dureri genunchi la 13 ani

30-12-2009
fag
Nu este medic/terapeut
fag
buna ziua.sunt mama unui baiat de 13 ani.are 1.70 m, 72 kg.De 2 ani acuza dureri de la geninchiul stang.deasupra rotulei uneori se umfla, se inroseste si e mai cald.am mers la medic, s-a uitat in gatul lui si i-a luat un exudat.rezult a fost stafilococul auriu.medicul a spus ca nu e nimic, nici macar un tratament nu i-a dat.am insistat dar a spus ca nu e nevoie ca nu e grav.mentionez ca uneori il dor incheieturle de la maini.as dori un raspuns.sa stiu unde sa merg cu el pt analize amanuntite.va multumesc
6 comentarii
0
30-12-2009, ora 21:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Este posibila prezenta atat a unui reumatism articular acut (post-streptococic), cat si a altei maladii de tip inflamator (reumatologic).
Consultati un reumatolog pentru inceput.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-01-2010, ora 19:54
stasylena
Nu este medic/terapeut
stasylena
Sotul meu a trecut prin aceasta experienta. S-a prezentat la medicul de familie cu o durere la genunchiul stang. A fost trimis la un reumatolog. Acesta l-a consultat si i-a recomandat 10 sedinte de fizioterapie. Durerea a disparut in urma acestor sedinte. Durerea a reaparut dupa un an. Intr-un final medicul de familie i-a recomandat o artroscopie. Cand s-a ajuns la ortoped, acesta i-a facut o radiografie. si cand colo au descoperit acolo ditamai tumora- pe femurul stang. Va recomand sa mergeti sa faceti o radiografie la piciorul in cauza si apoi sa mergeti la un ortoped sa v-o citeasca.
0
10-01-2010, ora 19:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Eu sunt convinsa ca atiudinea trebuie sa fie profund diferita: mai intai examenul clinic la ortoped, si numai la indicatiile acestuia o eventuala radiografie sau alte investigatii imagistice.
Exista o serie intreaga de incidente radiologice specifice si, daca incepeti sa faceti radiografii fara indicatie specializata, aceste radiografii pot fi complet inutile si costisitoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-01-2010, ora 20:07
stasylena
Nu este medic/terapeut
stasylena
Domnule doctor,
Am tot respectul pentru meseria dvs, insa am ramas cu un gust amar dupa toata trauma prin care trecem acum. De la o durere acuzata la un genunchi s-a ajuns sa descoperim un cancer malign de toata frumusetea- care in Romania nu se opereaza. Oare de ce intr-un an de zile nici un medic nu a recomandat o simpla radiografie????- care este gratuita.
0
10-01-2010, ora 20:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Intrebarea D-voastra este pertinenta si justificata.
Raspunsul la aceasta intrebare se regaseste in nivelul medicinei romanesti.
Nu trebuie insa sa eludam rolul medicului specialist in a prescrie radiografiile necesare, atunci cand este necesar si numai dupa un examen clinic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-01-2010, ora 20:22
stasylena
Nu este medic/terapeut
stasylena
Ok, aveti perfecta dreptate. Eu doar am raspuns la cazul doamnei si o sfatuiesc sa solicite intai o radiografie. Noi daca faceam asta de prima oara, poate nu se ajungea in situatia asta. Nimeni nu ne-a sfatuit ce ar trebui sa facem, nici macar medicul de familie care ia destui bani din cotizatia noastra, ma refer la noi doi, nimanui trecandu-i prin cap ca ar fi un cancer osos la varsta asta ( 30 de ani)- neavand in familie vreun membru bolnav de cancer, cel putin pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Embolizarea arterelor geniculare (GAE) - operația pentru osteoartrita genunchiului ce poate diminua durerea
  • Asocierea dintre durerile de genunchi și depresie (Studiu)
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •