dureri de stomac

22-05-2011
aiy
Nu este medic/terapeut
aiy
Fiica mea are dureri de stomac are 18 ani are dureri de stomac si a facut radiografie si rez este:stomac cu umplere in cascada cu relief de mucoasa ingrosat bulb neomogen opacifiat cu umplere prelungita tranzit lent in cadru duodenal cu staza temporala in genunchiul inferior.M a poate ajuta cineva sa inteleg mai bine ?
7 comentarii
0
23-05-2011, ora 00:01
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

ii doresc sanatate si sa va traiasca.
astept si eu..un rezultat...la intrebarea dvs.
O noapte linistita.
0
24-05-2011, ora 17:49
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E o gastrita..trebuie sa o vada un gastroenterolog...sa faca si un test pentru Helicobacter pylori...si sa nu fumeze...
0
25-05-2011, ora 00:14
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna seara.Parerea mea e ca o endoscopie ar fi mai utila.Se vede mai bine.Si pentru Helicobacter recomand antigen din fecale.Asta ca sa fiti sigura, desi si la endoscopie o sa ii recolteze proba pentru Helicobacter.Dar ce-i sigur e sigur.Pentru bacteria asta insa nu recomand antibiotice, va spun din proprie experienta, ca am facut tratament si mi-a fost foarte rau dupa, + ca zilele trecute mi-am refacut analiza si am iarasi bacteria.
0
29-05-2011, ora 11:49
aiy
Nu este medic/terapeut
aiy
Testul Helicobacter este negativ, am fost cu ea la gastroenterolog si a recomandat tratament cu Nexium nu o mai doare aproape deloc dar nu a terminat tratamentul si nu fumeaza, nu a fumat niciodata.
.
0
29-05-2011, ora 17:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Chiar daca nu o mai doare, tratamentul trebuie urmat timp de cateva luni...tot cateva luni sa tina si regim alimentar..cauta pe net regimul alimentar in gastrita.in general trebuie sa evite alimentele iritante si excitante gastric, condimentele, ceea ce e prea fierbinte sau prea rece etc..
0
01-06-2011, ora 13:57
aiy
Nu este medic/terapeut
aiy
multumesc din suflet
0
26-11-2011, ora 17:49
Albu Simona
Nu este medic/terapeut
Albu Simona
Buna ziua! Acum 3 ani am facut o radiografie cu bariu si mi s-a descoperit un ulcer. Am urmat tratament si regim si n-am mai avut probleme pana acum 2 luni cand am incept sa nu mai am scaune ca de obicei, a aparut o stare de greata, balonare, dureri de spate, scaun verde cu mucus si am facut o endoscopie digestiva superioara. Diagnosticul a fost stomac cu lichid de staza limpede, gastrita antrala eritematos exudativa, ulcer gastric mic de 2 mm pe mica curbura si BRGE non eroziva. Mi s-a facut o prelevare de biopsie si rezultatul fiind mucoasa gastrica cu exudatie superficiala, corion congestiv cu infiltrat inflamator cronic, glande cu lumer distorsionat. Am urmat tratament cu controloc 40 mg si malox, dar nu pot spune ca nu am acea stare de balonare, abdomen tare, constipatie, o senzatie ca si cum nu s-ar evacua stomacul normal, un stomac lenes, asta simt eu. As vrea sa stiu daca este normala prezenta acelui lichid de staza in stomac si nu se pune probleme unei stenoze sau ocluzii intestinale. Ce investigatii as mai putea face. Mentionez ca am niste pietricele la ambii rinichi, descoperite in urma unei ecografii, din cauza asta sa fie durerile de spate care nu cedeaza decat daca stau in apa fierbinte sau sa fie vorma despre o infectie. Va rog mult sa- mi raspundeti si mie sa stiu daca este ceva ce necisita si alte investigatii sau toate aceste simptome se datoreaza gastritei antrale. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 recomandări pentru un stomac sănătos
  •