dureri genunchi

25-10-2014
cami15
Nu este medic/terapeut
cami15
Buna ziua. Ma numesc Camelia, am 40 de ani, 1, 60m si 45 kg, lucrez ca casiera.Acum in jur de 4 ani, au inceput sa ma doara picioarele, de la genunchi in jos, o durere crincena de parca mi-ar fi tocat cineva oasele, astfel ca un drum de 10 min. reuseam sa-l fac in 30. Durerea a trecut dar din iarna au inceput sa ma doara genunchii. Erau tot timpul foarte reci. La inceput controlam durerea incalzindu-i, imi taiasem niste sosete mai vechi, calciiul il dublasem si le trageam pe genunchi. Totul a fost suportabil pina acum. La munca stau 8 ore doar in picioare, de-bia reusesc sa ma tirii acasa, citeodata chiar imi dau seama ca schiopatez, altadata trebuie sa ma asez undeva pe un gard pt. ca simt ca daca mai fac un pas nu ma mai tin picioarele. Acasa durerea e continua chiar daca e suoortabila, dar la servici e un chin. De citeva saptamini folosesc bandaj elastic, mi se pare mie ca nu ma dezmembrez si rezist cele 8 ore. Nu am facut sport, nu am fost o fire prea agitata, placindu-mi doar plimbarile. Acum 2 saptamini am mers la med. de familie cu gindul ca imi va da o trimitere. I-am zis ca ma dor picioarele si mi-a recomandat ginkoprim, lioton gel, ciorapi medicinali si diosminum(cite 2 pastile zinic pt. tot restul vietii). Chiar daca asi avea probleme ale circulatiei periferice atit de mari, cum ma ajuta tratamentul la durerile mele de genunchi? Ei ma omoara si daca continua asa ma vad in 'scaun'. multumesc pentru sfaturile ce mi le veti da.
2 comentarii
0
25-10-2014, ora 20:41
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
CAMI eu sunt pacient de cancer si aveam aceste simptome de care zici ca le ai tu din cauza unei tumori care este langa coloana vertebrala, si ma dureau picioarele si genunchii si de la statul pe scaun sau cand leneveam o zi fara sa merg pe jos la fel, cum faceam pe bicicleta sau mergeam pe jos durerea trecea.
Eu tye sfatuiesc sa mergi la un control pt ca nu este normal sa suporti o durere si sati afecteze viata o problema care se poate rezolva.
0
26-10-2014, ora 00:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este vorba mai ales de supra-solicitarea fizica (8 ore in picioare este enorm pentru orice individ, indiferent de sex, varsta sau antecedente).
Prin urmare, logic, mai intai trebuie sa reduceti masiv solicitarea fizica (statul in picioare).
Un consult la specialistul in Chirurgie vasculara este oricand salutar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.