dureri persistente de colon de aproape 2 ani

08-10-2012
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Buna ziua, va scriu un speranta ca ma puteti ajuta macar cu un sfat. De 2 ani ma confrunt cu o problema. Am perioade mari de timp cand ma doare f tare abdomenul de fapt colonul. Am fost la mai multi medici, am facut ecografii, tuseu rectal si analize la sange. Mi s-a spus ca am colon iritabil. Din pacate de frica nu am mai facut si colonoscopie. Simptomele sunt balonari, acumulari mari de gaze ( le simt in tot colonul) si dureri destul de puternice care nu cedeaza nici dupa defecatie.Am luat un timp tratament cu duspatalin si intr-un final mi -au mai trecut durerile. Acum au inceput iarasi. Problema e, ca din cate am mai citit pe internet colonul iritabil nu doare asa de rau si nu pe perioade atat de lungi.Eu una ma trezesc cu durere si ma culc cu durere. Sunt fffff speriata mi e frica sa nu fie cancer.Am inceput sa iau duspatalin din nou. Nu stiu ce sa fac mi -e frica sa merg sa fac colonoscopie.Mentionez ca fumez destul de mult, beau si cafea, sufar si de colecistopatie cronica si de gastrita.Ar putea fi cancer? Nu am iesit cu sange pana acum si am tot facut analiza scaunului in acest sens si a iesit negativa.De ce am durerile astea destul de mari si pe perioade asa de lungi?
6 comentarii
0
08-10-2012, ora 17:16
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pana nu faci colonoscopia nu te vei linisti. De asemenea, daca ai posibilitatea, fa teste pentru depistare intolerante alimentare (gluten, lactate, fructoza). Pana atunci evita vreo saptamana orice are lactate, nu manca nimic crud si nu bea acidulate si vezi daca se amelioreaza simptomele.
Tot ce e posibil sa ai SCI, dar avand si o componenta pe baza nervoasa, stresul ca ai ceva mai grav nu va disparea pana nu faci colonoscopie.
Sanatate!


Fa-ti si analiza pentru depsitare Helicobacte Pylori din sange, daca n-ai facut. Conteaza mult si iti intretine gastrita daca ai.
0
08-10-2012, ora 21:04
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Anyacris,

Asa cum ai primit deja recomandari, cauta sa faci ce poti pentru a reduce macar un pic frica, astfel incat sa iti faci si colonoscopia. E bine sa faci si aceasta examinare in primul rand pentru a-ti lua aceasta grija. In ceea ce priveste Sindromul colonului iritabil, cauta sa incepi un demers psihoterapeutic, te va ajuta foarte mult sa reduci si sa elimini aceasta problema. Sindromul colonului iritabil poate afecta foarte mult viata unei persoane si chiar poate duce si ala alte somatizari.

Cu speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc toate cele bune si multa sanatate

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu.
0
21-12-2012, ora 16:37
ela_adelutza
Nu este medic/terapeut
ela_adelutza
Buna anyacris, aceasta este si problema prietenului meu, are de 2 luni niste dureri ingrozitoare, a facut si colonoscopia...la fel a facut si el analizele si e ok.iar gazele le ai de la duspatalin...la fel se culca cu dureri si se trezeste cu ele.nu te mai speria singura, eu una nici nu am vrut sa gandesc atat de departe cu cancerul, daca ii mai zic si lui cred k face o criza...fati colonoscopia pt linistea ta, caci si asta e un stres.El nu a fumat si nu a baut cafea NICIODATA asa k nu cred ca asta este o cauza, acum daca ti.a dat vreun tratament si trebuie sa il respecti...oricum, mergi si fa colonoscopia Multa Sanatate si Sarbatori Fericite!
0
23-12-2012, ora 14:26
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Nu trebuie sa te temi de colonoscopie, se face si cu anestezie scurta, adica te adoarme si te trezesti cand totul este gata. Nu simti absolut nimic, crede-ma, eu am tot amanat aceasta investigatie de frica si apoi am aflat ca la Fundeni se poate si altfel decat medoda obisnuita. Mergi la gastro la Fundeni cu bilet de trimitere de la medicul de familie si, la problemele pe care le ai, sigur medicul va indica colonoscopia. Rogi sa-ti faca cu anestezie si vorbesti cu asistenta sefa sa ia legatura cu un anestezist. Iti face o injectie in vena, nu e ca la operatie, cu intubare si altele, doar te adoarme. Crede-ma ca nu se merita sa stai stresata, fa cum am spus si nu o sa-ti para rau. Daca iti permiti financiar, sunt si clinici particulare unde te adoarme, dar nu stiu care, dar la Fundeni am fost eu si asa m-am linistit dupa ce imi intrase in cap bine de tot ca am cancer. Sa stii ca durerile sunt si de la stres, dupa ce o sa afli ca nu ai ceva grav, se vor calma si colicile. Sanatate multa si sarbatori linistite!
0
23-04-2013, ora 11:00
anyacris
Nu este medic/terapeut
anyacris
Buna ziua ! Revin cu o intrebare la cei care ma pot ajuta cu un sfat.Se poate pune diagnosticul de colon iritabil in lipsa efecuarii unie colonoscopii? Este atat de dureroasa aceasta investigatie?
Ma chinui de cel putin 3 ani de zile cu niste simptome care ma usuca pe picioare. In primul ran dureri mari de colon tot abdomenul dar mai ales in partea inferioara mijloc, dureri care radiaza in spate foarte mult, balonari flatulenta scaune proaste adica 2 zile constipatie dupa care scaune moi ( nu e diaree caci am un scaun maxim 2 pe zi) dureri pana la stomac si chiar in picioare radiaza frisoane stare de slabiciune.Mentionez ca am luat un timp tratament cu duspatalin si ibutin si un timp mi a trecut dr acum de vreo luna de zile ma doare in continuu desi iau tratament de 2 sapt cu duspatalin Va rog sa ma ajutati cu un sfat credeti ca e colon iritabil sau ceva mai grav?
1
13-02-2022, ora 12:57
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Cel mai sigur, pentru stabilirea diagnosticului de colon iritabil, este efectuarea unei colonoscopii. Am făcut prima colonoscopie în martie 2017 și, recent, cea de-a doua, în 11 ianuarie a.c. La ambele, diagnosticul a fost: colon iritabil, formă spastică. În plus: boală hemoroidală și boală diverticulară. Simptomele erau reprezentate, în primul rând, de dureri foarte mari în partea stângă, sub coaste, balonare, flatulență, mucus în scaun, greață cu senzație de vomă. Medicul gastroenterolog mi-a prescris: spasmomen, ibutin, debridat, meteospasmyl. Nu am avut sânge în scaun și nici scaun de culoare închisă. Colonoscopia este metoda cea mai sigură pentru examinarea colonului și fixarea unui diagnostic. Eu am făcut ambele colonoscopii sub anestezie (ceea ce a fost foarte suportabil), dar partea cea mai complicată a fost pregătirea pentru colonoscopie (cu Fortrans și două zile fără a mânca nimic). Deci, recomand colonoscopia!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Prevenirea cancerului colorectal: colonoscopia sau probele de fecale, care metodă este mai eficientă pentru prevenirea bolii?
  • Sedarea mai profundă poate ajuta la detectarea polipilor în timpul colonoscopiei
  •