dureri in partea stanga abdomen adolescenta

13-03-2008
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
fiica mea de 12 ani acuza dureri in partea stanga, ar putea fi splina? Stiu ca adolescentii resimt fredvent jena in aceasta zona, la efort, alergari, e normal sa aiba astfel de dureri? Eu una le aveam in perioada respectiva, alergam 200 de metri si ma tineam de "splina" (zic splina in ghilimele pentru ca nu sunt sigura ca ar fi splina). Si ma mai deranjeaza felul in care face copilul sport la scoala, de obicei nu prea fac, iar cand fac ceva eforturi (teste de forta) vine copilul rupt acasa si 3 zile se plange de febra musculara intensa... Deci intrebarea, ce poate fi? A tinut-o vreo 3 zile, in special la miscari bruste, apoi a lasat-o, apoi a zis ca mai simte dureri cateordata, dar cu fiica-mea niciodata nu e sigur, ca sa se eschiveze de la sport e in stare sa si minta (nu in totalitate, adica nu spune niciodata minciuni sfruntate, dar o data s-ar putea sa spuna adevarul, altadata doar sa apmlifice, altadata sa minta de-a binelea pentru ca stie ca a functionat data trecuta)...
2 comentarii
0
31-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
In zona splinei poate aparea durere la efort, nu se trateaza, ci doar se practica exercitiu fizic gradat, pentru educarea treptata a organismului si pentru cresterea tolerantei la efort.
In zona respectiva se afla si unghiul stang al colonului, si poate aparea jena mai ales daca prezinta si constipatie sau balonari. Se recomanda alimentatie bogata in fibre, iaurt, eventual debridat si siropele cu enzime gen Sanzyme. Mai rar jena data de rinichiul stang poate iradia in fata, dar este putin probabil.
0
22-05-2009, ora 18:01
dcatalin
Nu este medic/terapeut
dcatalin
Buna
Am si eu niste probleme..si vreau sa aflu daca sunt grave:
-am 15 ani 1.75 si 72 de kg
-am dureri de spate in zona rinichilor
-am dureri ale toracelui
-si ma mai dor incheieturile de la maini picioare
-imi pocnesc foarte repede degetele si toate oasele in general
-tremur
As vrea sa imi spuneti cei cu mine:)) ca nu ma mai suport eu pe mine insumi as avea nevoie sa imi spuna un medic ceva
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: