efectele metastazei osoase

06-11-2009
gabi s
Nu este medic/terapeut
gabi s
mama mea are 80 ani si a fost diagnosticata acum un an in urma unei scientigrafii osoase, cu metastaza osoasa, la acea vreme nefiindu-i cuprinse doar oasele lungi ale membrelor superioare si inferioare. Totul a pornit in urma unui rmn la care s-a descoperit o tumora care a fisurat vertebra c2. Urmeaza tratament cu sermion, coaxil si tramadol. Acum are durEri si ale membrelor superioare si inferioare. A slabit foarte mult si este aproape intepenita.Care ar mai putea fi efectele acestei boli, la ce as putea sa ma mai astept avand in vedere varsta si daca metastaza osoasa afecteaza organele interne si sistemul nervos?
multe multumiri
9 comentarii
0
06-11-2009, ora 19:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
O intrebare: mama dvoastra a avut simptome si inainte de rmn ?
0
09-11-2009, ora 13:39
gabi s
Nu este medic/terapeut
gabi s
Buna ziua
Mama mea a avut dureri foarte mari de cap cu multe luni inainte, fiind chiar internata de urgrnta in momentul unei crize puternice. A facut la internare o tomografie la cap si la coloana cervicala rezultatul fiind foarte bun la cap, iar la coloana rezultatul fiind spondiloza cervicala.
0
09-11-2009, ora 22:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nici nu mai vreau sa ma uit ce daune aduc aceste medicamente ( sermion, coaxil si tramadol), puteti citi singura pe hartia insotare (este singura rubrica care spune adevarul de la medicamente) dar
daca nu avea durerile inainte atunci ele provin cu mare siguranta de la medicamentele pe care le ia acum.

Le poate lasa pt. cateva saptamani daca nu au rol vital ca sa se convinga, desi cateodeata durerile si dereglarile provocate de medicamente nu mai trec usor.
0
12-11-2009, ora 14:47
gabi s
Nu este medic/terapeut
gabi s
Buna ziua
Am fost la un medic oncolog, care mi-a spus ca mestaza osoasa este vindecabila chiar si la virsta de 80 ani si mama mea nu va muri in nici un caz de aceasta boala. I-a dat tratament cu Femara si Bondronat. Dar ce se va intampla cu vertebra fisurata? Care este parerea dvs.?
Multe multumiri.
0
14-11-2009, ora 10:56
gabi s
Nu este medic/terapeut
gabi s
Buna ziua
Am fost la un medic oncolog, care mi-a spus ca metastaza osoasa este vindecabila chiar si la virsta de 80 ani si mama mea nu va muri in nici un caz de aceasta boala. I-a dat tratament cu Femara si Bondronat. Dar ce se va intimpla cu vertebra fisurata? Care este parerea dvs.?
Multe multumiri.
0
17-01-2010, ora 01:07
ioana_e
Nu este medic/terapeut
ioana_e
Am reusit sa ma conectez si eu.
De ceva timp urmaresc mesajel voaste si acum am curajul sa ma loghez si eu.
Am mare nevoie de sfatul medicilor de aici si de experienta in aceste cazuri a celorlalti membrii.
Tata a fost diagnosticat dupa mai multe tipuri de analize cu un diagnostic cert de metastaza la umarul drept de carcinom si un diagnostic incert de carcinom pulmonar( asta dupa biopsia neconcludenta luata de la umarul cu metastaza, imunohisochimia la v. babes(celule mari), bronhoscopia care au aratat ca este posibil cancer la palmani si CT care doar asta arata o tumora 3/4 lob superior drept).
Deci din ce am dedus eu clar avem metastaza umar si posibil cancer pulmonar cu celule mari.
Daca nu ar fi fost durerea la umar poate nici acum nu am fi aflat de posibilul cancer la plamani.
La plamani nu are nici un sintom gen, respiratie grea, transpiratie, oboseala etc
Problema grava este ca are dureri fff mari la umarul drept, mana este practic imobilizata nu o poate misca si are durerii mari la umar.
Medicul care aprelevat biopsia de la umar zice ca-l opereza dupa ce face cateva cure de cito ca sa se stranga tumora de la umar. Azi a terminat doar prima cura de cito, nu pre stiu ce cito i s-au pus stiu doar de ZOMETA.
Intrebare;
1 Stie cineva dupa cite cure de cito se poate face operatie( dr zice ca daca ii face si radioterapie el nu mai poate opera umarul - nu stiu de ce!)?
2. Ce sa-i mai dau de durerile groaznice de la umar pana atunci in afara de tramadol pe care il ia dar fara mari efecte?
Va rog mult sa-mi spuneti care ati intalnit asemenea cazuri si domnii doctorii de aici care sigur stiu mai multe.
Multumesc mult
0
14-08-2010, ora 15:03
angi81
Nu este medic/terapeut
angi81
Buna ziua.Saptamana trecuta, mama mea, a fost diagnosticata cu metastaza osoasa si cancer la plamanul stang. suntem disperati nu stim ce sa mai facem, inca nu a bagat-o pe chimioterapie, a inceput sa i-a tratamentul pe care la luat d-na monica tatoiu cu speranta ca o va ajuta si ii va creste imunitatea. daca mai sunt persoane care au trecut prin asa ceva si se simt bine in urma unor tratamente ii rugam sa ne ajute cu sfaturi si sa ne spuna cu ce au urmat ei. Va multumim anticipat.
0
14-08-2010, ora 15:07
angi81
Nu este medic/terapeut
angi81
am uitat sa precizez, mama are 58 de ani si nu a suferit pana in prezent de nicio boala
0
02-10-2010, ora 10:45
cristi_voce
Nu este medic/terapeut
cristi_voce
pe data de 28-09-2010 matusa mea a decedat din cauza metastazelor osoasa.noi stim cu totii ca speranta moare ultima dar in cazul asta imi pare sincer rau nu se mai poate face nimic.durerile sunt groaznice si inima cedeaza intr-o perioada foarte scurta pentru noi cei din jurul lor dar pentru bolnav e o vesnicie.medicii te trateaza in scarba se cheltuiesc de zece de ani milioane de dolari si tot nu ii da de cap la boala asta si nici nu cred ca ii va da vreodata.oricum din ceva trebuie sa murim.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: