entorsa la genunchi, cu urmari: sensibilitate, instabilitate si troznituri

29-05-2007
bobos's
Nu este medic/terapeut
bobos's
in urma unui accident auto am avut picioru stang in ghips pt 34 zile. dupa ce mi-a fost dat jos ghipsul, genunghiul stang a ramas foarte sensibil: este nesigur, foarte instabil, pocneste din cand in cand si nu-l pot flexa ca inainte de gips. am facut si ceva recuperare medical, dar fara prea mul succes. musculatura intregului picior stang s-a micsorat in timp ajungand acum sa fie cu aprox 4 cm mai mica in circumferinta fata de cea a piciorului drept.
am calcat gresit zilele trecute si am auzit o pocnitura grozava la genunchiul drept, apoi tot genunchiul s-a umflat instantaneu..si nu mai zic de durerile groaznice ce le simteam. un doctor mi-a is ca am facut o entorsa si sa stau linistit ca va fi bine.
aceasi chestie am patit-o si acum un an..
eu as cam vrea sa fac un RMN sau computer tomograf la genunchi pt a vizualiza totusi daca e ceva in neregula cu ligamentele de acolo si cu meniscul (nu stiu de ce am impresia ca e ceva in neregula acolo si de aia nu pot flexa piciorul stang cum vreau eu...adica la un moment dat incept niste dureri)
in iasi nu prea reusesc sa fac un RMN..adica nu am cunostinta de asemenea aparate..in sensul ca ma duc->platesc-> si gata
am auzit ca s-ar putea mai repede la un computer tomograf..intrebarea mea este: recomandati sa fac computer tomograf la genunchi? este posibil ca la CT sa se vada starea ligamentelor si a meniscului cum trebuie? mentionez ca la mana stanga am o tija metalica...influenteaza in vreun fel posibilitatea efectuarii RMN-ului sau a CT-ului?
multumesc anticipat
28 comentarii
0
01-06-2007, ora 00:00
vali_dihor
Nu este medic/terapeut
vali_dihor
Stimate domn. Este posibil ca din cauza tijei metalice din mana sa nu vi se poata face RMN-ul. Nu este in regula ce se intampla cu genunchiul dv. drept. Instabilitatea din genunchiul stang poate avea drept cauza leziuni ligamentare - posibil ligamente incrucisate. Dupa problema pe care ati avut-o cu genunchiul stang, ar fi trebuit sa fiti atent cu celalalt genunchi, cu dreptul. Eu, personal, am facut o reconstructie de ligament incrucisat anterior la stangul - dar am probleme, iar intr-o zi, din cauza unor semigenoflexiuni gresite, cred ca am accidentat si genunchiul drept - si acesta pocneste si a devenit instabil. Din cate stiu CT puteti face, nu este influentat de tija metalica, dar va iradiaza. Si eu pot spune ca am acum ambii genunchi in pioneze. Va doresc multa sanatate.
0
07-06-2007, ora 00:00
bobos's
Nu este medic/terapeut
bobos's
multumesc...deci sa intleg ca nu e posibil RMN-ul din cauza tijei...credeam ca ma poate introduce in aparat doar pana la brau.
dar imi puteti spune daca la CT se vede vro posibila afectiune a ligamentelor sau a meniscului? sau ce alte posibilitati de "vizualizare" a unei afectiuni la aceste tesuturi exista?
multumesc anticipat
0
07-06-2007, ora 00:00
vali_dihor
Nu este medic/terapeut
vali_dihor
Din cate stiu la RMN se foloseste un camp magnetic puternic si unul de radiofrecventa. Metalele le perturba si auzisem ca daca exista metale implantate, acestea pot fi si deplasate de camp.
La CT nu stiu sigur ce se poate vedea. Eu, ca si dv. sunt un patit.
O alta metoda de diagnostic este artroscopia genunchiului, dar aceasta presupune o anestezie, este practic o operatie - se introduce in genunchi o microcamera si se vede pe un monitor ce se inatampla acolo. daca vreti sa faceti RMN, trebuie mai intai sa luati legatura cu o clinica, sa le spuneti ce problema aveti - in special cea cu tija. Eu am facut RMN la clinica Prolife din Bucuresti. detalii despre ei puteti gasi la adresa: str. Ritmului nr. 24, sector 2, Bucuresti, Romania sau Programarile pentru investigatii se pot face telefonic:
+4021 250 65 30 sau +4021 250 68 70 sau +4021 250 67 85
fax: +4021 250 73 20
Email: office@pro-life.ro
emanuil.stoicescu@pro-life.ro
Iar acum am si eu o intrebare: aveti probleme cu ambii genunchi sau numai cu unul? Eu am acum probleme cu ambii.
Si pe cel neoperat il simt instabil si pocneste. Va multumesc.
0
07-06-2007, ora 00:00
vali_dihor
Nu este medic/terapeut
vali_dihor
Scuze, mai revin cu comentariu:
sau la adresa de email:http://www.pro-life.ro/rom/index.htm
Mai puteti sa va internati intr-un spital cu aparat RMN si sa faceti acolo investigatia, la o clinica particulara va costa mult. Toate cele bune.
0
07-06-2007, ora 00:00
bobos's
Nu este medic/terapeut
bobos's
va multumesc
o sa incerc sa mai "lucrez" pe pista cu RMN
trebuie sa fac pt a vedea ce e acolo
eu sunt in iasi..deci incerc deocamdata aici sa ma orientez sau in zona..la iasi sunt 2..din care unul (la sp militar)..nu prea e recomandat
apoi..auzisem si de unu la bacau..dar trebuie sa mai cercetez

problema am doar la genunchiul stang..dreptul este foarte eprfect..foarte sanatos
acum fac un tratament cu laser, masaj si kinetoterapie multa...caci mi-au zis ca fara musculatura pusa la punct (la stangu e cu 2 cm mai mica in circumferinta fata de dreptu) genunghiul nu prea se va reface..deci cica trebuie sa refac musculatura..si astfel cica dispar si pocniturile din genunchi..si instabilitatea

din pacate..nu cunosc un centru particular serios in iasi..unde mergi..platesti si ai o siguranta a ceea ce se face...am vaga impresie ca tratamentu cel fac e frectie doar
stiti cumva de vrun centru/cabinet particular in iasi?
multumesc
0
08-06-2007, ora 00:00
vali_dihor
Nu este medic/terapeut
vali_dihor
Eu sunt din Curtea de Arges, dar sunt patit rau cu genunchii.
In prezent am musculatura de la ambii atrofiata, instabilitate in ambii si nu stiu, imi este groaza, care dintre ei va ceda primul.
Ieri m-am simtit rau si am fost la spital, dar nu am rezolvat mare lucru.
Multa sanatate.
0
01-07-2007, ora 00:00
Lorenna
Nu este medic/terapeut
Lorenna
Am 17 ani si jumatate, sunt din Ploiesti, sunt de sex feminin, am avut in martie o entorsa la genunchiul drept (la ora de sport in timp de jucam basket am simtit ca si cum cineva mi-ar fi taiat piciorul) am mers la doctor si mi-a dat de tinut piciorul in gips 2 saptamani... Bine inteles ca nu am rezistat si l-am tinut in gips doar o saptamana si am scos gipsul acasa. Am mers ulterior la doctor ptr a vedea daca totul este bine si a zis ca este OK dar ca trebuie sa fac fizioterapie.Am facut 10 sedinte de fizioterapie (dar tot ma durea piciorul) si am facut si 3 sedinte de gimnastica. Au trecut lunile iar piciorul ma mai durea asa din cand in cand dar puteam merge zic eu destul de bine, nu chiar ca inainte dar era bine. Acum am mers cu familia la munte, nu am depus nici un efort propriu zis doar ca in dupa amiaza zilei de 31 Iunie cand m-am ridicat de la masa am simtit din nou aceeasi durere ca prima data la acelasi picior. Am mers pe 1 Iulie la doctor si mi-a zis ca nu mai necesita gips dar ca sa port genunchiera. problema mea este : Asa voi patii mereu de acum incolo? Adica vreau sa stiu ce trebuie sa fac ca sa nu mai fac asa mereu entorsa? Plus ca piciorul acum ma doare f tare si nu pot merge in el deloc si este si foarte umflat... ce sa fac sa merg la un alt doctor la Bucuresti sau sa astept cele 2 saptamani care mi le-a spus acest medic si sa revin la dansul ? Nu prea imi inspira asa multa incredere acest doctor tinand cont ca nici macar nu a ridicat pantalonul sa se uite mai exact...M-a intins pe un pat, a pus mana la rotula m-a intrebat daca ma doare, s-a uitat pe radiografie si mi-a scris reteta... Va rog mult de tot sa imi raspundeti, sunt foarte ingrijorata.
0
02-07-2007, ora 00:00
bobos's
Nu este medic/terapeut
bobos's
buna..nu sunt medic si nu sunt deloc in masura sa-ti dau un sfat de specialist. ceea ce pot sa-ti zic este ca am fost in situatia ta...si am mers direct la un emdic ortoprd (am fost la un cabinet particular)..unde un doctor batran cu exeprienta...mi-a pus un diagnostic destul de precis si care m-a trimis la sala de recuperare unde am facut: fizioterapie, laser-terapie, masaj, exercitii la diferite aparate. am facut acest stagiu aproximativ 3 saptamani...dupa care am mers la un cabinet de kinetoterapie, unde de o sapatamana fac 1 ora pe zi exerciti specifice de revenire dupa entorsa. Kinetoterapeutul este (cred) cel mai bun din Iasi si ma ajuta fff mult. deja dupa 5 sedinte se vad ceva rezultate. sfatul meu pt tine este sa afli de un cabinet de ortopedie sau kinetoterapie cat de cat cunoscut pe acolo sau prin imprejurimi...si sa te consulte un specialist si neaparat sa incepi exercitii de recuperare dupa entorsa. inchipuie-ti ca eu in decurs de 2 ani am facut 2 entorse, dintre care numai acxeasta a 2-a o tartez cum trebuie..si rezultatele se vad

sanatate
0
03-07-2007, ora 00:00
vali_dihor
Nu este medic/terapeut
vali_dihor
Buna ziua!

Eu am fost sa fac putina recuperare, dar din cauza suruburilor din genunchiul stang, cel cu ligamentoplastia, nu am putut sa fac fizioterapie, decat kinetoterapie si hidrokinetoterapie.
Mentionez ca acum am probleme la ambii genunchi.
Pt. cei care ajung in statiunea Baile Olanesti, recomand pe dl. Valentin Danila, specialist in recuperare medicala.-
Multa sanatate.
0
03-07-2007, ora 00:00
Lorenna
Nu este medic/terapeut
Lorenna
Va multumesc mult de tot pentru raspuns... o sa incerc sa caut un cabinet cum ati spus dumneavoastra si sa vad ce pot face... am crezut prima data ca nu e chiar asa de serios dar incep sa ma sperii cand aud ce ati patit... mie medicul unde am fost (adica la un spital normal si nu unul particular) mi-a dat momentan sa port genunchiera si a zis ca in 2 sapt sa ma duc sa ma mai vada odata eventual sa fac fizioterapie... Data trecuta cand am avut entorsa si am facut fizioterapie aceasta a constat doar in 3 aparate si atat... nu am facut masaj si ce ati mai spus dumneavoastra... Nici nu stiu ce sa fac sincer, sunt f derutata dar cred ca pana la urma daca dupa ce imi recomanda doctorul tot nu imi trece... ma duc la Bucuresti la o clinica buna si vad atunci ce si cum... Inca odata VA MULTUMESC MULT DE TOT si sper sa va faceti bine cat mai curand!
0
26-07-2007, ora 00:00
lyus
Nu este medic/terapeut
lyus
ptr bobo;s-in cazul in care ai simtit o pocnitura in genunchi si o durere mare s-ar parea ca ai o efectiune cu ligamentele incrucisate si cred si menisc...
intre timp ai fost la un specialist?ai rezolvat ceva?

ptr lorenna-in cazul in care piciorul tau da rateuri adica faci entorse problema e destul de ingrijoratoare ptr ca se p[oate sa ai un ligament afectat.
0
05-03-2008, ora 00:00
Korry
Nu este medic/terapeut
Korry
Buna Seara ! Am si eu o problema...am avut piciorul in ghips timp de 12 zile pentru o entorsa externa laterala la genunchiul drept... acum knd am scos ghipsul, am fost la control, si mi s-a spus k am menisc extern, "boala" kre apare foarte rar, si mai ales la minori (am 16 ani)...am fost la doctori foarte buni...fac handball de performantza de 5 ani...si am cunostintze care m-au ajutat mult in toata aceasta problema..dar, in aproape 2 saptamani, am turneu..faza finala..:(..si am nevoie de o genunchera care sa fie cu adeziv sau sa aiba ceva de unde sa o pot regla, nu am gasit pana aqm..sunt din galatzi..va rog frumos spuneti-mi unde pot gasi acest gen de genunchera :(..va multumesc anticipat !
0
05-03-2008, ora 00:00
Korry
Nu este medic/terapeut
Korry
aa..am uitat..cei kre cred k ma pot ajuta..bagati id-ul meu in lista va rog..prynt3sa_rasfatzata...multumesc inca o data !
0
02-03-2011, ora 18:41
mura
Nu este medic/terapeut
mura
Am avut piciorul in ghips daorita unei fracturi de peroneu osul fiind in 2 segmete si ambele rotule fiind si ele fracturate nu mi sa pus tija doar ghips dupa 2 luni de ghips mi sa recomandat sa nu calc in el mentionez ca piciorul mi-a fost imibilizat cu tot cu genunchi si acum arata rau e foarte subtire si ma doare genunchiul as dori sa va pot spune mai multe despre cum se numesc fracturile insa nu mi sa spus nimic nici mie am fost tratata cu indferenta atat in spital cat si la cabinetul particular al aceluiasi doctor fiind si singurul ortoped din oras...in afara de a nu calca in el inca 30 de zile nu mi sa spus nimic nici de perioada de recuperari nici de exercitii decat mai vorbim dupa 30 de zile dar sa nu calci in el...imi este foarte frica si de aia va rog sa ma ajutati cu ce sfaturi puteti pentru a-mi recapata mobilitatea genunchiului si a gleznei si mentionez ca nu am posiblitatea de a ma deplasa in alt oras pentru a cnsulta si un alt specialist
0
02-03-2011, ora 21:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este cu desavarsire imposibil sa va sfatuim fara sa cunoastem starea clinica locala si intreg dosarul radiologic.
Orice sfat in necunostinta de cauza poate avea efecte dramatice asupra viitorului genunchiului D-voastra.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-03-2011, ora 18:51
mura
Nu este medic/terapeut
mura
Va multumesc din suflet pentru promtitdinea cu care ati raspuns nici macar aproximativ cat ar dura in general vorbind o recuperare de fractura de peroneu dupa indepartarea apartului ghipsat intre minim si maxim de zile stiu eu... am 4 zile de la indepartare si sunt consienta ca va trebui sa treaca o perioada pana voi scapa dedurerile articulatiilor avand in vedere ca au fost imobilizate 2luni... si vroiam sa va intreb daca este normal ca sa mai fie inca umflat un pic piciorul adica rotula exterioara e inca umfata insa nu am dureri
0
04-03-2011, ora 22:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!'
Ar fi extrem de utila kineto-terapia (gimnastica medicala specializata), ceea ce ar putea reduce perioada de recuperare la 2-4 saptamani.
Raspunsul depinde de tipul fracturii si de situatia radioogica si clinica actuala.

Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-03-2011, ora 15:34
lyus
Nu este medic/terapeut
lyus
domnule doctor cum trebuie sa procedez in cazul unei revizii de ligament incrucisat anterior ?
0
05-03-2011, ora 16:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Situatia depinde de examenul clinic local, care cuantifica gradul instabilitatii articulare.
Aceasta instabilitate, in contextul varstei, sexului, greutatii, ocupatiei si sporturilor practicate, dar mai ales in functie de tipul procedeului initial, vor decide impreuna necesitatea unei pptentiale revizii a ligamentoplastiei.
Daca insa veti continua sa practicati sporturi agresive, precum hand-ball-ul sau foot-ball-ul, mai bine renuntati la ideea reviziei, fiind oricum inutila.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-03-2011, ora 23:22
mura
Nu este medic/terapeut
mura
Va multumesc inca odata, daca nu am voie sa il pun in pamant deloc pot incepe sa fac kineto-terapia, as vrea sa pot intelege de ce nu am voie sa incep sa ma spijin in el 30zile mi se pare totusi o perioada destul de mare
0
06-03-2011, ora 16:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cum v-am putea raspunde fara sa cunoastem premisele, respectiv dosarul radiologic complet??
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-03-2011, ora 14:19
lyus
Nu este medic/terapeut
lyus
mentionez ca prima operatie de ligament a fost un esec...adika ligamentul pus a fost declarat NEFUNCTIONAL..
problema care se pune acum este de o noua operatie...avand in vedere ca la prima operatie s au folosit suruburi absorbable si nu suruburi care se transforma in os... se pare ca ma voi indreptat spre 2 interventii chirurgicale.! mentionez ca prima operatie a fost facuta in 2006 octombrie.. de atunci am avut alte probleme de sanatte care m au tinut la pat ( mai exact din 2007) probleme pe care le am rezolvat in 2009.
acum caut sa -mi refac genunchiul. ce sanse de reusita are o revizie de ligament ?
0
12-04-2011, ora 12:27
mura
Nu este medic/terapeut
mura
Buna ziua din nou va deranjez totul a decurs bine vindecarea am ajuns la a ma sprijini in picior in doua carje si mi sa spus dupa 7 zile sa renunt la una din carje si anume la cea de pe partea cu piciorul fracturat desi am intrebat de doua ori daca nu cumva ar trebui la cea de pe partea cu piciorul bun si nu a fost asa tind sa cred poate sa inselat doctorul asa cum v-am mai zis fiind singurul ortoped din oras aglomerat si e un om care vorbeste repede si cand termina de vorbit te roaga sa anunti urmatorul pacient sa intre fara ati asculta intrebarile sau ati explica prea multe asadar va intreb si pe dvs. sigur va trebui sa renunt la carja de pe partea piciorului care a fost fracturat deoarece practic eu de azi ar trebui sa folosesc o carja insa nu stiu cum sa procedez, va multumesc anticipat.
0
15-04-2011, ora 09:16
lyus
Nu este medic/terapeut
lyus
Situatia depinde de examenul clinic local, care cuantifica gradul instabilitatii articulare.
Aceasta instabilitate, in contextul varstei, sexului, greutatii, ocupatiei si sporturilor practicate, dar mai ales in functie de tipul procedeului initial, vor decide impreuna necesitatea unei pptentiale revizii a ligamentoplastiei.
Daca insa veti continua sa practicati sporturi agresive, precum hand-ball-ul sau foot-ball-ul, mai bine renuntati la ideea reviziei, fiind oricum inutila.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior -

d-le doctor in legatura cu acest comentariu al d voastra as vrea sa inteleg a doua parte si anumeDaca insa veti continua sa practicati sporturi agresive, precum hand-ball-ul sau foot-ball-ul, mai bine renuntati la ideea reviziei, fiind oricum inutila.
revizia de ligament e necesara pentru ca nu pot nici macar alerga darmite sa practic sporturile.
SI MAI AM O INTREBARE SUPLIMENTAR Va rog- in cazul unei revizii suruburile de titan sunt mai sigure?
va multumesc
0
15-04-2011, ora 17:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Suruburile reprezinta, in economia situatiei, absolut ultimul aspect care ar trebui sa va intereseze.
Infinit mai importanta este calitatea procedeului chirurgical, legata de marimea experientei chirurgului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-08-2011, ora 01:06
monicatudor
Nu este medic/terapeut
monicatudor
Buna seara!
Domnule Doctor, in timpul uni joc in piscina, am stat pe umerii prietenului meu si am cazut, iar el a facut, cred, o intindere la gat.
De atunci(acum 2 zile) are ceafa imflamata, il doare si ii pocneste gatul cand il misca.Ii va trece vreodata acest trosnit??
Va rog sa-mi raspundeti, suntem foarte ingrijorati!!
0
04-08-2011, ora 12:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa consultati urgent un neurochirurg.
Traumatismele coloanei cervicale pot fi grave, cu consecinte serioase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-12-2011, ora 23:33
Arsenal
Nu este medic/terapeut
Arsenal
Buna ziua!

Am si eu o rugaminte la domnul doctor: soacra mea a fost lovita de un cal in spatele genunchiului si piciorul s-a rotit spre exterior; a venit un "maseur" si i-a indreptat piciorul dupa care am dus-o la spital. In urma examenului radeologic s-a realizat ca piciorul este drept. A fost diagnosticata cu entorsa grava, i s-a pus atela (cu scai) si a s-a dat tratement cu tador, mydocalm si diclofenac. M-i s-a spus sa stea cu atela o luna jumate sa puna gheata si sa tina piciorul sus.

Peste cat timp o sa poata calca pe picior? Mai este necasara o radiografie?

Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •