entorsa la un picior, dar la celalalt?

07-04-2012
anaililiaca
Nu este medic/terapeut
anaililiaca
Buna ziua! Va scriu in speranta ca sfaturile D-voastra sunt convinsa ca imi vor fi foarte utile. Acum 2 ani la ski am facut o entors de tendoane la piciorul drept, entorsa ce din neglijenta am inceput sa o tratez abia dupa 2 saptamani.Tratamentul a constat in antiiflamatoare, unguent si cateva infiltratii. De asemenea am incercat in toata aceasta perioada sa stau cat mai mult in repaus. Toate bune, piciorul s-a refacut, insa, acum 1 luna m-am apucat de alergat si dupa 2 zile am inceput sa am dureri in partea de jos a genunchiului, durere ce se extinde pe tibie. Din examinarea unui kinetetorapeut am inteles ca este vorba de o periostita tibiala. Am luat arcoxia 5 zile insa mari remedii nu au fost. Dupa astea 5 zile, ce a inceput sa ma ingrijoreze de-a dreptul, este faptul ca simt ca si la genunchiul stang am inceput sa am probl. la modul ca parca mi se blocheaza. Nu ma doare, insa daca incerc sa alerg, efectiv imi simt picioarele de la genunchi in jos parca blocate, o senzatie ciudata, si nu stiu de ce.
Doresc totusi daca se poate sa imi prescrieti o serie de analize ce ar fi bine sa le fac pt ca sincer, am inceput sa ma ingrijorez. Tin sa mentionez ca stiu ca si greutatea este un factor destul de important. Sunt mai plinuta, am 1, 57m si 75 de kg.
Va multumesc, o zi buna!
1 comentarii
0
07-04-2012, ora 14:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista in medicina notiunea de """"entors de tendoane"""".
A alerga cu cele 25-30 kg in plus reprezinta o solicitare fabuloasa pentru membrul pelvin, urmata de aparitia logica a entorselor si a leziunilor tendinoase.
Nu se pune problema de analize, ci de repaus relativ timp de 6-8 saptamani.
Trebuie sa intelegeti ca nu veti slabi prin miscare, ci 100% prin dieta.

Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •