electrocauterizare sau terapie cu laser in tratarea cervicitei cronice?

25-06-2011
Anca M.
Nu este medic/terapeut
Anca M.
Buna ziua!

Recent am fost diagnosticata cu cervicita cronica, relevata in urma unei colposcopii. Mi s-a recomandat un tratament cu ovule Cervugid insotite de spalaturi cu musetel timp de 10 zile, urmand ca urmatoarea colposcopie sa stabileasca daca este necesara electrocauterizarea.

Cu toate acestea, stiu ca in cazul electrocauterizarii cicatrizarea completa poate dura pana la 6 saptamani, in timp ce terapia cu laser nu presupune escara sau necroza tisulara. De aceea inclin spre a doua varianta in cazul in care ar fi nevoie de interventii ulterioare.

As avea nevoie de sfatul unui medic in aceasta privinta. De asemenea, as vrea sa stiu daca in Iasi exista posibilitatea terapiei cu laser.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra,

Anca M.
25/F
4 comentarii
0
26-06-2011, ora 17:58
Alesia16
Nu este medic/terapeut
Alesia16
Buna Anca M, aceasi problema am si eu si am tinut tratament cu cervucid si spalaturi cu tamtum rosa de 3 ori 3 luni tratament si 3 luni pauza fara contact sexual dar degeaba aceasi problema nu mea trecut, acum tin cu altceva si voi vedea rezultatul dupa 3 luni de tratament.Cauterizarea nu este recomandata deoarece se formeaza o corjita si dedesubtul corjitei poate evolua alte infectii !Medicii recomanda rapid cauterizarea ca sa ia banii !Intereseazate mai mult pe net despre asa ceva.Al doilea medic al meu sa facut foc si para cand am intrebat de asa ceva!Mi-a recomandat tratarea cu medicamente ca e mai sanatoasa.Sanatate.
0
26-06-2011, ora 18:04
Anca M.
Nu este medic/terapeut
Anca M.
Multumesc pentru raspuns, am sa ma interesez in continuare despre terapia cu laser. In cazul in care gasesc o solutie o voi posta online.
Numai bine!
0
15-10-2017, ora 20:20
Dana Suceava
Nu este medic/terapeut
Dana Suceava
Bună m-am confruntat aproape 9 ani cu această problemă urmând tratamente cu ovule sau cu administrare orală fără niciun rezultat...apoi m-am decis să urmez tratamente naturiste...cineva mi-a spus să pun pe rană miere de albine naturală dintr-o singură floare amestecată cu puțin ceai de busuioc(pt.a nu irita- este foarte acidă, dar un bun cicatrizant), altcineva mi-a spus să pisez usturoi cu puțină apă, iar apa rezultată să o pun pe rană(omoară virusul HPV și alte bacterii), însă am fost uimită de efectul sray-ului de la plafar cu extract de semințe de grapefruit cu uleiuri esențiale și argint coloidal. Și acum mă dau pe col cu el...la ultimul control după două nașteri naturale și rana de atâția ani, domnul prof.dr.Mircea Onofriescu din Iași mi-a spus că arată foarte bine colul meu și nu știe ce diagnostic să pună...Sper să vă fie de folos și vă recomand să citiți despre argintul coloidal(omoară 650 de bacterii, este antitumoral și cicatrizant). Multă sănătate!
0
25-11-2018, ora 22:57
Miha 2018
Nu este medic/terapeut
Miha 2018
Cum se adiministreaza sprayul de care spuneti ???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.