dureri insuportabile de spate si nu numai

01-03-2010
promti
Nu este medic/terapeut
promti
Buna ziua
Mama mea (60 ani) are de o luna de zile dureri insuportabile de spate care iradiaza spre maini, spre solduri, practic durerea se plimba de la o zona la alta. Durerile sunt continue, sub forma de sageti, indiferent daca sta sau merge. Am fost la reumatolog care a spus ca durerile au cauze multiple avand in vedere ca mama a fost diagnosticata cu hepatita c ( de anul trecut), spondiloza cervicala (boala veche), osteopenie (masurata anul trecut).I-a spus ca nu poate sa-i dea antiinflamatoare din cauza hepatitei si i-a prescris kinetoterapie.Si-a facut recent fosfataza alcalina si este 734 Ul, adica f mare.Am fost la oncolog care i-a recomandat sa faca un tomograf. Stiu ca acest tomograf este contraindicat pentru cei cu astfel de afectiuni hepatice dar poate da un raspuns cu privire la natura durerilor : hepatice sau osoase. Credeti ca ne-am adresat cui trebuia, credeti ca e bine sa faca tomograf ? Orice sfat in problemele descrise e de ajutor.Vrem sa stim cauza durerilor si un tratament adecvat mai ales ca asteapta aprobarea dosarului de interferon...
Multumim anticipat pentru raspuns
3 comentarii
0
25-05-2012, ora 15:41
vectorel
Nu este medic/terapeut
vectorel
Buna ziua,
Ati procedat foarte bine.
Din pacate, asa cum probabil vi s-a spus deja, fosfataza alcalina crescuta poate fi un indiciu pentru existenta unei tumori. Intrebati daca are voie sa faca RMN. Este important sa aveti un diagnostic de certitudine pentru a stabili un tratament adevcat corespunzator tabloului clinic existent.
Durerile provocate de eventuale metastaze sunt foarte, foarte mari. In orice caz, pentru o abordare corecta, trebuie sa aflati exact despre ce este vorba.
Imi pare rau pentru acest raspuns mai putin optimist. Sanatate multa.
0
25-05-2012, ora 15:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sincer, mai util mi s-ar parea un consult clinic la neurochirurg: simptomele descrise sunt tipice sindromului compresiv vertebral, de tipul herniei de disc sau stenozei canalului vertebral. In Romania neurochirurgul trateaza problemele coloanei vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-05-2012, ora 10:05
promti
Nu este medic/terapeut
promti
Multumesc pentru raspunsuri numai ca sunt...tardive.Mama mea a fost diagnosticata atunci, martie 2010, cu metastaze osoase cu punct de plecare neprecizat. Neprecizat a ramas pana a murit in luna ianuarie 2012. A fost o lupta grea si foarte dureroasa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Acupresura poate ameliora durerile cronice de spate
  • A fost descoperită cauza durerilor inexplicabile de spate
  • Fizioterapia durerii de spate - cum te poate ajuta un fizioterapeut
  • Durerea de spate - când ar trebui să mergem la medic
  • Cele mai comune dureri de spate și afecțiunile care le produc
  •