eczema atopica la copil de 4 luni

08-01-2008
silviuta
Nu este medic/terapeut
silviuta
ce puteti sa imi spuneti despre aceasta eczema?copilului meu i s-a manifestat aceasta eczema f dur de la 4 luni si am ajuns la un dermatolog bun i s-a spus ca nu are voie sa manace fructe cu seminte(kiwi, rosii, banane, cacao, etc)i s-a dat advantan si mi s-a recomandat bai in apele termale de la avene din franta, bineinteles ca nu am posibilitate sa il duc pana acolo sa fac tratament cu asa ceva, insa va intreb daca marea iar face rau sau bine la aceasta eczema, am inteles ca aceasta eczema este mana in mana cu bronsiolita unde am probleme cu copii mei si la capitolul asta, acum baiatul meu a mai crescut si inca din cand in cand aceasta eczema ne mai da batai de cap insa nu e grava, exista o varsta pana la care se manifesta aceasta eczema sau e pe toata viata aceasta sensibilitate?
7 comentarii
0
08-01-2008, ora 00:00
aniri3012
Nu este medic/terapeut
aniri3012
am 28 ani si mi s-a pus diagnosticul de dermatita atopica si atat din cat am citit pe net am constatat ca nu poate fi vindecata niciodata, doar ameliorata. Am fost pe la numerosi doctori dermatologi inca de la cateva luni si problema asta nu am rezolvat-o nici acum. Ce pot sa iti recomand este faptul ca mi s-au dat unele produse care mi-au facut bine: Avene- Trixera, Ducray- Exoderma care se gasesc in farmacii. Cat despre Advantan, rezolva problema de moment si dupa aceea revine. si oricum din ce am citit nu se recomanda folosirea lui o perioada lunfa de timp.
0
08-01-2008, ora 00:00
silviuta
Nu este medic/terapeut
silviuta
multumesc, mi s-a recomandat si mie pt copil avene trixera
0
03-03-2008, ora 00:00
s.ela
Nu este medic/terapeut
s.ela
LA COPILUL MIC DERMATITA ATOPICA TRECE DE LA SINE CAND MAI CRESTE, DIN CATE STIU. EVITATI COSMETICE IEFTINE SI LUATI PT BAIE LOTIUNI DE SPALAT MAI BUNE CARE SUNT CHIAR PT ACEASTA PB.
ALTCEVA TREBUIE SA VA INGRIJOREZE, ANUME CA BEBE CU ASTFEL DE PB ESTE CU RISC MAI MARE DE A DEZVOLTA ALERGII SI ASTM.
DACA OBSERVATI TUSE PRELUNGITA SI RESPIRATIE DIFICILA DESEORI SA MERGETI LA DOCTOR SA NU FACA ASTM
0
03-03-2008, ora 00:00
s.ela
Nu este medic/terapeut
s.ela
scuze, am uitat sa va spun ca avene este si firma de cosmetice cam prea scumpe dar scrie pe ele ca au aceasta apa termala. poate au si pt copii.
0
01-04-2008, ora 00:00
coz
Nu este medic/terapeut
coz
din experienta traita cu baiatul meu, (9 ani)pot spune ca dieta alimentara a fost decisiva;fara coloranti, conservanti porc, mezeluri, unt, smantana, porumb si derivate, fructre cu puf s isamburi mici(capsuni, kivi, smeura), nici o prajitura din cofetarie(doar ciocolata alba);toate alimentele cat mai proaspete ;am ajuns la dr.Filip acum 6 ani cand nu mai credeam in nici un doctor dermatolog
0
14-07-2008, ora 00:00
teo71
Nu este medic/terapeut
teo71
eczema atopica a fost diagnosticul pus si la baietelul meu de 4 ani, a inceput mai pregnant din iarna sa-i apara niste bubite pe diferite parti ale corpului care dupa investigatii indelungate, tratamente continue de atunci cu xyzal, elocom, ketof, apar si dispar, fiind mai intensa aparitia sau mai putin, inca nu stim cauzele, probabil, caldura, praf, alimente, as vrea sa stiu daca si altcineva se mai confrunta cu asa ceva, as dori sa-l intreb pe coz de acest dr.Filip, de unde este, nr.de telefon daca se poate, multumesc anticipat.
0
23-10-2009, ora 22:57
cris_r
Nu este medic/terapeut
cris_r
Silviuta,
ti-am mai raspuns si pe alt topic, dar nu ma pot abtine sa-ti mai impartasesc din experienta mea. Dermatita atopica (eczema atopica) este o forma de manifestare a unei alergii. Daca gasesti cauza alergiei, elimini efectul. Urmareste-i alimentatie foarte bine, urmareste mediul, elimina posibile cauze. Copilul meu avea niste eczeme ingrozioare pana sa aflu din analizele de sange ca e alergic la una din proteinele laptelui de vaca. Dupa muuuulte batai de cap le tinem sub control. Pielea nu-i mai e uscata, eczemele au disparut (mai apare uneori, cate-o usoara reactie.nici eu nu stiu la ce.dar cum apare, la fel de usor si dispare), iar tenul ii e acum fin parca e de catifea (inainte era ff uscat si tot rosu, desi il dadeam tot timpul cu cosmetice). Eu banane ii dau de cand avea cam 8-9 luni si le mananca ff bine si nu face alergie la ele. Portocalele sunt cele mai alergene fructe, dupa spusele unui medic specialist in pediatrie. Incearca sa-i dai (dupa schema diversificarii, cam un aliment nou pe saptamana)
, ca sa poti urmari cu atentie daca face alergie la el sau nu (alergia nu apare la primul contact, ci la al doilea, al treilea sau chiar mai tarziu), fiindca e pacat sa-l privezi de atatea fructe si alimente, de teama alergiilor. Cel mai recomandat e sa-i dai fructe locale, ca sunt mai putin injectate cu conservanti si alte chimicale, dar decat deloc, sunt bune si cele de import.
S. ela,
stiu ca sunt mult laudate produsele Avene, insa baietelul meu a facut alergie la faimoasa crema de protectie solara, SPF 40, hipoalergica, de la Avene. Asa ca, mamici, nu stiti ce cumparati pana nu incercati.
Silviuta,
iti recomand sa duci copilul la mare pentru intarirea imunitatii. Aerosolii sunt f benefici. Noua ne-a zis in primavara un medic sa nu ducem copilul la mare din cauza dermatitei atopice, iar in vara, cand nu mai puteam sa ne anulam planurile deja facute, ne-a zis alt medic ca e chiar indicat sa ducem copilul la mare, ca apa sarata face bine la dermatitei. Niste prieteni au copilul cu dermatita (bebe de 1 an si 5 luni) si l-au dus la mare, in Egipt. Urmarea: in doua zile copilului i-au disparut toate bubitele. La 2 zile dupa ce-au revenit in tara, i-au reaparut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: