durerile de stomac

21-04-2010
damondevil
Nu este medic/terapeut
damondevil
buna.ma numesc ionut am 25 de ani si as avea ceva intrebari despre durerile de stomac...pana anul acesta nu am avut nici un fel de probleme de sanatate insa acum 2-3 luni a inceput sa ma doara stomacul, dar in ce sens:intr-o buna seara eram cu prietenii la apartament si am jucat carti toata noapte, nu cred ca am mai mancat mai nimic toata noapte insa am consumat ceva bere si am stat treaz pana a2a zi cand am plecat la facultate.in drum spre aceasta mi s-a facut sete si am zis sa beau o doza de cola zero, insa imedit dupa prima gura am avut o senzatie de parca as fi baut acid sulfuric, parca ma ardea ceva in stomac si am fugit la cea mai apropiata farmacie, am cerut ceva pt arsuri la stomac.mi s-a dat ceva de supt si durerea s-a calmat.dupa aia am fost la un doctor gastroenteorolog si mi s-a da t trimitere sa fac analize pt. sange.am facut insa nu am mai fost cu ele la interpretat.dna doctor mi-a spus k as fi avut o gastrita acuta...ceva de genul...insa intr-o alta zi mergeam cu maxi-taxi si am avut aceeasi senzatie de arsuri dar nu chiar asa de puternice ca prima data.apoi am mai simtit ceva dureri si la sala de culturism(in timpul liber mai fac si sport, ceva sa-i zicem culturism, proteine sau altele nu consum)...si as vrea sa stiu de unde provin durerile astea.in pricipiu:din cauza alimentatiei.stres.efortul fizic mai mare sau intens are legatura cu durerile acestea???ce imi recomandati????va multumesc
1 comentarii
0
22-04-2010, ora 15:24
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Stresul si grijile afecteaza direct stomacul si fac "gaura" in stomac. Nu trebuie sa te miri de unde vine la viata pe care o duci. Cola si pepsi contin acid phoshoric si alte dracovenii care distrug nu numai stomacul.
Daca vrei sa te vindeci mergi la un medic homeopat si evita gastroeneterologii caci iti vor da medicamente de sute de ori mai nocive decat cola. Medicamentele toate sunt facut sa dea dependenta si te vor duce automat din lac in put, dar cum doctorii le dau la altii nici nu-i prea intereseaza urmarile lor pe care o sa le poti vedea la toti ce au urmat astfel de tratamente aici in forum.

-
Mare parte din populatia lumii sufera de arsuri la stomac.

Doar ca putini stiu ca incetarea medicatiei in cazul acestei afectiuni face mai mult rau decat bine, simptomele devenind si mai urate decat inainte de inceperea tratamentului.

Pentru a arata ca de vina sunt chiar medicamentele in cauza, cercetatorii au incercat aceste medicamente si pe oameni sanatosi, care nu aveau aceste probleme. Dupa incetarea "tratamentului", acestia s-au pomenit cu arsuri la stomac, conform npr.org.

Vestea rea e ca aceasta "dependenta" se dezvolta in doar cateva zile.

Medicamentele pentru arsuri, factor declansator al bolii

Pana acum se credea ca aceste arsuri stomacale, aparute dupa intreruperea tratamentului, sunt doar o inchipuire, un fenomen mai degraba psihologic.

Insa studiul in cadrul caruia unei grupe de oameni sanatosi i s-au dat astfel de medicamente, in timp ce alteia, formata tot din oameni sanatosi, i s-a dat placebo, fara ca voluntarii sa stie ce pastile iau, a aratat clar ca doar in prima grupa au aparut efectele adverse si ca acestea erau cat se poate de reale, a explicat Christina Reimer, cercetator in cadrul Universitatii din Copenhaga, autoarea studiului.

Cercetari anterioare au aratat ca medicamentele folosite in cazul arsurilor la stomac, care interactioneaza cu acizii din stomac, maresc riscul de infectii intestinale si pneumonie. Interfereaza, de asemenea, si cu absorbtia de calciu, inrautatind osteoporoza.

Vestea buna e ca se poate renunta la asemenea pastile, insa doar gradual, "dezintoxicarea" putand tine si mai bine de o luna.

Sursa: http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-07-2009/medicamentele-pentru-arsuri-la-stomac-dau-dependenta-878231
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: