dureri in regiunea sternului

25-09-2007
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Va rog sa ma ajutati intr-o problema... de ceva timp (o saptamana sau doua) ma doare in zona sternului, initial am crezut ca e de la inima (m-am documentat pe net si am tras concluzia ca nu e de la inima - e o senzatie de arsura si aceasta poate fi de la epigastru), m-am linistit ca nu e de la inima si faptul ca imi trecea durerea cand imi schmbam pozitia, apoi am resimtit durerea si in partea dreapta (adica in locul unde ar veni inima daca as avea-o pe dreapta)... inclin sa cred ca e mai mult o dereglare pe linie digestiva (in ultimul timp e chiar foarte persistenta, dar nu prea intensa)... si imi pun intrebarea de la ce - de fumat fumez, consum kombucha care e un pic acida si poate sa dea aciditate gastrica, am mai baut niste ceaiuri (busuoic, menta, musetel, coada calului, etc, ) si cate 50 de picaturi de muguri de coacaz-negru, carpen si catina (am racit zdravan, racesc foarte des si m-am decis sa fac gemoterapie), mai iau ghimbir si hrean in acelasi scop - probabil cu toate astea mi-am iritat mucoasele... sau, sau - e vorba depsre angina pectorala...
Ce-o fi? Mentionez ca am 28 de ani si am avut mai multe probleme de sanatate (nimic confirmat, doar un diagnostic de sindrom de oboseala cronica in care nu am crezut nici o clipa, desi ma luat asa de proba aspacardin...)
Ce investigatii trebuie sa fac?
Va multumesc anticipat.
17 comentarii
0
25-09-2007, ora 00:00
loricica
Nu este medic/terapeut
loricica
Daca este o arsura poti avea o usoara gastrita, in acest caz iti recomand sa iei Dicarbocalm(Un antiacid gastric) 1 compr/ in crize. Daca e durere poate fi de la fumat si implicit ai senzatie ca e de la inima si chiar poate fi daca are caracter de intepatura sau durere difuza, aceata durere poate iradia si partea dreapta a inimii.Daca stai pe parte opusa inimii iti trece durerea?Cu tensiunea arteriala cum stai?Mergi mai intai la Cardiologie si fa-ti un EKG sa fii mai sigura si nu mai lua medicamente fara avizul medicului!
0
27-09-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
in primul rand ceea ce consumi este iritant pentru mucoasa digestiva- ghimbir, hrean..kombucha. iar menta determina pirozis(usturimea esofagului-care e prin zona aceea) prin faptul ca determina urcarea sucului gastric in esofag.renunta la alimentele astea, iar cand dormi incearca sa-ti ridici perna la 45 grade si incearca sa dormi asa.daca se amelioreaza simptomatologia e sigur o problema digestiva.
0
28-09-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
consum ghimbir, hrean, kombucha pentru ca nu gasesc cu ce le-as inlocui - ghimbirul il iau pentru ca sunt mai "bleaga" si tare as vrea sa reintru in ritm (in viteza), hreanul pentru ca-s racita (imi curg mucii siroaie, fara sa exagerez), kombucha pentru acel sindrom de oboseala cronica... probabil vreti sa spuneti sa le intrerup pe moment... si medicul de familie mi-a confirmat - gastrita si mi-a recomandat omeprazol, medicament cu care sotul nu e de acord absolut deloc (s-a chinuit cu un ulcer vreo 7 ani, stie ce vorbeste din propria experienta)... deci, imi recomandati doar o pauza - o saptamana doua e suficient ca mucoasa sa-si revina ?
0
28-09-2007, ora 00:00
jflvibvib
Nu este medic/terapeut
jflvibvib
incearca o pauza de cateva zile sa vezi daca asta e sigur cauza.parerea mea este sa incerci sa te orientezi spre alte produse energizante(ceaiuri)vitamine, sport
0
28-09-2007, ora 00:00
loricica
Nu este medic/terapeut
loricica
O mucoasa nu se regenereaza asa repede, mai ales cea gastrica.Are nevoie de luni de zile cu evitarea factorilor declansatori daca acestia sunt identificati.Va sfatuiesc sa luati Omeran, NO-spa, Triferment si Dicarbocalm si un un pansament gastric care protejeaza mucoasa gastrica.
0
01-10-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
se pare ca durerile au incetat la fel de brusc si din motive la fel de neclare cum au si inceput... la fel de surprinzator ca si durerile cauzate de spondiloza (diagnosticata la sigur si rasverificata) si stiu ca aceasta nu dispare nicaieri, doar ca nu ma mai deranjeaza... cel mai frustrant e probabil atunci cand nu-ti mai intelegi organismul.
va multumesc de sugestia cu sportul.
0
04-10-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
durerile au revenit... acum imi par in dreptul inimii, sanului drept... sotul imi spune ca de la stomac radiaza aceasta durere... 2 sapt. de omeprazol?
0
08-10-2007, ora 00:00
loricica
Nu este medic/terapeut
loricica
Mergeti la medicul de familie si luati o trimitere pt radiologie pt a va face un examen radiologic cu sulfat de bariu pt a se depista exact ce aveti.Metoda cu sulfat de bariu consta in inghitirea pe stomacul gol a unei cani de pulbere de sulfat de bariu dizolvata in apa calduta aceasta este o substanta de contrast fara reactii adverse, gustul este asemanator cu cel de hartie, scaunul poate prezenta unele decolorarii din cauza bariului.Daca nu apar modificari patologice a mucoasei gastrice mergeti la cardiologie pt un EKG si masurati-va tensiunea arteriala.Sper ca va vor fi de folos sfaturile mele.
0
14-10-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Va multumesc pentru sfaturi, chiar am vrut sa evit unele investigatii mai amanuntite, avand in vedere ca abia le terminasem... La cardiolog am mers de vreo 3 ori, am facut si EKG si m-au vazut 2 specialisti - nu au depistat nimic la inima, dar asta cu vreo 3-4 luni in urma, e drept ca mai aveam din cand in cand tensiune marita si puls mai alert, dar din cauza unor atacuri de panica, explicate prin... acum n-as putea spune prin ce, probabil caderi de calciu, am tot luat calciu in ultimul timp...
Am citit in Formula AS un remediu - apa din grau incoltit sau secara incoltita, cu acest remediu o saptamana nu m-a mai suparat nimic si chiar vroiam sa-l recomand la toata lumea, durerile au reaparut, prin urmare tot ca trebui sa-mi fac niste investigatii.
Mai am o singura intrebare... daca sotul meu a avut ulcer se poate sa-l fi "luat" de la el, avand in vedere ca ulcerul e cauzat de o bacterie (helycobacter pylori)?
0
17-10-2007, ora 00:00
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
am facut investigatia cu bariu si nu am ulcer - doar un stomac luuuung de leshinata (asa a comentat doctorita) si ceva edem al bulbului si secretie mare de acid.
M-ati intrebat de tensiune - 10 cu 7.
0
07-01-2008, ora 00:00
maria_sb
Nu este medic/terapeut
maria_sb
am ameteli si dureri puternice de spate..Daca stiti un tratament bun pentru ameteli si dureri de spate ajutati-ma.Astept raspunsul vostru
0
10-02-2008, ora 00:00
vixas
Nu este medic/terapeut
vixas
faceti un test de Helicobacter pylori
0
26-02-2008, ora 00:00
michelle1972_ro
Nu este medic/terapeut
michelle1972_ro
Roxana, ai incercat putina psihoterapie.Mie imi pari usor ipohondra.Sper sa ma insel:)
0
20-04-2010, ora 13:25
nicole25
Nu este medic/terapeut
nicole25
cam de 2 ani am si eu o durere in zona sternului, noaptea cand dorm ma deranjeaza, iar dimineata durerea e mult mai puternica, iar daca apas cu mana e insuportabil.Initial am crezut k e de la inima, din ce am citit pe net, apoi am fost la medic, mi a facut EKG ul, o radografie pe partea stanga(k asa a vrut doctorul), si nu mi au gasit nimic, apoi imi spune k am ¨esofagul inflamat¨, nu am inteles mare lucru din ce mia zis, mi au dat un tratament GERBIN (locuiesc in spania) timp de 3 sapt, cat l am luat, nu mai ma durut, dupa terminarea tratamentului, durerea a revenit.M am dus iar la medic, mi a dat trimitere la Traumatologie, pentru data de 29aprilie, dar cum durerea e prea mare dimineata.am fost la urgente (azi), si miau dat alt tratament timp de 7 zile, altul mai puternic, niste antiinflamatorii.medicul de azi, mi a zis k am ¨osult sternului inflamat¨...iar nu am inteles, ca aceasta durere o au mai mult femeile decat barbatii, dar nu se stie de ce.acum astept sa ma duc si la Traumatologie sa vad ce mai imi zic si acolo :))) ptr k nu mai stiu ce sa cred!
0
25-04-2010, ora 19:19
nicole25
Nu este medic/terapeut
nicole25
ptr cine este interesat si are aceleasi simptome ca mine.dupa cum am scris acum cateva zile, am fost la urgente.tocami acum vreo 2 zile m am uitat pe foaia pe care mi a dat o medicul :).imi scrie la rezultat.k as avea sindromul lui Tietze(va puteti interesa pe net).un sindrom care este intanlit mai mult la femei, ink nu sa descoperit de ce apare in mod concret, si dak exista un medicamt ptr asa ceva.chestia e ca acest sindrom poate sa dispara dintr o data sau se poate agrava imediat, am inteles ca acesta afecteaza in general oasele.Acum din ce am citit pe net, am inteles k 2 din posibilitatile aparitiei acestui sindrom ar fii : atunci cand depui prea mult efort intr un timp prea scurt, sa dak ridici anumite greutati, si pe mine a inceput sa ma doara oasele sternului chiar, cand am inceput sa lucrez k ospatar.lucrez doar vara, dar 12 13 ore pe zi, fara nici o zi libera, toata vara.deci poate fi cat de cat adevarat.acum ast sa ma duc la traumatologie si am sa va zic mai multe.
0
29-04-2010, ora 09:02
cretucristian
Nu este medic/terapeut
cretucristian
Nicole25 sa sti ca si eu am aceleasi simptome de anul trecut si nu iam dat de cap.Uneori ma deranjeaza foarte rau.Intradevar, parca ma mai lasa la actiunea antiinflamatoarelor(ibuprofen600, 2tbpiafen sau algocalmin cu antinevralgic)Daca obti ceva pozitiv te rog posteaza aici
0
22-05-2010, ora 13:47
sergiu26
Nu este medic/terapeut
sergiu26
Offff veche povestea... la fel ma simt si eu.. nicole25 si cretucristian.. am fost la medici tot analize sange EKG. radiografie la plamani. Ecografie. (pt la stomac) pastile dupa pastile :( si dureri in zona sternului. nas infundat tot timpul o nara. si stari de moleseala.. nush ce sa mai fac.. ba ori am rinita ba gastrita... de asta vreau sa va intreb.. poate fi de la o raceala? netratata? adica voi ati fost raciti..si sa spun asa nu v-ati tratat? :( nu stiu ce sa mai cred.. am dureri in zona sternului cand apas pe el.. si am observat ca si cu spatele in dreptul coloanei ma cam deranjeaza.dar mai putin. v-as ruga daca a avut sau are cineva simptome asemanatoare sa imi spuna daca a fost la medic..daca i-a prescris un tratament ceva.. si cum se simte multumesc frumos.. :( ca eu m-am saturat ultima pe care am auzito de la doctor. nu stiu cum sa ii spun mai exact..ca am un sistem neuro-vegetativ. adik is neboon :)) ceva in genu s-a exprimat.. e clar..aceste dureri in piept de am de un an si de un an ma chinui :( cu ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  •