dureri la incheieturi (genunchi)

10-01-2011
nairpicamid
Nu este medic/terapeut
nairpicamid
De 3 luni ma deranjeaza incheieturile in sensul ca imi pocnesc, le simt slabite, iar la anumite miscari am dureri de scurta durata, ca niste intepaturi. Cel mai mult ma deranjeaza genunchii- genunchiul drept ma doare chiar sub rotula, durerea facandu-se simtita cand incerc sa indrept piciorul dintr-o pozitie flexata sau in cazul in care imi fuge piciorul pe ghiata simt o durere sub rotula, ca o fulgerare;la genunchiul drept durerea este localizata in lateral stanga si apare dupa ce merg o perioada mai indelungata pe jos(1-2 ore) sau daca alerg pe distante scurte.Durerea la genunchiul drept este prezenta doar cand merg.
Am facut radiografii la genunchi si au iesit normale.
Mentionez ca varsta mea este de 26 de ani, iar in lunile precedente am suferit de o infectie streptococica, fiind nevoit ca in decembrie sa fiu supus unei amigdaletocmii. Inainte de operatie aveam ASLO 595, iar dupa a scazut la 100.
11 comentarii
0
25-01-2011, ora 11:12
stochici giorgica
Nu este medic/terapeut
stochici giorgica
am 40 ani si de la varsta de 18 ani am fost descoperit cu spondilita anchilozanta de atunci iau tratament cu antiinflamatorii(diclofenac indometacin flamexin..si chiar prednison) boala se manifesta prin unflarea genunchilor pe rand rareori amandoi odata intepenirea gitului si mai curand si inchetura mainii drepte..dela ambii genunchisa estras o cantitate de lichid dar in 10 zile a revenit chiar daca dupa extragere sa folosit diprofox.antiinflamatoriile nu mai au efectul de alta data si boala ma chinuie tare. va rog un sfat sau poate mai sunt persoane icu un caz asemanator...va multumesc...
0
25-01-2011, ora 23:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Bolile inflamatorii reumatologice de tip autoimun necesita un diagnositc precis si mai ales un tratament de fond adecvat, excluzand insa cortizonul pe termen mai lung de 10-14 zile.
Prin urmare, pentru un diagnostic si un tratament corect consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-03-2011, ora 23:37
iuli1
Nu este medic/terapeut
iuli1
Am 43 ani 1, 69 si 90 kg, din luna decembrie 2010 am avut o durere la umarul drept care n-a mai trecut.din martie2011, ma dor aproape permanent si gleznele, degetele de la maini, incheieturile mainilor, coatele si parca ma si arde locul dureros uneori.Mi se umfla si picioarele pana la genunchi pana merg mai mult sau stau in picioare.Ce sa fie?Trebuie sa tin si un regim alimentar?Multumesc!
0
27-03-2011, ora 00:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Singurul lucru care trebuie sa va preocupe este scaderea ponderala (30 kg).
Simptomele descrise sunt urmarea distrugerii progresive a articulatiilor ca urmare a obezitatii si efortului fizic. Situatia este dramatica si trebuie rezolvata cat se poate de urgent, pana cand nu va distrugeti complet articulatiile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-03-2011, ora 16:06
iuli1
Nu este medic/terapeut
iuli1
Va multumesc pentru raspuns si sa stiti ca am banuit ca e datorita cresterii in greutate -care la mine s-a facut brusc -cam 7 kg la fiecare 6 luni in ultimii 2 ani -ma intreb daca nu e si un reumatism la mijloc?Bine ca m-ati avertizat!
0
27-03-2011, ora 17:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!'
Nu este exclusa si supraadaugarea unei maladii reumatologice, mai ales ca descrieti o poli-artralgie.
Puteti consulta un reumatolog, insa este la fel de important sa va normalizati greutatea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
31-05-2011, ora 15:30
stochici giorgica
Nu este medic/terapeut
stochici giorgica
cred ca miati raspuns la comentariul meu si ca am inceput un tratament de fond cu salazopirin si movalys ma simt mai bine dar totusi mai iau prednison... nu stiu daca este bine ?tratamentul il iau din ianuarie si este totusi o schibare pe care iam spuso si la doctor..daca la mine va-ti referit cu cortizonul nu stiu dar va ror sa imi spuneti da mai pot sa iau prednison in continuare sau nu...va multumesc si astept raspuns...
0
31-05-2011, ora 15:32
stochici giorgica
Nu este medic/terapeut
stochici giorgica
scuze pentru unele greseli de ortografie
0
01-06-2011, ora 00:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Singurul care poate decide continuarea sau stoparea tratamentului cortizonic este specialistul reumatolog.
Prednisonul auto-administrat poate avea efecte devastatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
0
25-01-2012, ora 21:35
gruia g
Nu este medic/terapeut
gruia g
Buna seara, de peste o luna de zile mi s a umflat si intarit gamba piciorului drept iar dupa doua saptamani si cea a piciorului sting, am dureri si nu pot sa merg.Medicii mi au pus diacnosticul de arterita gutoasa, apoi arterita reactiva.mentionez ca am 48 de ani, nu beau, nu fumez.Analizele sunt urmatoarele
vsh 16
acid uric seric 4, 9
fosfataza alcalina 56
crp 24, 9
clamidia iga pozitiv
gpt 15, 92
got18, 92
uree serica 35, 56
creatinina serica 1, 056
facvtor reumatoid 1, 27
am luat ca tratament doxiciclina 500, zece zile, medrol zece zile un comprimat, apoi o jumatate sapte zile, deoarece am si tensiune arteriala iau si noliprel de 2, 5 o capsula dimineata.Poate ma ajutati cuun tratament ca nu mai pot de durere si nici sa mi desfasor activitatea in conditii normale.Multumesc, astept un raspuns de la dv
0
08-07-2013, ora 19:20
liebe17abe
Nu este medic/terapeut
liebe17abe
Buna seara, am probleme cu ambii genunchi, uneori ma dor foarte tare, am 23 de ani si de 2 ani de zile se aude o pocnitura de fiecare data cand misc piciorul, se aude ca si cum ar fi ceva casant acolo, MENTIONEZ ca de cate va ori mi s-au blocat genunchii pe rand, dupa cateva secunde revenindusi la loc, mai mentionez ca am picioarele foarte subtiri iar in sus sunt mai voluptoasa, am 178 si 75kg,...am facut radiografie nu a iesit nimic, am facut de curand un RMN, si mi-a iesit DISPLAZIE TROHLEARA, USOARA SUBLUXATIE A PATELEI.
Am fost cu rezultatul la dr ortoped la Sp SF Ioan, si nici macar nu s-a uitat la genunchii mei, pe RMN nici atat, datorita faptului ca nu il facusem acolo in spital, nu mi-a dat nici un sfat, a spus ca nu este de operatie si atat. Dar eu sunt ingrijorata, acum va rog pe dvs dl doctor Marius Uscatu, ce ar trebui sa fac, este grav ceea ce mi-a iesit la RMN?
Astept cu nerabdare raspunsul dvs, cu respect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •