dureri in piept

20-11-2009
gabip
Nu este medic/terapeut
gabip
cam de vreo 3 luni am dureri in piept[intre sani mai exact], asemanatoare unei zgarieturi continue, uneori insuportabile.Singurul calmant care imi reduce din dureri este NEXIUM, prescriindu-mil o farmacista.DAR CRED CA ACEST CALMANT ma ajuta pe moment.as dori totusi sa stiu, va rog frumos, ce as putea avea si ce tratament as putea lua.Va multumesc.
1 comentarii
0
21-11-2009, ora 19:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Dacă Nexiumul vă calmează durerile, cu siguranţă acele dureri sunt dureri retrosternale determinate de un reflux gastro-esofagian. Substanţa activă din Nexium - esomeprazol - este un inhibitor de pompă de protoni (IPP), care reduce substanţial secreţia de HCL (acid clorhidric). Acidul clorhidric este pompat din membrana mucoasă a stomacului prin intermediul aşa-numitelor pompe acide. Nexium tocmai asta face, inhibă aceste pompe, determinând reducerea acidităţii sucului gastric şi reducerea unei eventuale regurgitări acide care poate să producă acele arsuri (pirozis).

Consultaţi un medic gastroenterolog pentru un consult (vă poate face o endoscopie digestivă superioară, un tranzit baritat etc., pentru a vedea dacă nu suferiţi de BRGE (boală de reflux gastro-esofagian) sau orice altă condiţie medicală sau dezechilibru care ar putea să stimuleze sau să producă acel reflux (o posibilă hernie hiatală, care scade tonusul sfincterului cardia)...după ce aflaţi diagnosticul, puteţi recurge la tratamentul clasic cu IPP-ul, antagonişti de receptori H2, prokinetice, Gaviscon (acţionează ca o barieră mecanică) etc, sau puteţi recurge la medicina alternativă/complementară (fitoterapie, homeopatie etc.).

Homeopatia tratează indispoziţiile gastrologice şi refluxul gastro-esofagian cu ajutorul remediului homeopat Robinia pseudo-acacia (salcâm), în anumite diluţii prescrise în funcţie de severitatea afecţiunii în cauză...fitoterapie nu se lasă mai prejos; apelează la ceaiuri şi extracte din plante, care stabilizează şi sistemul nervos (majoritatea problemelor gastrologice au şi o "componentă" nevrotică sau stresoare - persoanele care suferă de afecţiuni ale stomacului (şi nu numai) sunt foarte stresate şi nervoase...)...

În concluzie, consultaţi medicul şi în funcţie de diagnostic, alegeţi-vă metoda de tratare - rezultatele pozitive îşi vor face aparişia indiferent de metoda aleasă (alopată sau naturistă).
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!

P.S. NU ignoraţi aceste simptome. Dacă sunt determinate de BRGE şi nu sunt tratate, în timp se pot produce complicaţii foarte serioase (esofagită de reflux, esofag Barett etc.).





În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.