e o tulburare psihica sau emotionala?

13-12-2010
tamisa69
Nu este medic/terapeut
tamisa69
Buna,
Nu sunt sigura ca am pus corect intrebarea..Cred ca am un "talent" care ma sperie, de a-mi fabrica singura simptomele care ma terorizeaza.Am o gastrita de multa vreme care am incercat sa o tratez cu de toate..fara rezultat.Am tot timpul aciditate in stomac, eructatii, usturimi, gaze..Toata simptomatologia a inceput dupa o perioada cu mult stres din viata mea.Am spus ca mi le fabric pt.ca, am observat ca daca ma gandesc ca am ceva grav la stomac, toata treaba o ia razna, stomacul ma doare ingrozitor.Pe de alta parte daca am mintea ocupata cu altceva, eructatiile nu mai sunt asa multe..Ce ma sperie e cat de tare ma pot gandi la problema asta..Parca nu ma pot abtine, parca sunt "cuplata", si am zile cand atat de tare sunt in priza ca mi-e frica sa nu-mi fac o gaura in stomac..
Am facut endoscopia anul trecut, credeti ca e cazul sa fac alta?
mentionez ca am incercat sa iau sunatoare, ceaiuri de stomac, si chiar ceva homeopat (sedativPC). Nimic nu-mi ajuta decat temporar, apoi "criza" revine..
Aparent e doar o gastrita, de ce nu-mi trece?
Multumesc
7 comentarii
0
13-12-2010, ora 22:59
tamisa69
Nu este medic/terapeut
tamisa69
Si eu cred ca e absurda situatia, poate chiar ridicola..Cum sa-ti imaginezi negativ ceva ce nu este (dupa cele spuse de doctori) dar pe care eu il simt atat de """intens?
0
14-12-2010, ora 10:43
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Tamisa,

Ceea ce descrii tu apare pe fondul unei sensibilizari anterioare - perioada cu stress ridicat. Chiar daca stress-ul maxim s-a atenuat in prezent ( am vazut ca vorbesti de el la trecut) totusi o stare de fundal a ramas -a disparut numai varful aisbergului- care uite ca iti face probleme, ba chiar apare si un autosabotaj din cate povestesti.
Ca atare, ar fi foarte indicat sa mergi la un psihoterapeut (bun) de la tine din oras, exista tehnici specifice de dizolvat "ramasitele" emotionale sau de consolidat resursele pe care deja le ai - ca stomacul tau sa nu mai "macine" in gol probleme neincheiate, sa le gasesti un alt mod de rezolvare care sa lase stomacul liber.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
14-12-2010, ora 20:33
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna seara,
pare a fi o tulburare psihosomatica, stim cu totii ca psihicul este legat somatic si se influenteaza reciproc.Asadar emotiile si gandurile tale pot influenta somaticul pana la aparitia unor simptome. Si mergand mai departe, rezolvarea problemelor stresante cu care va confruntati in viata de zi cu zi vor duce la disparitia simptomelor somatice.
Toate cele bune!
0
17-12-2010, ora 20:27
tamisa69
Nu este medic/terapeut
tamisa69
Buna seara,
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs., Am incercat sa citesc mai multe despre tulburarile psihosomatice.Sunt greu de vindecat, cel putin asa am inteles., pentru ca se bazeaza pe acel echilibru dintre minte si corp.Daca acest echilibru e rupt, dificil de rezolvat..Acum m-am mai lamurit de ce cu toate ca tin regim pt.stomac de multa vreme nu ma simt mai bine. Daca persista, fara sa-ti dai seama, niste probleme mai vechi sau care ti le creezi singura, nu ajuta nici un regim..Am inteles corect?As putea sa fac un tratament homeopat pentru problema asta? Nu prea mai tolerez nici un medicament..De exemplu acum sunt racita, am temperatura si nu iau decat paracetamol.Mi-e frica sa iau vreun antibiotic din cauza gastritei..
Numai bine
0
09-03-2011, ora 15:23
ciceuan
Nu este medic/terapeut
ciceuan
eu cred ca totul este in capul tau.subconstientul tau ai transmite constientului doar informatii negative.nu trebuie sa te mai gandesti negativ.eu ma tot gandeam ca am probleme cu inima, pana a inceput sa ma doara.am facut analize si totul este ok.am atacuri de panica pe care le depasesc cu medicamente si ganduri pozitive, sport si multe fructe.multa sanatate
0
30-04-2011, ora 20:14
tamisa69
Nu este medic/terapeut
tamisa69
Multumesc Ciceuan
Scuze ca-ti raspund cu intarziere.Daca totul e in capul meu, cum imi scot asta din el? Nu cred ca numai sportul si mancatul fructelor ajuta..iar cu "ganditul pozitiv" am incercat..nu merge..
0
28-05-2019, ora 10:36
Flory777
Nu este medic/terapeut
Flory777
Nu merg fructele cu gastrita, eu mancam un mar pe zi plus banane, dar de la mar aveam balonari si gaze ceva de speriat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  • Tratament gastrită
  •