dureri in partea stanga jos

14-07-2010
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Am dureri mari in partea stanga jos, initial am crezut ca este de la ovare si am tot mers la ginecologie dar se pare ca durerile sunt de la colon pentru ca de ceva timp mi sa dereglat si scaunul, am fost la un control la gastroenterologie la sp.Fundeni si mi sa spus la un simplu control ca am colon iritabil, am urmat un tratament dar nu am simtit mari ameliorari.Acum urmez cu Colon help dar tot nu sunt multumita, nu din cauza scaunului ci din cauza durerilor in partea stanga pe care chiar nu pot sa le ignor mai ales in perioada ciclului cand zona stanga este cumplit de dureroasa.Am decis pana la urma sa fac colonoscopie dar imi este f.frica si nu stiu unde sa ma adresez pt.a nu fi traumatizata Va rog ajutati_ma cu un sfat.mentionez ca am ovar retrovers si mi sa spus la un moment dat de un medic ca este posibil ca durerile sa fie de la acesta care
in momentul ovulatiei el se poate rasturna catre colon ajutati-ma durerile sunt cumplite si nu stiu ce sa mai fac.Un CT ar putea fi concludent ?
21 comentarii
0
16-07-2010, ora 17:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Colonoscopie poti face la un cabinet particular de imagistica medicala.dar eu nu cred ca de la colon este durerea ta, mai ales ca acestea sunt intensificate de aparitia menstruatiei. Medicul care ti-a spus despre legatura intre durere si eventuale probleme de pozitie ovariene s-ar pute sa aiba dreptate, dar asta inseamna ca exista unele anomalii la nivelul ovarului stang si ar trebui sa se reinvestigheze aceasta zona genitala la un bun specialist ginecolog si sa faci si o ecografie transvaginala Doppler.
0
16-07-2010, ora 21:49
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Va multumesc ca mi-ati raspuns dar am facut ecografie transvaginala simpla si mi sa spus ca am un chist ovarian de 2mm, si acelasi lucru mi la spus si la controlul ginecologic doamna doctor la care am fost .Am stat internata in spital din cauza durerilor pe care le acuzam dar dupa doua zile de tratament cu ciprofloxacin cand m-a urcat din nou pe masa mi-a spus ca nu mai simte chistul si parea foarte mirata.Ce ma derutat foarte tare de cred ca este colonul este faptul ca intr-o luna nu-mi venea menstruatia, aveam durei in partea stanga jos si am facut ecograf si mi sa spus ca sunt adunate materii fecale si din aceasta cauza este posibil sa nu-mi vina si intradevar dupa ce am avut scaun mi-a venit dar cu dureri cumplite.Ce ziceti de o DIVERTICULITA.ar fi posibilla.?Si va rog sa-spuneti daca la un CT se vede acest lucru.Incerc sa fac si va tin la curent.VA MULTUMESC INCA ODATA CA MI-ATI RASPUNS.
0
17-07-2010, ora 18:00
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Scuze chist ovarian dr 2 cm.
0
17-07-2010, ora 18:47
mitza81
Nu este medic/terapeut
mitza81
cat dese sunt scaunele?daca sunt rare si tari incearca sa le normalizezi mancand mai multe verdeturi si de 2 ori pe saptamana bea cate o cana de ceai ne crusin ca iti curata colonul si regleaza tranzitul intestinal.si bea apa.
0
18-07-2010, ora 10:57
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Incerc pe cat posibil sa am scaun zilnic, inainte faceam cacareze [scuza-mi expresia ] si avea si mucus in el, dar sa sti ca nu am observat sange in scaun. Acum ca iau Colonhelp scaunele mele s-au mai reglat dar cred ca si din cauza ceaiului verde pe care il mai beau din cand in cand pentru ca asa scrie pe prospectul Colonhelp sa se inlocuiasca cafeaua de dimineata cu ceaiul verde.De mancat sa sti ca maninc in fiecare zi ciorba, fructe, mancare gatia sanatos, fara ulei foarte mult sau chiar deloc daca se poate, beau foarte multa apa.dar se pare ca nu-mi rezolva problema mea cu durerea in partea stanga si chiar nu stiu ce poate fi pana la urma.Iti multumesc ca mi-ai raspuns si o sa urmez cu indicatiile doamnei dr.BALCAN ANISOARA care mi-a spus sa mai fac o ecografie transvaginala si dupa aceea sa vad daca intradevar este de la colon sau totusi de la chistul ovarian, s-au mai grav o anomalie la ovar.
0
19-07-2010, ora 13:27
loredanadana
Nu este medic/terapeut
loredanadana
mergeti la un medic homeopat cu experienta. Homeopatia ajuta la multe boli unde alopatia este neputincioasa. Va recomand un medic care practica homeopatia clasica si care are experienta ca. de ex. Dr. Gheoerge Jurj (TM), Dr. Dumitrescu Ioan (Buc)., Dr. Raceanu (Iasi), Dr. Ileana Randasu (Buc), Dr. Doina Pavlovschi (Buc), Dr. Silvia Nedelcu (Buc), Dr. Zainescu Laura (Brasov), Dr. Adrian Alecu (Tg-Mures). Adresele le gasiti in internet
0
19-07-2010, ora 15:11
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
multumesc loredanadana pentru raspuns am sa incerc sa merg si la un medic homeopat dar mai intai vreau sa fac colonoscopie s-au un CT . [ CT care totusi nu stiu daca este concludent ] sa stiu mai intai de la ce sunt durerile astea dupa care va mai cer sfatul in legatura cu tratamentul.Doresc tuturor multa sanatate si astept in continuare raspunsuri de la voi dar mai ales de la cei care s-au confruntat cu aceasta problema s-au, au auzit pe cineva planganduse de aceleasi simtome.
0
06-08-2010, ora 00:05
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
Exact acolo am si eu dureri, de fapt ma ustura mai mult. Am facut colonoscopie acum trei ani si tot cu colon iritabil am fost diagnosticat. Interesant este ca, nu am probleme de tranzit doar usturime, in interior. Poate cineva sa ma lamureasca ? Multumesc.
0
06-08-2010, ora 14:46
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Inca nu am facut colonoscopie dar durerile parca s-au mai ameliorat de cand iau Colon help, nu de tot pt.ca in continuare am sensibilitate si o arsura in partea stanga, cred ca problema este de la colon la mine. Imi pare rau ca nu te pot ajuta.Ce tratament ai luat tu pt.colon iritabil.mie mi-a dat ortanol si spasmomen.
0
07-08-2010, ora 01:21
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
duspatalin si /sau ibutin. cauta pe net prospect si daca ai noutati da de veste. sanatate maxima.
0
09-08-2010, ora 10:25
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Iulius268 si dupa ce ai luat duspatalin si ibutin mai ai dureri/usturimi ?Sa cred ca nu-mi vor trece durerile de tot chiar daca iau si aceste medicamente?Credema m-am saturat sa simt tot timpul acolo o durere si nimeni sa nu descopere ce am.Tin si un oarecare regim, nu mananc ce stiu ca mi-a facut rau odata.beau foarte multa apa, am intotdeauna grija ca scaunele sa fie mai moi [nu foarte moi] beau si cate un ceai verde in loc de cafea pt.ca asa scrie pe prospectul de la colonhelp si cu toate astea tot am durere in partea stanga.Unde sa ma mai duc si ce analize si ce control sa mai fac.Precizez ca de cand iau colon help durerile nu mai sunt asa acute dar totusi exista in continuare.
0
09-08-2010, ora 12:49
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
O perioada nu am mai avut, dar de cind nu mai iau am inceput sa am din nou. Parerea mea este sa faci o colonoscopie, e mai ciudat dar nu dureaza decit citeva minute. Pregatirea e mai neplacuta pt k trebe sa stai o zi intreaga in casa si nu ai voie sa manici decit zeama de la supa. Ar fi bine sa faci miscare si incearca cu ibutin, e tratament de lunga durata. Sa sti k m-am gindit si eu la colonhelp, sa-mi scri te rog ce efecte a avut la tine.
0
09-08-2010, ora 13:59
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
De colonoscopie imi este foarte frica, dar parca tu nu o descri chiar atat de dramatic ca alte persoane.Nu stiu daca este concludent CT pt ca as prefera sa-l fac decat sa ma chinui cu colonoscopia.In ceea ce priveste colonhelp este OK pana acum pt. mine dar cum am mai zis nu ma scapa in totalitate de dureri.am sa incerc sa iau si ibutin.O sa merg sa intreb medicul.Tu ce perioada ai luat?Iti doresc multa sanatate.
0
21-10-2010, ora 16:31
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Am revenit sa va spun ca am facut din nou o ecografie transvaginala si in urma ei mi s-a spus ca am uterul retrovers si ca in momentul imediat de dupa menstruatie el pica peste colon s-au peste vezica urinara.De aici zic medici ca vin durerile mele in partea stanga si ca nu am nimic la colon doar ca il stranguleaza si din cauza aceasta am problome si cu scaunul.Mi s-a spus ca trebuie sa am in continuare grija la alimentatie pentru a nu ma constipa si mai rau tinand cont ca, colonul este si asa strangulat partial.Au spus ca nu voi scapa niciodata de dureri si eu vin si intreb un specialist de pe aici daca se poate rezolva chirurgical acesta problema pt.ca nu vreau sa ma chinui toata viata cu durerea asta.Va multumesc anticipat celor care mi-au scris si-mi vor mai scrie.
0
14-02-2011, ora 17:00
petronela-sonia
Nu este medic/terapeut
petronela-sonia
Celor interesati: colonoscopia traita de subsemnata

Am facut de curand o colonoscopie la un cabinet privat, un medic foarte bun

In primul rand trebuie sa ai o vointa extraordinara. De ce ? De exemplu eu am facut colonoscopia la orele 11, oo sambata. Incepand cu joi seara, nu am mai mancat nimic, doar ceaiuri f.f. slab indulcite si apa. Dar aceasta nu este totul, ci, cel mai problematic ingerarea a 2-3 litri de lichid cu 2 pachete de Fortrans si "stoarcerea" pana la epuizare, cred ca intelegeti...
In ziua colonoscopiei cu o ora inainte, am luat spasmomen si mi s-a facut diazepam intravenos. Vreau sa spun ca nu am fost nici un pic sedata din asa ceva. Am simtit tot si nu a fost placut!!! M-am gandit atunci, ca o ironie, oare ce-au simtit cei trasi in teapa ??? Ce sa fac, de rusine, in gemete surde am suportat dar am auzit la altii si tipete...
Ma rog, asta a trecut, insa organismul meu a reactionat urat, cand am inceput sa-l realimentez, nu va ganditi ca am mancat mult sau gras, dar..era sa mor, sincer, noroc ca mi-a venit ideea sa bag mana pe gut si sa vomit tot. Urme de Fortrans...
Si urmare a colonoscopiei, dupa tratament pentru colon iritabil am aflat ca de fapt am diverticuli ( saculeti pe colo, stanga sus) si ca am pornit la o bataie de cursa lunga... Asta e!
0
24-03-2011, ora 00:10
Iulius268
Nu este medic/terapeut
Iulius268
A si eu o rugaminte, sa-mi spuna cineva ce exercitii fizice nu am voie sa fac daca am colon iritabil. Am auzit de exemplu ca exercitiile de abdomen trebe excluse. Adevarat ?
0
03-04-2011, ora 20:27
roxana_corina1974
Nu este medic/terapeut
roxana_corina1974
Nu stiu exact ce exercitii nu trebuiesc facute dar cred ca cele abdominale intradevar fac rau.Pot sa iti spun ca pe mine ma ajutat foarte mult ceaiul COLON SANATOS de la Fares.Incearca-l si scrie-mi cum te simti.M-as bucura foarte tare sa te ajute acest ceai cum m-a ajutat si pe mine.Multa sanatate si persevereaza cu acest ceai.
0
01-12-2011, ora 00:16
el50
Nu este medic/terapeut
el50
am o durere surda in partea dreapta, jos, nu stiu ce poate fi, ovarul, sau ce, imi da si frisoane pe piciorul drept, va rog foarte mult, sa ma sfatuiti ce sa fac, va multumesc.
0
11-12-2011, ora 02:12
carmencita_carmen2001
Nu este medic/terapeut
carmencita_carmen2001
el50 este apendicita dute la medic
0
07-04-2012, ora 10:31
anasarbu89
Nu este medic/terapeut
anasarbu89
De 2 zile am o durere an partea stanga jos antepatoare, ami pate spune cineva ce poate fi ma doare si cand merg e insuportabila.
0
06-12-2018, ora 08:46
Denisa 12
Nu este medic/terapeut
Denisa 12
Buna
Am o mica problema
Am 18 ani si ma doare foarte rau burta in stanga jos si sub burta
Nu mi.a mai venit menstruatia de o luna si nu sunt insarcinata.
De ce nu imi mai vine
Ce se intampla
Imi poate spune cineva
Sunt foarte ingrijorata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •