dureri oculare puternice

31-07-2009
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
Buna ziua,

De 6 saptamani am dureri oculare, nu prea mai pot sta la calculator si nici sa privesc la televizor.Durerea se manifesta mai ales sub forma de criza, cand mi se pun ca niste "crampe" in ochi, dar apare durere si la miscarea globului ocular. Pe parcursul celor 6 saptamani de cand au aparut durerile, cateva zile sunt mai bine, iar apoi apar din nou, uneori chiar mai puternice. Vederea nu mi-a scazut deloc, dar durerile sunt uneori insuportabile, nu imi mai pot tine ochii deschisi in anumite momente ale zilei. Am fost la oftalmolog care mi-a zis ca este de la curent, aer conditionat, o inflamatie si mi-a dat sa iau niste antiiinfllamatoare, care nu m-au ajutat insa deloc. Am facut si un RMN care a iesit normal. Auzisem de nevrita optica, am mai fost la un oftalmolog si un neurolog care mi-au zis ca nu am asa ceva, dar ca totusi durerile sunt de la o inflamatie.Daca nevrita optica este tot un fel de inflamatie de la care ti se diminueaza vederea, "inflamatia" mea de care spun medicii ar putea sa duca la acelasi lucru? Nu mai stiu ce sa mai iau, durerile nu se diminueaza, ma apuca cand la un ochi, cand la celalalt, cand la ambii si nici un tratament nu isi face efectul. Stie cineva de la ce ar putea fi sau ce as mai putea face?
15 comentarii
0
31-07-2009, ora 17:29
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Consultati un medic homeopat care poate sa va ajute repede si eficient in acest caz.
0
31-07-2009, ora 17:32
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cand eu spun ca oftalmologii nu sunt in stare sa vindece nimic la ochi caci boala la ochi isi are cauza altundeva nu vrea sa creada nimeni.
Insa in fiecare zi intra mai multi pe acest forum care depun marturie vie de acest lucru.
Daca nu doriti nici macar sa vedeti realitatea nu aveti decat sa o ignoati mai departe, pana ajungeti singuri in aceasta situatie.
0
31-07-2009, ora 21:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Cand eu spun ca oftalmologii nu sunt in stare sa vindece nimic la ochi" - faci si sustii o afirmatie foarte grava!
Patologiile oftalmice care necesita interventie chirurgicala...poate sa faca ceva homeopatul? dar oftamologul? Nu mai fii atat de dur in declaratii si nu mai introduce toti medicii oftalmologi in aceeasi "fraza peiorativa" ca nu ai dreptate deloc. Nu ai dreptul sa-i judeci pe toti doar pt fapta unuia, un om credincios ca tine ar trebui sa stie...asa ceva face doar un inconstient inversunat patologic! Deja ai primit multe reactii negative, in curand ti se va sterge contul daca nu afisezi mai mult bun-simt!

Stimate d-nule Ion, asteptati sa va rsp dna Elina, oftalmologul de pe acest forum; dansa va incerca sa va ajute si implicit sa va indrume!

Multa sanatate si toatecele bune;)
0
31-07-2009, ora 21:43
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
as dori sa completez faptul ca am facut deja si potential evocat vizual si medicul specialist a spus ca nu e nevrita optica dar nici foarte bune nu sunt rezultatele, nu a vrut sa dea mai multe detalii dar din insemnele de pe analiza am descifrat : P100=100-145 ms, N150 intarzie semnificativ si duce la lipsirea lui P100
0
02-08-2009, ora 13:25
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Alungirea P100 peste 130ms este sugestiva pentru leziuni ale nervului optic; repetati PEV si spuneti-ne rezultatul; ce spune examenul fundului de ochi???Faceti un camp vizual computerizat, curba tonometrica, pahimetrie, gonioscopie, cicloplegie;va recomand, de asemenea, un consult ORL( sinuzita????); pentru ameliorarea simptomatologiei, ar fi utila administrarea unui antiinflamator nesteroidian( Nurofen 3 tb pe zi, timp de 7 zile); Ochii sunt rosii? Lacrimati??? Ne putem gandi si la un sindrom cefalalgic de tip " cluster headache", iar in acest caz, tratamentul trebuie prescris de neurolog; numai bine
0
04-08-2009, ora 15:39
ramona zabava
Nu este medic/terapeut
ramona zabava
buna ziua, de un an si jumatate, dupa ce am ramas insarcinata, am nascut de 11 luni si din ce in ce vad mai greu, ma dor ochi trebuie sa ma apropii cat mai mult sa vad ceve si tot mi se incurca randurile intre ele, am si dureri de cap cred k tot din cauza ochilor.ce pot sa fac?
0
06-08-2009, ora 15:35
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Am urmat deja tratament cu Nurofen, dar a fost prea slab, apoi mi s-a recomandat Aulin 7 zile tot de catre medicul oftalmolog, nici un rezultat, apoi mi s-a schimbat tratamentul cu Ketonal, Ketorol, ameliorau durerea dar in ceva timp nu si-au mai facut efectul. Am fost internata si la spitalul Colentina, la sectia de neurologiesi mi s-a dat un tratament cu Arcoxia 7 zile si picaturi TobraDEx 5 zile zile.O amelorare se simte, dar nu cine stie ce/ Durerile nu sunt permanente, sunt mai mult sub forma de crize, dar apar in fiecare zi: odata la ochiul drept, odata la stangul, odata amandoi. Nu mai pot sta nici la calculator mai mult de 20-25 minute pe zi, altfel incep durerilre. Ochii nu sunt rosii, sunt perfect curati, dar nu stiu ce sa mai fac, toti oftalmologii si neurologul de la colentina care m-au vazut au spus ca alte idei nu mai au. Eu ce fac in situatia asta, raman cu dureri toata viata? De 2 luni de cand au inceput eu nu mai pot merge nici la serviciu, deoarece lucram 9 ore la calculator si ochii nu mai suporta. Nu stiu nici unde sa mai merg, deoarece doctorii care m-au mai vazut la inceput sunt ba in concediu, ba au prea multe programari. Va rog daca puteti sa mai imi dati un sfat pentru ca nu imi mai pot duce o viata normala de cand aui inceput durerile. Va multumesc.
0
17-09-2009, ora 18:08
georgex16
Nu este medic/terapeut
georgex16
Buna ziua!
Ma numesc George si am 16 ani.De vreo 9 luni incoace ma dor ambii ochi...si prin durere zic ca ma doare globul ocular mereu...chiar si dimineata cand ma trezesc dupa cateva minute incepe se ma doara si durerea persista toata ziua...si in plus mi se usuca foarte repede si lacrimeaza..mentionez ca atunci cand rotesc ochii stanga dreapta sus jos la fel ma dor...trebuie sai tin ficsi ca sa nu ma mai doara la fel de rau.Vreau sa spun ca e o senzatie foarte mare de discomfort..ii simt ca si cum ar fi umflati.
Am fost prin februare la oftalmolog si am facut o verificare "standard" la ochi si mia zis ca nu am nimic.Am fost si la ORL si acolo mia zis ca as fi avut un fel de inceput de sinuzita si mi sa recomandat sa iau tratament.Dupa ce sa terminat tratamentul am ramas cu aceeasi durere de ochi care o am in fiecare zi.
Ma ingrijorez foarte tare...nu ma pot concentra...imi da mereu senzatia de discomfort si ma doare si piramida nasala si intre ochi...(probabil tot din cauza durerii).Imi doresc din tot sufletul sa aflu cauza durerii mele...pentru ca nu mai suport...mai iau rar cand ma doare foarte rau capu un paracetamol..dar tot nu trece nici cap nici durer de ochi.
As dori va rog frumos sami ziceti si mie cauza durerii mele si un tratament ceva...credetima...ma dor zilnic globurile oculare simi lacrimeaza...mentionz ca de atunci de cand mi sa intamplat aceasta casc foarte des.
As ramane indatorat daca miati zice cum pot sa fac sa nu ma mai doara si sa aflu cauza.
0
18-09-2009, ora 10:35
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
Buna George,

Si eu am dureri oculare de f mult timp si te inteleg. As vrea sa te intreb daca in acest timp ti-a fost afectata si vederea si daca durerile tale sunt la fel de intense in fiecare zi sau ai zile in care simti ca se amelioreaza si apoi revin. Aceste lucruri sunt foarte important de stiut.
Eu am fost la foarte multi medici cu aceasta problema si am umblat prin f multe spitale si toti m-au sfatuit ca aceasta problema ar putea fi rezolvata de un neuro-oftalmolog. Neuro-oftalmologii se ocupa totodata si de muschii ochiului, fiindca daca vederea nu ti-a fost afectata in acest timp ar putea fi o cauza a inflamatiei muschilor oculari de exemplu si rotirea sus jos stanga dreapta insotita de dureri sa provina de la asta, insa din cate am inteles eu o inflamatie a muschilor nu se vede la un control oftalmologic si desi pari sa nu ai nimic, tu in realitate ai durei mari.Acum eu nu stiu care poate fi cauza durerilor tale, insa ti-am spus si eu ce stiu fiindca am trecut prin asta multe luni, eu nici nu mai puteam sa citesc sau sa stau la calculator si uneori de durere nu imi mai putea tine ochii deschisi o zi intreaga; inca nu m-am vindecat complet dar s-a ameliorat mult. Repet, ar trebui sa te duci la un neuro- oftalmolog pentru a putea identifica exact cauza afectiunii tale si pentru a-ti da un tratament fiindca este vorba de 9 luni aici de cand ai dureri si trebuie sa iti rezolvi problema cumva. Daca vrei, eu iti pot recomanda neuro-oftalmologi, dar in Bucuresti, nu stiu exact de unde esti si daca poti ajunge aici. Multa sanatate!
0
18-09-2009, ora 15:27
georgex16
Nu este medic/terapeut
georgex16
Poi vederea nu mia fost afectata...vad foarte bine...chiar si medicul oftalmolog mia zis ca am o privire buna si ca putini vad asa bine ca mine...ma pus sa ma uit la un panou cu litere mici la o dista de nu stiu cati metri...si am vazut pana si cea mai mica litera.Deci in concluzie nu mai fost afecatat vederea...
Cauza este alta...io stau mult in fata calculatorului si cred ca ochii mei stand numai intrun punct fix si nefiind miscati mult timp au ramas contractati asa sau ceva de genu...poate dupa o periaoda de timp cand no sa mai stau asa de mult in fata calculatorului o sa se amerioleze de tot durera si o sa fie totul ok.Am sati urmez sfatul tau si o sa incerc un neuro-oftalmolog sa vad daca ar fi o problema.Eu am luat niste antiinflamatoare si durerea e acum mai putina dar totusi exista...chiar am rarit cat de cat orele de stat in fata calculatorului si ma simt mai bine.O sa urmaresc problema si daca mai apar noutati am sa le scriu aici.
Inca o data iti multumsc pentru sfat.
Numai sanatate va doresc!
0
31-03-2010, ora 15:33
victoria24
Nu este medic/terapeut
victoria24
ma dor ochii foarte tare, am fost la oftalmolog si mi a zis sa mi iau ochelari, dar eu nu vreau ochelari, vreau tratament :((
0
01-06-2010, ora 23:28
bercaru stefan
Nu este medic/terapeut
bercaru stefan
buna seara
pe sotia mea o doare un ochi mai ales cand o enerveaza ceva
are 47 de ani, d-na doctor ce sfaturi ii puteti da
0
06-06-2012, ora 12:58
rosianu.cristian
Nu este medic/terapeut
rosianu.cristian
Buna ziua. am si eu tot asa o problema cu ochiul stang. ma doare foarte tare si imi lacrimeaza. de aproximativ o saptamana.ma poate ajuta cineva? un tratament ?
0
06-06-2012, ora 18:26
rx_ion
Nu este medic/terapeut
rx_ion
Ati fost la medic?Doar medicul este in masura sa va prescrie un tratament.Ochiul doar va lacrimeaza sau este si rosu? Va puteti aminti care a fost factorul care ar fi putut declansa aceasta pb?
0
23-03-2013, ora 13:52
Luisa23
Nu este medic/terapeut
Luisa23
Buna ziua, in urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu nervita optica juxtabulbara, edem papilar si astigmatism hipermetropic, am fost internata timp de o saptamana in care m-i s-au facut toate investigatiile necesare sa vada ce anume a provocat nevrita, m-i s-a explicat ca de obicei este produsa de o infectie din organism.Nu au gasit motivul insa m-au tratat cu predninson, vit B1 si B6 si inj, parabulbare cu dexametazona.Mi-au facut si CT craniu care a fost normal.Am mai luat cateva saptamani Medrol si simptomele au disparut.
Acum insa am o alta problema, de o luna m-am angajat la o firma de cablaje auto unde m-am ales cu o alergie la plamani, am luat tratament, insa de atunci au inceput vederile in ceata, la ambii ochi, acum 5 ani era doar ochiul stang.
Am fost ieri la medic si mi-a spus ca ochiul drept este bine insa la ochiul stang lichidul intraocular este foarte tulbure si nu poate vedea fundul de ochi, si ca imi recomanda in tratament cu ceva injectii care costa 600 Lei ( 3 in total) care sa le fac una la 2 luni.
In rest mi-a prescris Medrol si atat.Prima injectie ar urma sa o fac abia peste 3 saptamani.Ma tem insa ca pana atunci sa nu se agraveze situatia.
Am mai observat ca vedera incetosata debuteaza mai ales cand fac efort indelungat.
Oare alergia aia la plamani nu putea sa declanseze simptomele acestea?Ochiul stang ma doare doar la lumina puternica, si vederea in ceata este permanenta, la campul vizual m-i s-a spus ca este diferenta mare intre ochiul stang si cel drept.
Ce ma sfatuiti sa fac?sa cer si o a 2-a parere la alt medic?Sau stiti cumva despre ce injectii este vb?Denumirea este una ampla ceva cu, tri..., si atat imi amintesc.
Va multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •