dureri mijloc, spate

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Buna ziua.Ma numesc Carmen, am 27 ani, sunt din Bucuresti si am de ceva timp o problema. Am dureri de spate, pe coloana si mai ales la nivelul mijlocului niste intepaturi foarte puternice.
Nu apar atunci cand fac efort ci culmea cand stau pe scaun, mai ales in partea dreapta. Este posibil un reumatism sau o lombosciatica? Munca prestata de mine nu presupune efort fizic, dimpotriva este munca de birou.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
3 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Durere lombara posturala

Simptomele dvs asociate varstei de 27 de ani ma face sa ma gandesc la "Durerea lombara posturala". Aceasta se manifesta printr-o durere cronica nespecifica, difuza si vaga localizata dorso-lombar (la nivelul coloanei vertebrale, in partea inferioara), care apare dupa sedere prelungita pe scaun sau in picioare si se amelioreaza in repausul intr-o pozitie comoda sau de peste noapte. Nu se asociaza cu modificari anatomice sau patologice, iar examenul fizic este irelevant. Tot ce se poate descoperi la un examen medical este o "pozitie vicioasa" (pozitie anormala pe scaun sau in picioare, eventual o modificare a curburii normale a coloanei). Analizele de laborator sunt de asemenea normale. Din p.d.v al tratamentului - nu se poate face mare lucru. Exercitiile fizice de intarire a musculaturii paravertebrale si abdominale reprezinta uneori solutia terapeutica.

Pentru siguranta va recomandam totusi un examen de specialitate. Reumatologia se ocupa de acest gen de probleme medicale. Mergeti la medicul de familie si acesta va va da o trimitere catre reumatologie.

-
romedic
0
16-02-2009, ora 21:42
elena10
Nu este medic/terapeut
elena10
Buna ziua. Ma numesc Elena, sunt din Constanta si de o saptamana am inceput sa am dureri in partea dreapta mijloc, chiar la curbura, unde poti sa te indoi intr-o parte. Nu este o durere mare ci mai mult un disconfort. Nu am greata si nici voma, nu se lasa durerea pe picior, nu fac temperatura. Urinarea este normala, nu este schimbata la culoare, nu am disconfort la urinare.Coloana nu ma doare. Acum 2 saptamani am facut un efort cam mare, avand o operatie de fibrom in 2005, taietura fiind verticala. Durerile nu persista tot timpul. Sa fie simptome de apendicita? De asta mi-e frica ca sa nu mai ajung iar la operatie. La ecografie abdominala s-ar putea vedea apendicele daca e inflamat sau nu? Am varsta de 44 ani si de cand am facut operatia am intrat la menopauza ingrasindu-ma cu 15 kg, am 68kg.
Va multumesc anticipat pt.raspuns
0
28-03-2009, ora 10:27
mady22091980
Nu este medic/terapeut
mady22091980
buna ziua, ma numesc magdalena si am 28 ani, la fel prezint niste dureri acute de mijloc de cativa ani sa zic. din cate stiu am coloana stramba si nu fac miscare, avand o munca de birou. am mai facut fizioterapie si gimnastica medicala o data anu trecut, 10 sedinte si nici o ameliorare. nu trece cu unguent, doar in repaus se amelioreaza la caldura dar depinde de pozitie pt k durerea persista si peste noapte, mai ales dimineatza. cel putin dimineatza dak stau pest 15 min in picioare, devin insuportabil.
ce as putea sa fac sa treaca? sa nu mai zic k imi doresc o sarcina pe viitor. multumesc mult anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •