frica serviciului.Saptamana trecuta am avut un deces in familie, mai precis soacra.De saptamana trecuta am o stare trista, insomnii numai daca merg la serviciu a doua zi.Am fost la medic si m-a diagnosticat cu episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative.Medicamentatie:citalopram 10mg, xanax si levomepromazin 25mg, sa le iau progresiv dupa o schema.Intrebarea mea este:este grava forma asta de depresie, nu o sa o agravez cu acest tratament ca am citit despre fiecare medicament in parte si par extrem de controversate.Daca cineva a mai luat aceste medicamente va rog sa-mi spuneti.Va multumesc
6 comentarii
0
22-12-2013, ora 22:36
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa nu va speriati, sa nu intrati in panica. Problema dumneavoastra nu e grava
si se poate rezolva. Va rog sa-mi spuneti daca nu ati avut si dureri in ceafa si pe coloana cervicala. Ce varsta aveti ? Ce inaltime ? Ce greutate ? Ce boli ati mai avut pana acum ? Sunt lucruri importante care ne pot ajuta ca sa va dam sfaturi cat mai potrivite pentru dumneavoastra. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
23-12-2013, ora 08:17
floricio
Nu este medic/terapeut
floricio
Multumesc dr Petre Muresan.
Usoare dureri in ceafa da, mai precis o presiune.Am fost la neurolog si usoara spondiloza cervicala.Am luat betaserc si parca nu mai ameteam asa dar insomnii tot aveam.Iar dupa o noapte nedormita ametesc foarte tare, tremur si nu pot sta in picioare.Si asta declanseaza panica.Deci eu cred ca totul pleaca de la insomnii sau totul a declansat insomnia.Am 44 ani, inaltime 1.68, am 70 kg.Mentionez ca din vara a slabit 8 kg, fara cure de slabire.Am baut foarte mult ceai de coada soricelului, deci nu stiu daca de la ceai am slabit.Nu am avut niciodata nici o boala.Nu am fost internata niciodata intr--un spital decat cand am nascut.Analizele recente;calciu usor sub limita si colesterol 255.M-ati linistit ca acest diagnostic nu e grav.Am luat 10 zile calciu si iau omega3 in continuare.Pot lua calciu in continuare in timp ce voi lua tratamentul de la pshiatru?Inca o data va multumesc.
0
23-12-2013, ora 09:51
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Da, faceti tratamentul care vi s-a dat, incercati sa va linistiti, nu intrati in panica si eventual imi mai scrieti daca aveti nevoie de noi sfaturi, de noi recomandari. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
25-12-2013, ora 12:33
floricio
Nu este medic/terapeut
floricio
Revin.
Ceva nu e in regula, cred ca dozele sunt prea mari.Luni, in prima zi am luat xanax 0.25 o tableta la pranz, seara iar un xanax 0.25 si un levomepromazin 25mg.Am dormit 13 ore si nu am putut sa ma trezesc adica am mai dormit vreo 5 ore si astfel parca eram o leguma.Marti, a doua zi, ieri, de la mine fara sa sun doctorul am luat doar un sfert din acest levomepromazin si am dormit 11 ore cu somnolenta groaznica pana acum la pranz.Eu cred ca nu trebuie sa iau 3 tablete de xanax pe zi.Pai asa nu o dsa mai pot merge la servici.Pot oare sa injumatatesc dozele de xanax?Va multumesc.
0
25-12-2013, ora 12:56
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cand apar reactii adverse de genul celor relatate de dumneavoastra trebuie reduse dozele. Le puteti reduce la jumatate. Dupa o saptamana in care constatati ca suportati doza redusa la jumatate, puteti creste usor doza. Incepeti prin a creste numai doza de seara. Daca apar din nou reactii secundare inseamna ca nu suportati doza mai mare si trebuie sa vorbiti cu medicul care v-a recomandat tratamentul ca sa gaseasca o solutie. Din punctul meu de vedere o rezolvare foarte buna in aceste situatii este apelarea la tratamentele naturiste homeopate care nu au contraindicatii si nu au efecte secundare. Va stau la dispozitie cu noi lamuriri daca considerati ca aveti nevoie de ele. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
13-01-2014, ora 21:46
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna seara,

Psihoterapie ati incercat?

Unele forme de terapie sunt cel putin la fel de eficiente ca medicamentele si nu dau efecte secundare.
De exemplu, este bine documentata eficienta psihoterapiei cognitiv-comportamentale in cazul depresiei, iar efectele se mentin si dupa intreruperea sedintelor.
Medicamentele pot sa dea si dependenta sau au efecte greu de tolerat (mi s-au plans mai multi pacienti la cabinet de starile cauzate de medicatia antidepresiva sau antipsihotica, uneori mai rele decat simptomele in sine).

Psiholog si psihoterapeut Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul