e grava o sarcina la 2 luni de la tratament cu methotrexat?

16-05-2009
onutza.mirela
Nu este medic/terapeut
onutza.mirela
la inceputul lunii martie am fost diagnosticata cu sarcina extrauterina si am urmat tratament cu methotrexat si calciu folinat. din fericire, tratamentul a fost eficient. medicul meu mi-a spus ca de la ultima doza de methotrexat (12 martie) timp de trei luni nu am voie sa raman insarcinata. oricat de atenti am fost, s-a intamplat inevitabilul: s-a rupt prezervativul si nu au trecut decat 2 luni de la ultima doza de methotrexat. nu stiu ce sa fac. este un risc prea mare daca nu as apela la contraceptia de urgenta? sincer, nu as vrea sa ajung la aceasta solutie, pt ca dupa aceea trebuie sa mai astept inca 3 luni pt a incerca din nou sa raman insarcinata, iar noi ne dorim cu disperare un copil.

va multumesc.
1 comentarii
0
18-05-2009, ora 18:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este prea devreme pentru o noua sarcina.Riscul de a avea iar o sarcina extrauterina exista.Probabil deja ai apelat la contraceptia de urgenta.Ai rabdare si mai asteapta putin, nu-i potrivit acum sa ramai insarcinata.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul