entorsa

02-11-2009
persiduca
Nu este medic/terapeut
persiduca
Buna. Am facut o entorsa la glezna acum doua zile. Am stat in pat, a durut piciorul doar in ziua respectiva. Dar, dupa doua zile, am plecat la servici cu chiu cu vai. Cred ca un pic mi-a fost rece la picior si a inceput sa mi se invineteasca un pic acolo jos si chiar sa se umfle. Ce sfaturi imi dati? Ce complicatii pot aparea? Cum sa il tratez singura?
3 comentarii
0
03-11-2009, ora 11:48
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
luaţi antiinflamator- aulin şi local unguent diclosin sau fenilbutazonă sau diclofenac. ţineţi-l mai sus în pat şi dacă se umflă aplicaţi gheaţă. dacă totuşi vi se pare că vi se agravează rău de tot starea duceţi vă la medic.
0
06-08-2011, ora 12:56
nyky-geo
Nu este medic/terapeut
nyky-geo
Buna, acum 5 saptamini am cazut de la 3m intrun picior pe un santier in strainatate dupa radiografie am fost diagnosticat cu entorsa piciorul sa invinetit pina la cam 15 cm mai sus de glezna acum inca se mai umflasi doar de 3 zile pot merge fara cirje si doar cu suport de plastic pe picior. As vrea sa stiu daca e normal sa dureze asa mult si ce gimnastica de recuperare as putea face la domiciliu. Va multumesc
0
13-02-2013, ora 19:29
andrey ghera
Nu este medic/terapeut
andrey ghera
buna ziua !
in urma cu trei luni la fotbal am suferit o entorsa, a, fost la medic mi-a prescris o reteta pentru ameliorarea durerii cu diclofenac si aulin dupa care a urmat o perioada de 2 luni fara nici un pic de efort sau sport am simitit ca m-am refecut dar nu complet nu puteam sa fac genoflectiuni sau sa indoi piciorul la maxim ma mai durea, m-am dus din nou la fotbal nici nu am apucat sa joc pentru ca am sarit un pic un sus cu toate ca m-am incazit bine inainte de joc iar la aterizare din nou aceeasi durere groaznica. la cateva ore s-a umflat genunchiul foarte tare si nu pot sa merg deloc. se poate trata aceasta problema si o sa mai pot practica vroedata vreun sport sau totdeauna o sa fiu urmarit de aceasta "entorsa " mereu. va rog sa imi spuneti ce sa fac si unde trebuie sa merg sa vad despre ce este vorba la genunchiul stang cel cu probleme. va multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •