e posibil ca organismul sà nu accepte proteza de sold necimentatà???

29-07-2013
cnda
Nu este medic/terapeut
cnda
Bunà ziua,
Mama mea în urma unei fracturi de col femural detectatà dupà douà luni de suferintà a fost operatà si i s-a pus o protezà necimentatà pe 6 iunie. I s-a administrat doar douà zile de antibiotic. I s-a scos drena la exact 40 de ore de la operatie.
La circa douà sàptàmîni, a început sà curgà limfà, limpede. Acumularea era din ce în ce mai mare.
Intors càtre spital, care timp de o sàptàmînà a stors pulpa ca pe rufe scotînd cantitate'industrialà'.
Dupà o sàptàmînà au luat un esantion. Nu ne-au dat rezultatul.
Internare pe 1 iulie, redeschisà operatia pe e iulie, administrat antibiotic pînà pe 18 iulie.
26 iulie scurgerile au reluat si se vorbeste iar de deschis pentru 'curàtare'.
Mama are 92 de ani.
E adevàrat cà are inima bunà dar statul în spital a epuizat-o.
Intrebarea mea:
Ori antibioticele folosite nu sînt suficient de puternice (care ar fi antibioticul care ar trebui folosit în asemenea cazuri) ori poate cà organismul nu acceptà metalul folosit pentru protezà. Care sînt în acest caz semnele? Ceea ce se întîmplà actualmente ar fi cà muschiul nu se sudeazà pe protezà si se produce o pungà cu limfà care se scurge prin cusàturà.
Desi am plàtit integral proteza nu am reusit sà obtin ràspuns la întrebarea din ce metal este proteza. Fiecare interlocutor se exchiva în ràspunsuri, o variantà ar fi cà e din nichel.
Existà cazuri de neaccepare? Ce trebuie fàcut? Unde sà o duc? Spitalul în care e nu are aerul de a se îngrijora desi pacientul are 92 de ani si degradarea fizicà si moralà nu mai poate fi neglijatà.
và multumesc
cu respect

Ce sfat îmi dati?
1 comentarii
0
29-07-2013, ora 21:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
protezele cimentate sunt aproape fara exceptie aliaje Chrom-Cobalt (Nickel, Molibden etc), exista alergie la Chrom si Nickel la cam 10% din populatie. insa in 92 de ani ar fi observat daca ar fi alergica la Nickel, este un metal destul de des folosit.
Aici problema poate veni dupa parerea mea din doua cauze:
1 infectie: trebuie dovedita infectia prin prelevare de tesut intraoperator, si facut o antibiograma
2 se intampla asa ceva la abordurile transmusculare, de ex. Bauer daca sutura muschiului nu tine si se destabilizeaza articulatia.
Muschiul nu trebuie sa se sudeasca cu proteza, muschiul se sudeaza cu muschii si trochanterul mare
'Stoarcerea' coapsei in asemenea cazuri este destul de periculoasa, daca este o infectie acolo, acesta prin stimulul mecanic se va raspandi si mai tare
Eu daca platesc ceva (desi protezele sunt gratuite) atunci obtin o factura si o carticica mica unde sunt lipite etichetele tuturor componenteleor folosite la operatie (Prothesenpass se zice la noi de ex. http://schulter-op-2013.blogspot.de/2013/03/mein-prothesenpass.html), cu acesta ar trebui sa dovediti in viitor ce proteza a fost inplantata daca ea va ajunge intr-un alt spital.
cere o audienta oficiala in scris la seful sectiei (eventual directorul spitalului) pentru clarificarea situatiei, insa sa fiti pregatita ca eventual relatia se poate strica extrem, pacientul are dreptul la informatii despre starea sanatatii, asta nu se discuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul