dureri musculare si osoase de un an

30-08-2009
emi37
Nu este medic/terapeut
emi37
Buna ziua!

Am o problema de sanatate si poate ma ajutati cu niste sfaturi.
De un an zile am dureri musculare si osoase, localizate la nivelul coloanei..dorso lombar, toracal...de 2 luni am dureri in umarul stg pe care le percep ca niste junghiuri, in ultimul timp ma dor si degetele de la mina stg, ultimele doua.
Sunt cadru medical drept pt care am facut o serie d einvestigatii..analize pt boli autoimune, lupus, spondilartoroza..nu am facut ct sau rmn, doar radiografie unde apar hernii intraspongioase. Testele reumatice sunt bune toate, analizele bune toate dar durerile f mari si zilnice.
Se amelioreaza putin sub antiinflamatorii dar nu dispar iar dupa incetarea trat reapar.Nu stiu unde sa ma internez sau ce alte investigatii sa mai fac, o cauza tb sa fie...probabil nu sunt pe dg corect.
7 comentarii
0
05-09-2009, ora 18:11
emi37
Nu este medic/terapeut
emi37
multumesc tuturor...ce lume draguta pe forumul asta.pina primesti un sfat vine pensia...asa ca tot singur te luminezi...
0
30-09-2009, ora 12:12
stupina
Nu este medic/terapeut
stupina
Dureri mari musculare la [icioare si in regiunea dorso lombara. Aceste dureri persista de mai multi anu si nu am gasit nciun remediu de vindecare sau ameliorarePentru a ma lamuri ma adresez forumului redind Buletinul de examen I.R.M. Rezultat ul la coloana lombar -Corpuri vertebrale in ax, -stenoza de canal rahidian prin hernie circumferentiala, subligamentara L3-L4 ce exercita si efect compresiv marcat radicular foraminal bilateral si extraforminal sanga, -stenoza pe canalul rahidian si foraminal dreapta prin hernie circumferentiala L4-L 5 Cu efect compresiv stanga si extraforaminal dreapta, -hernie circumferentiala, subligamentara L2-4-3cu efect compresiv asupra sacului dural si radiculara foraminal bilateral, -protrziediscala circumferentiala cu rebord discal convex L4-L2 si L5 -S4cu amprenta foraminala bilateral, -discuri inervertebrale L2- L3, L3-L4, L4-L5, L5-L1 cu semnal de tip degenerativ, - hemangeom corp vertebral L2, - depunei focale de grasime in hipersemnal T2 anulat in STIR la nivelul corpurilor vertebrale lombare si sacruluui, - osteofite circumferentiale la nivelul corpurilor vertebrale lombare, cele posterioare la nivel L3si L4contribuindsemnificativ la efectul compresiv, alaturi de hipertrofile fatetelor articulare intrapofizare si de ligamentul flavum..Asemenea rezulta am si la coloana cervicala Fiind hipertensiv si in varsta recomandati-m cel mai bun remediu pe care sa-l aleg. Ce tratament sa urmez? Daca este cazul de operat?
0
30-09-2009, ora 23:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate pacient,
Cu toata consideratia trebuie sa va sugerez ca un simplu rezultat imagistic, indiferent care ar fi, nu poate constitui baza unei indicatii chirurgicale.
Aceste investigatii trebuie analizate in context clinic, in timpul consultatiei la specialistul neurochirurg.
In lipsa acestei consultatii va pierdeti timpul inutil, in detrimentul sanatatii D-voastre.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
01-10-2009, ora 19:05
Richea Niculina
Nu este medic/terapeut
Richea Niculina
de 2 saptamini am dureri de picioare sunt deranjante mai ales ca lucrez tot timpul in picioare am observat ca mi se umfla piciarele dar si miinile durerea radiaza si in zona soldurilor citeodata mersul meu e cam ciudat dar dupa citeva minute durerea de sold dispare ramine doar cea de picioare ce pot face ?
0
02-10-2009, ora 11:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Durerile descrise de D-voastra pot avea multiple cauze, insa asocierea edemului ("umflarii picioarelor") trebuie sa va conduca catre un medic specialist de boli interne, unde veti incepe investigatiile necesare.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
31-10-2015, ora 21:39
marian1992
Nu este medic/terapeut
marian1992
buna seara domnule doctor,
o sa va scriu pe scurt daca ma puteti ajuta, mi-am sclitit piciorul stang(cand am calcat atunci gresit nu aveam nimic, mergeam, am mai patit asa cand faceam sport si imi reveneam)si peste noapte mi s-a unflat si spre dimineatza m-am trezit de durere, m-am dat cu unguient, am luat pastile, am purtat fase nu imi revin ziua merg pe el si noaptea ma doare, problema e ca ma doare si cel drept acum si incepe sa ma doara toate oasele.c imi recomandati sa fac?


cu stima,
marian
0
01-11-2015, ora 18:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg:
- localizarea anatomica a suferintei: ce articulatie este afectata, care este sediul precis al durerii??
- sex, varsta, greutate/inaltime;
- status ocupational si sporturi practicate;
- antecedente traumatice, vasculare, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antiinflamatoarele non-steroidiene cresc riscul cardiovascular la pacienții cu osteoartrită
  • Rolul estrogenului în osteoartrită și durerile lombare la femei
  •