educatie sexuala1 sifilis

03-10-2009
bogdan2
Nu este medic/terapeut
bogdan2
buna ziua!
am nevoie sa fac un site despre boli cu transmitere sexuala, asa ca am inceput sa ma documentez temeinic pe tema asta, insa sunt cateva lucruri care nu imi sunt clare, si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine:
1)cat sunt de eficiente antibioticele "banale"(augmentin, etc) impotriva sifilisului (primar, secundar, tertar) si cat este de riscant tratamentul, accidental sau intentionat cu astfel de medicamente?
2)foarte multi se feresc de internarea in spital...care sunt schiemele de tratament care se pot face acasa sau cel mult la o policlinica in cazul sifilisului(primar, secundar, tertar)?
3)atata timp cat rezultatul analizelor variaza in functie de persoana care examineaza, cum putem fi siguri de rezultat, atata timp cat la un medic, testul a iesit pozitiv si la altul negativ?
4)in cazul in care a aparut dilema de la punctul 3, este o greseala sa ne tratam "preventiv" ?
va rog sa raspundeti doar daca sunteti specialist, intrucat acest site va influenta comportamentul a mii de tineri!
va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
04-10-2009, ora 17:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cel mai bine este ca intr-o zi sa intri intr-o biblioteca si sa te documentezi din tratatele mai recente de dermatovenerologie.Caci ar fi bine ca, nefiind medic si facand un astfel de site sa dai si sursa de informare. Caci poate ca ceea ce voi spune eu e diferit de ceea ce vor spune alti colegi, fiecare cu experienta si cu mijloacele lui de documentare.
0
04-10-2009, ora 22:26
bogdan2
Nu este medic/terapeut
bogdan2
eu am invatat cam tot dintrun manual de dermatologie din 93...o sa ma duc maine la biblioteca sa vad ce mai e nou.nu ma gandeam ca sa schimbat ceva intre timp, multumesc de sfat.
sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.