dureri dupa extractie nerv

30-11-2010
buciurlea
Nu este medic/terapeut
buciurlea
Buna ziua. La un incisiv lateral stomatologul a observat o carie pe langa plomba mai veche.Mi-a facut anestezie si mi-a pus plomba-fara radiografie. Dupa anestezie, au inceput durerile.Stomatologul mi-a spus ca vor ceda cam dupa o saptamana.Nu a fost asa.La inceput cedau la analgezic, si dupa 3-4 saptamani m-au apucat dureri cumplite care nu mai cedau la nimic.Am facut radiografie, mi-a scos plomba, apoi nervul si de atunci saptamanal imi incearca cu acul pe canale, spala cu hipoclorit, dintele ma doare la manevre, apoi pansament, si mai nou imi zvacneste, este din nou sensibil la atingere. Ce se intampla? Ce este de facut? De la o carie nedureroasa am ajuns aici. V-as ruga mult sa imi dati un sfat pentru a nu pierde dintele.
3 comentarii
0
30-11-2010, ora 21:27
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
mai mult ca sigur caria de langa plomba a evoluat lent spre nerv, ducand la necroza si apoi infectia lenta a acestuia fara ca dvs sa va dati seama ( acest proces nu e intotdeauna dureros, uneori se intampla ca nervul sa "moara" lent si sa se infecteze fara durere).
plomba pusa fara radiografie a fost probabil o eroare. o radiografie ar fi aratat cat de profunda era caria si ar fi condus automat la decizia curatarii canalului de la bun inceput.
in momentul de fata pana cand infectia nu se vindeca ( adica pana canalul nu este largit, perfect curatat si pana cand dintele nu mai doare) nu se poate inchide definitiv.
dintele nu se va pierde. corect tratat si refacut fie printr-o plomba, fie cu o coroana ( in functie de cat de mult este afectat), va ramane pe arcada ani multi de acum in colo.
0
13-01-2011, ora 09:01
buciurlea
Nu este medic/terapeut
buciurlea
Revin cu problema mea.La o luna dupa plombare dintele este sensibil la atingere. Nu foarte tare dar sensibil.Intra intr-o limita a normalului sau din nou s-a grabit d-na doctor cu obturatia? Va multumesc.
0
13-01-2011, ora 21:37
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
dupa obturatia de canal in mod normal durerea/ sensibilitatea ar trebui sa dispara dupa maxim 2 saptamani, de cele mai multe ori dupa numai cateva zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •