dureri picioare

31-10-2013
sv1964
Nu este medic/terapeut
sv1964
Am 49 de ani, am o spondilodiscartroza lombara, cand stau mult in picioare si fac treaba cu mainile incepe durerea de coloana f rau si de ceva vreme ma dor genunchii rau si picioarele de la genunchi in jos.doctorii imi dau numai calmante, dar altceva nu imi da sa fac...radiografie la coloana nu am mai facut de 5 ani, de internat nu vor sa ma interneze...poate gasesc si eu un dr cu suflet care vrea sa ma vada sa vedem cei de facut...sunt din ploiesti, dar pot veni si in bucuresti, sunt casnica-ptr ca din cauza coloanei nu pot munci.am 86 kg la 168 cm
2 comentarii
0
02-11-2013, ora 13:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Problema D-voastra este una fundamental diferita decat v-o imaginati: cele 30 kg in plus si efortul cotidian (stat in picioare, mers pe jos) au exercitat o presiune enorma asupra articulatiilor membrului inferior, ducand la distrugerea acestora (artroza), ca si la distrugerea coloanei vertebrale.
Prin urmare, mai intai trebuie sa reduceti solicitarea mecanica a organismului, adica sa slabiti 30 kg, iar pe termen scurt trebuie sa reduceti drastic efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Calmantele sunt total contraindicate, deoarece nu fac decat sa va ascunda adevarata problema, excesul ponderal si suprasolicitarea articulatiilor consecutiva acestui exces ponderal.
Prin urmare, nu este nevoie de internare pentru a reusi sa va debarasati de cele 30 kg in exces, ci doar de respectarea unei diete riguroase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-12-2013, ora 10:39
Matri Ime
Nu este medic/terapeut
Matri Ime
Buna ziua. Am 56 de ani, lucrez ca profesor. Am 1.52 inaltime si 60 kg. Am fost la reumatolog din cauza durerilor de mijloc, din cauza faptului ca in zona omoplatilor simteam o incordare dureroasa a muschilor, durere ce se ridica pana spre ceafa si in spatele urechilor. Ma durereau intermitent coatele, genunchii dureau si, cand si cand, se umflau, DAR DUREREA DE LA CALCAIUL STANG, SUB CALCAI, LATERAL SI IN SPATELE CALCAIULUI, nu ma lasa nici cand eram in repaos, nici in mers. Mai rau era cand din repaos porneam sa merg si in primele 20 minute durerea era f mare. Dr. reumatolog mi-a prescris analize si Neo-endusix fiole, una la 2 zile, aflavim 20 mg, 1 comprimat /zi, omez, 1 compri/zi, si fizioterapie, la diagnosticul: SPONDILOZA CERVICALA si LUMBAGO CRONIC ACUTIZAT. Dr. de la fizioterapie mi-a prescris proceduri laser intre omoplati, ultrasunete calcaie, si cu curent electric intre umeri si la mijloc, masaj zona cervicala, la diagnosticul BAVP ( pe care nu l-am inteles, caci la intrebarea mea nu mi s-a raspuns decat f evaziv). Azi termin medicatia, dar mai am de facut 6 sedinte la fizioterapie. Mi-e putin mai bine, insa durerea de calcai stang este apoape la fel de intensa, iar mijlocul parca imi scapa de sub control: uneori ma trece o durere ce imi secera picioarele si pic in fund. Mi s-a relaxat zona dintre omoplati. Va rog frumos, sugerati-mi ce sa mai fac? Mai am pana la pensie, si mai am un copil la facultate, or sa stai in CM si cu copil la facultate este imposibil. Durerile oricat de cainoase sunt le mai suport, dar sa raman imobilizata ma sperie, pt ca de mine mai depinde cineva Va multumesc frumos anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •