dureri groaznice de cap cauzate de mancare

27-05-2012
april_may
Nu este medic/terapeut
april_may
Am 46 de ani si de la varsta de 20 de ani au inceput sa apara niste dureri de cap, razlete la inceput, dar apoi din ce in ce mai dese. Durerile erau asociate cu starea de dupa sevirea mesei, adica apar de obicei dupa ce mananc. Este foarte important sa nu mananc seara dupa ora 19; alfel dupa cateva ore (de obicei noaptea) ma trezesc din somn pentru a inghiti pastile impotriva durerii de cap. Aparitia durerii este precedata de ragaituri. In timpul durerii de cap salivez excesiv si imi apare un anumit gust in gura. Am fost diagnosticata cu sindrom migrenos (sau migrenoid) atipic, adica mi s-a explicat ca de obicei migrena apare pe jumatate de cap, dar pe mine ma doare tot capul. In urma ecografiilor care mi-au fost facute nu s-a suspectat vreo problema cu fierea care, de altfel, nu m-a durut vreodata. Problema este ca am inghitit toata viata pastile pentru a imi usura suferinta, dar aceste pastile contin cofeina (Solpadeina ma ajuta acum) si nu mai pot dormi noaptea din cauza lor.
Va scriu pentru ca exact aceleasi simptome i-au aparut de vreo 2 ani baiatului meu celui mare, care are 22 de ani. Este groaznic pentru ca nu poate intreprinde nimic: durerile de cap sunt zilnice si apar dupa fiecare masa. A facut si RMN pentru a elimina posibilitatea unor afectiuni neurologice. La el ragaiturile sunt mult mai puternice si ii revine gustul mancarii ingerate.
As fi recunoscatoare daca cineva poate sa ma ajute cu un sfat in urma caruia sa imi canalizez eforturile pentru copilul meu, mai ales.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici