epilepsie-intrebare

13-04-2009
kokss
Nu este medic/terapeut
kokss
buna ziua, am un prieten care sufera de epilepsie si un unele momente se blocheaza, fara sa faca nici o criza, timp de cateva secunde nu zice si nu poate face nimic, crize nu a mai facut de mult dar a ramas cu aceasta problema, intrebarea pt dumneavoastra ar fi : cum sa scape de aceasta problema fara sa se mai blocheze, el urmeaza un tratament mai vechi de neurotop si ar vrea sa stie daca aceasta e o aparitie din cauza tratamentului sau macar din ce cauza apare acea se blocare cum s-a format si cum poate disparea.va multumim. o zi buna
3 comentarii
0
22-04-2009, ora 16:37
kokss
Nu este medic/terapeut
kokss
nu l poate ajuta chiar nimeni?macar cu o parere ceva.va multumesc.o zi buna !
0
25-05-2009, ora 14:29
aadriana
Nu este medic/terapeut
aadriana
Buna, sotul meu este epileptic si a avut cateva crize de absenteism. Mergeam pe strada si s-a oprit treptat fara sa mai poata merge si si-a pierdut pentru cateva momente cunostinta. El a luat mai bine de 5 ani carbamazepina iar dupa aceste crize medicul i-a recomandat neurotop 500mg/3 ori pe zi. Am mari emotii pentru ziua in care va trebui sa introduca treptat noul medicament.
In ceea ce priveste problema prietenului tau cred ca ar trebui sa mearga la medicul specialist si eventual sa ceara si o a doua parere. Poate tratamentrul nu-si mai face efectul sau poate trebuie marita doza. imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult. Va doresc numai bine!
0
25-05-2009, ora 14:55
mihaelaD
Nu este medic/terapeut
mihaelaD
Mama mea face tratament cu Fenobarbital si Fenitoin(cand si cand i s-au mai dat si inlocuitori)dar crize are in continuare...unele sunt mai mari(cu spume la gura si tremurat violent) iar altele doar de pierdere a cunostintei. se spune ca "blocarile", crizele apar din cauza emotiilor de orice fel...bucurie, spaima, suparare...mama face o criza si daca vede o drama la televizor...alteori se poate intampla ceva cu adevarat grav...pentru mine, dar pe ea n-o afecteaza in vreun fel...cred ca mintea lor face o selectie a acestor evenimente, iar noi cei de langa nu-i putem ajuta decat oferindu-le o viata cat ma ferita de schimbari, echilibrata. Am auzit de oameni care au avut o criza sau doua de-a lungul vietii...si atat...fara a fi nevoie de vreun tratament...din pacate la noi in tara medicii cunosc foarte putine lucruri despre aceasta boala si deseori epilepsia este confundata cu alte boli neurologice.
Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •