dureri in spatele genunchilor

19-01-2014
ioanaa231991
Nu este medic/terapeut
ioanaa231991
Buna ziua, am 22 de ani, 1.60 si 57 de kg., de o saptamana mi sa umflat in spatele genunchiului stang fara sa fac efort in exces si aveam dureri cand stateam jos si ma ridicam am fost la un doctor ortoped si mi s-a recomandat sa fac o ecografie iar rezultatul a fost: aspect ecografic articulatia genunchiului stang normala., de cateva zile mi sa umflat si in spatele genunchiului drept si am dureri cand stau si cand merg, durerea radiaza spre gamba si coapsa. Am luat trei zile antiiflamatoare (celebrex 200mg si mydocalm 150 mg) si nu e nici o schimbare. Doctorul a zis dacA nu imi va trece de la anitinflamatoare sa fac un CT (computer tomograf). Astept parerile dumneavoastra! Multumesc!
32 comentarii 12 Înainte ›
0
20-01-2014, ora 03:21
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Dureri in spatele genunchiului. S-ar putea sa fie totusi o modificare la nivelul articulatiei genunchiului care sa fi scapat la examinarea ecografica. Dar ar putea fi si o problema de natura vasculara. In acest caz eu as recomanda mai bine un RMN pentru articulatiile genunchiului si un doppler vascular periferic ( artere si vene membrele inferioare ).Dupa aceste investigatii se va vedea ce e de facut in continuare. Va rog nu amanati. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
03-02-2014, ora 17:00
ioanaa231991
Nu este medic/terapeut
ioanaa231991
Buna ziua! am fost la un alt doctor ortoped unde mi'a facut o radiografie la genunchiul drept si a zis sa stau linistita ca totul e bbine ca sigur e vorba de o inflamati si ca nu e nevoie de un eco-doppler. Am luat inca 10 zile de tratament celebrex 100mg 2/zi si unguent sindolor, nu am mai avut dureri dar nu pot sa stau pe partea dreapta ca imi amorteste piciorul(soldul) ma furnica si simt arsuri si tot imi sunt umflati ( cel stang nu ma mai doare). Multumesc!
0
20-02-2014, ora 22:01
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Numele meu este Maria, am 53 de ani.Zilele trecute incercam sa trec printr-un spatiu ingust din balcon in camera de zi si m-am dezechilibrat.In momentul cand am simtit ca am sa cad, m-am sprijinit cu toata greutatea corpului pe laterala exterioara a genunchiului stang, de manerul unei canapele care ajungea ca inaltime doar putin mai sus decat genunchiul meu.Din acel moment a inceput chinul.Ma doare genunchiul in lateral si la mers si la palpare.Nu pot sa indoi piciorul din articulatia genunchiului fara s ma doara si mai nou trosneste ceva acolo.In spatele genunchiului de asemenea ma doare si simt mai umfla decat in partea dreapta.Mai am senzatia ca cea ma tine acolo in spatele genunchiului, ca si cum parca s-ar fi scurtat un ligament sau ceva..Uneori cand merg mai mul pe jos, durerea se duce in jos pe picior s in sus pe coapsa. Locul lateral extern al genunchiului il simt fierbinte. Am pus gheata pe genunchi..am luat ibuprofen ca numai asta am la indemana fiind in alta tara, si camd atat..ca medicatie si pe cat posibil repaus.Intrebarea mea este..credeti ca e ceva mai grav decat o intindere eventual?pana peste doua saptamani cand ajung acasa nu pot face nici o investigatie medicala, aici in Anglia pana ajung la un specialist..imi trebuie peste o luna si ajung acasa mai repede..Multumesc pentru eentualul raspuns.In atentia domnului doctor Petre Muresan.
0
21-02-2014, ora 02:48
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Este clar ca articulatia genunchiului a fost supusa unui traumatism. Ce greutate si ce inaltime aveti ? Ce s-a putut intampla in articulatie? S-au putut intampla mai multe lucruri, inclusiv o afectare a ligamentelor sau a meniscului extern. In mod normal intr-o astfel de situatie trebuie facute investigatii de urgenta: o radiografie de genunchi, o ecografie si daca e nevoie si o examinare RMN.Dupa aceste investigatii se va vedea ce tratament trebuie sa urmati. Amanarea poate fi foarte periculoasa. Acolo unde sunteti nu exista posibilitatea sa va adresati Serviciului de Urgenta ? Nu e o solutie amanarea. Pana gasiti o solutie puteti lua antiinflamatoare si puteti aplica local un unguent, de genul Diclofenac sau Fenilbutazona. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
21-02-2014, ora 02:54
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru ioanaa231991.
Am inteles. Va recomand sa tineti legatura cu medicul ortoped care v-a consultat si sa-i urmati sfaturile.
Cu stima :
dr Petre Muresan
0
23-02-2014, ora 00:18
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Buna seara si multumesc tare mult pentru raspunsul d-voastra prompt, domnule doctor Petre Muresan ! Am 160 de cm si 85 de kg.Cam mult, stiu, am avut si mai mult dar deja am o dieta si un regim de sport zilnic, asa incat in ultimele 7 saptamani am slabit 7 kg. fara a ma imfometa si fara a-mi priva organismul de nutrientii si vitaminele necesare.Sper ca in cateva luni sa ajung macar la 70 de kg. pt ca sunt constienta de faptul ca greutatea corpului afecteaza articulatiile si coloana vertebrala. In legatura cu genunchiul..repet, daca nu am avut altceva la indemana decat ibuprofen si gheata sau unguent cu ibuprofen, asta am folosit..si evident repaus.In momentul de fata nu ma mai doare decat foarte putin in lateral si daca intamplator calc stramb cu piciorul.Acum nu stiu ce sa zic..peste o saptamana ajung in tara..cred ca nu mai e atat de grav cum mi s-a parut.Evident nu am sa ma culc pe o ureche si am sa fac investigatii cand aung acasa.As fi putut merge la urgente aici in Londra, dar nu cred ca mi-ar fi facut o radiografie, numai daca nu as fi putut sta in picioare deloc..iar ca tratament va asigur ca nu as fi primit altceva decat paracetamol sau ibuprofen si atat.Cunosc sistemul lor sanitar, metodele de primire la urgente si asta stiam si eu sa fac.Va multumesc mult de tot..si daca mai aveti sfaturi pentru mine..daca gresesc undeva,..astept si primesc cu placere.Va doresc mult bine !
0
23-02-2014, ora 09:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In afara sfaturilor distinsului coleg, imi permit sa adaug unul esential: genunchii D-voastra sunt distrusi atat de presiunea celor 35 kg in exces, cat si de efortul fizic exagerat. la ora actuala va confruntati cu o gonartroza decompensata, absolut tipica persoanelor supra-ponderale (din statistica mea, 95% dintre persoanele supraponderale se confrunta cu gonartroza).
Trebuie sa intelegeti ca, in procesul de reducere ponderala, efortul fizic nu face decat sa accentueze distrugerea articulatiilor.
Prin urmare, logic, trebuie sa privilegiati dieta (sa renuntati la carbohidrati).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-02-2014, ora 12:23
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Va multumesc domnule doctor Marius Uscatu, pentru sfatul d-voastra.Noi am mai purtat o discutie pe aceasta tema cu slabitul.Poate nu ati fost atent, genunchiul ma doare in urma unui traumatism, in rest nu am nici un fel e probleme cu genunchii, , nu ma dor niciodata.Efortul fizic pe care il fac zilnic, consta in mers pe banda la pas ca si pe strada timp de o ora.Baza este dieta fara carbohidtati, asa cum binevoitor m-ati mai sfatuit si alta data si hipocalorica in acelasi timp, pantru ca asa am considerat eu si merge bine.Eu zic ca 7 kg, intr-o luna jumatate e f bine.Cred ca este exagerat totusi sa spuneti despre faptul ca efortul fizic imi distruge genunchii, pt ca nu mi se pare un efort exagerat.De asemenea cred ca nu puteti face afirmatie ca genunchi mei sunt distrusi, fara a avea macar o analiza imagistica..Imi dau seama ca sunteti foarte pornit impotriva celor cu multe kg in plus..de parca mie sau altora ne-ar placea..la mine kg se aduna pe fond nervos..e o chestie pe care am reusit sa o iau sub control de putin timp si sper sa tina atat cat e nevoie sa scap de kg acestea. Prin urmare, m-am gandit ca dieta mea de care imi place sa spun ca e nu numai o dieta ci si un stil de viata sanatos, sa ramana pt totdeauna un stil de alimentatie mai sanatoasa pentru mine. Va multumesc pt bunavointa d-voastra.O zi cu mult bine va doresc !
0
23-02-2014, ora 12:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Am fost atent in ceea ce priveste traumatismul descris...insa traumatismul survine pe fondul unei articulatii supra-incarcate de multi ani, deci o articulatie suferinda (chiar daca inca nu a devenit dureroasa)...
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, insa nu am nimic personal cu persoanele supra-ponderale...
Ma confrunt insa de mii de ori pe an cu aceasta problema (pacienti cu articulatiile distruse de greutate, si in 99% din cazuri sunt pacienti care nu inteleg legatura dintre alimentatie si obezitate...).
Daca veti continua sa credeti ca """"la mine kg se aduna pe fond nervos""" nu veti reusi niciodata in viata sa slabiti corespunzator.
Problema este infinit mai simpla, si este deja ultra-cunoscuta in occident: obezitatea este o dependenta de drog (de carbohidrati, de gustul dulce etc), si se trateaza exact prin mijloacele combaterii dependentei de drog, adica prin mijloace de suport psihologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-02-2014, ora 12:44
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Stiu..mi-ati mai vorbit de dependenta de dulce ca de un drog..dar cat de explicita pot fi mai mult decat prin a spune ca am renuntat la carbohidati si ca nu consum nimic decat ce-mi prepar eu in casa, , si sunt foarte atenta ca fiecare aliment..carbohidrati..calorie..grasime..?Va inteleg ca in meseria d-voastra va intalniti des cu cazuri de genul aceasta..poate cand ajung in tara, o sa va caut sa facem impreuna niste investigatii si o evaluare a starii mele de sanatate din aceast punct de vedere... si da..kg mele s-au adunat in urma decesului sotului meu..am suferit o depresie si nu-mi gaseam starea de bine decat in mancare..era o chestie care la momentul respectiv nu o puteam controla..O zi buna va doresc !
0
23-02-2014, ora 12:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu personal nu va pot ajuta sa slabiti, din mai multe motive: nu am pregatirea necesara dpdv psihologic/medical, iar sansa mea de succes in cazuri similare celui al D-voastra este de 1%...sunt pregatit doar sa tratez deformatiile severe ale ante-piciorului (monturi).
Va repet, nu se pune problema de investigatii, ci numai de suportul psihologic necesar tratarii dependentei de mancare (asa cum bine ati recunoscut). Imi pare rau de trauma suferita prin decesul sotului...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-02-2014, ora 13:02
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Ma refeream la investigatii in ceea ce priveste starea de sanatate in care ma aflu in momentul de fata din punct de vedere osteo.articular, ca urmare ca distrugerilor suferite de multele kg in plus si nu la ajutorul d-voastra pentru a slabii. Multumesc mult de bunavointa. Numai bine.!
0
17-04-2014, ora 08:33
ezo
Nu este medic/terapeut
ezo
buna ziua ma numesc mihaela radu.am dureri in spatele ambilor genunchi si o linie vinezie dar sant si ca doua unflaturi.va multumesc mult.cu stima mihaela radu.am 40 de ani a68 inaltime si 64 kilograme
1
28-04-2014, ora 17:18
R.M
Nu este medic/terapeut
R.M
Buna ziua ma numesc Mariana, vas ruga sami dati un sfat, acum 10 luni am primit tratament chimie pentru limfom, si acum doua luni am niste dureri foarte mari, INTEPATURI, FARIMATURI la picioare, la genunchi si in spatele lor si incheietura de jos, am cam multe kg deoarece in timpul tratamentului am adaugat mult, am 1.70m si 80 kg, mai am semne degenerativ distrofice, A COLOANEI VERTEBRALE protruzii de disc c6-7, Th7-8 SPUNETI VA ROG POATE SA FIE ACEASTA CAUZA DURERILOR LA PICIOARE? VA MULTUMESC.
0
28-04-2014, ora 17:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca nu tratamentul v-a ingrasat, ci numai alimentatia necorespunzatoare (este o lege a fizicii elementare).
Durerile de la nivelul genunchilor si gleznelor se datoreaza mai mult celor 20-25 kg in exces, prin urmare solutia este simpla si logica: scadere ponderala si reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-04-2014, ora 14:16
R.M
Nu este medic/terapeut
R.M
va multumesc pentru sfat domnule Marius poate si nu ma alimentez corect, dar tot timpul cit traesc asa alimentatie am si nu cintaream mai mult de65, dar acum citeva luni, cit timp beam cu pumnul pastile hormonale...ca sami mentin leucocitele, fiindca tare se coborau, de la chimie, am adaugat bine kg
0
30-04-2014, ora 14:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa intelegeti ca nu tratamentul v-a ingrasat, ci numai alimentatia necorespunzatoare (este o lege a fizicii elementare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-06-2015, ora 19:21
Florenic74
Nu este medic/terapeut
Florenic74
Buna seara. Bunica mea a fost operata pentru ruptura de femur. I s-a pus tija cu 2 şuruburi. Săptămana trecută i s-a extras surubul care era deasupra genunchiului. De cand i s-a extras surubul are dureri foarte mari cand misca piciorul, iar in spatele genunchiului este umflata. Durerile sunt foarte mari cand încearcă sa miste sau sa întindă piciorul. Se putea întâmpla ceva la operatia de extragere a surubului sau are dureri pentru ca de 3 luni nu a folosit piciorul operat? Va multumesc
1
07-06-2015, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista zeci de variante de rapuns.
Prin urmare, varianta precisa necesita examinare clinica si radiologica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-06-2015, ora 22:34
Florenic74
Nu este medic/terapeut
Florenic74
Multumesc pentru raspuns
0
09-11-2015, ora 15:53
tudorache.florinn@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
tudorache.florinn@yahoo.com
Bună ziua! Numele meu este Tudorache Florin, am 20 de ani. Am fost într-o zi la o mişcare cu prietenii (fotbal), iar spre seară am simţit o durere în spatele genunchiului stâng care persistă şi astăzi, a doua zi. Durerea apare în momentul în care păşesc, adică atunci când întind piciorul. Èšin să menţionez că am stat în jurul a 5 ore la fotbal şi nu am primit nicio lovitură în acea zonă. De obicei fac mişcare, alerg în aer liber de mult timp, însă aşa o durere nu am mai avut. Aştept sfaturile dvs. Mulţumesc anticipat!
0
18-11-2015, ora 18:18
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna seara,

este nevoie de examinare clinica pt localizarea durerii- poate sa fie o tendinita, un sindrom de popliteu, o leziune de menisc etc.

Prin urmare, consultati un medic ortoped.

Mitrulescu Catalin
medic specialist ortoped
supraspecializare chirurgia mainii
0
31-03-2016, ora 11:34
ionela1979
Nu este medic/terapeut
ionela1979
Buna ziua, fiul meu de 6 ani se plange de durere in spatele genunchiului drept. Il doare foarte tare la mers si am observat ca urca foarte greu pe scari. Situatia asta vine dupa o enterocolita cu rotavirus, nu stiu daca are vreo relevanta. Copilul are 6 ani, 110 cm, 17 kg.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
0
02-04-2016, ora 22:10
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Bună seara,
poate ca în urma enterocolite sa se fi declanșat o artrita reactiva la nivelul genunchiului și care sa fi produs un mic chist Baker în spatele genunchiului. sau po fi o mie de alte cauze, care fără o examinare clinica vor fi greu de înlăturat Pt a afla dg corect.

prin urmare este nevoie de consult la ortopedie
0
08-04-2017, ora 00:42
stela-bz
Nu este medic/terapeut
stela-bz
Am o durere in spatele genunghiului drept, mi-a aparut cam de o saptamina noaptea in pat am crezut ca e un circel, dar acum am vazut ca mi-a reaparut durerea mai persistenta si am observat ca s-a umflat si ma doare, durerea rariaza pe picior in sus si la degete am senzatia de circei, ce sa fac si ce diagnostic ar putea fi.
0
08-04-2017, ora 12:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, reumatologic-inflamatorii etc.
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-04-2017, ora 22:20
stela-bz
Nu este medic/terapeut
stela-bz
AM 61 ANI, INALTIMEA DE 1, 50, GREUTATE CAM 57 KG, SUNT O FIRE ENERGICA, EFORT MUNESC CA STAU LA CURTE CU ANIMALE SI PASARI, MUNCESC, MA DOR MAI DEMULT AMBII GENUNCHI, DAR ACUM NU MAI POT SUPORTA DUREREA,
0
09-04-2017, ora 09:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Probabil va confruntati cu distrugerea cartilajului articular (gonartroza), provocata de greutatea excesiva si de efortul fizic exagerat.
Primul reflex consta in reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos), iar pe termen mediu trebuie sa renuntati la niste kilograme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-06-2017, ora 10:46
kristina1992
Nu este medic/terapeut
kristina1992
buna ziua fiul meu de 6 ani de trei zile se scoala dimineata si nu poate sa indrepte piciorul zice la are dureri in spatele genunchiului si de aia nu poate in timpul zile il indreapta da tot se vede ca mege incordat il masez cu unguet si cite putin il indrept dar cu doua luni in urma il durea piciorul jos apoi genunchiul si la sfirsit in spatele genunchiului neputind merge de dimineata ca nu poate dezdoia piciorul spunetimi de la ce poate sa fie si scarile le urca mai grelut
0
27-08-2017, ora 22:49
Mihaela Chirea
Nu este medic/terapeut
Mihaela Chirea
Buna ziua, in urma cu 1 luna (31/07) am fost operata pentru reconstructia LIA, si operatia a decurs foarte bibe. Dupa 2 saptamani, negasindu-mi pozitia m-am asezat pe burta si am realizat ca nu reusesc sa ridic piciorul operat, astfel ca am insistat putin, am auzit vreo 2 trosnituri si a mers apoi sa il indoi.
Intre timp, in afara de flexii, faceam ridicari si ridicari laterale.
De atunci a inceput cosmarul, mi s-a umflat genunchiul si ma doare un nerv din spatele genunciului pe lateral, cum fac vreo miscare mai brusca. Nu mai pot face nici exercitii, daca incerc flexie, ma blochez pe la 80 de grade datorita durerii din spatele genunchiului.
Imi puteti da va rog un sfat, ce s-a intamplat si ce e de facut??
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •