este intr-adevar nevrita optica?

17-04-2009
dan87n
Nu este medic/terapeut
dan87n
Buna ziua!
Ma numesc Dan, sunt din Bucuresti si am 21 de ani.
De o luna si jumatate am niste dureri de ochi (dureri profunde, mai des la ochiul drept). Zilnic, iar durerea variaza in intensitate pe parcursul zilei. Mi-a scazut si vederea (la sfarsitul lui ianuarie mi s-a dat reteta de ochelari cu OS: -3.75 si OD: -2.25 si -0.50 cilindru la fiecare ochi, mi-am schimbat lentilele si deja nu mai vad clar).
Am fost la oftalmologie la cateva zile dupa ce au inceput durerile, aveam tensiune oculara mare (21, 22 - nu foarte mare) si am fost trimis pentru investigatii fiind suspect de glaucom. dupa multe vizite la SUUB mi s-a spus ca nu am glaucom (scria pe foi: unghi deschis gradul 3, procese iriene numeroase cu insertie inalta a irisului, voiau initial sa imi faca iridotomie, s-au razgandit, m-au trimis sa fac un HRT. tensiunea oculara pare sa fie intre 17-21 de fiecare data, dupa dilatare ajunge 22, fundul de ochi e normal. in urma analizei HRT au tras concluzia ca nu am glaucom).
Am revenit la medicul oftalmolog, m-a trimis la ORL pentru sinuzita, in urma unei radiografii SAF a rezultat ca sinusurile sunt normale. Mi-a recomandat sa vad un neurolog.
De la neurologie mi-a dat un bilet de trimitere pentru RMN cerebral + nervi optici, cu diagnosticul: nevrita optica retrobulbara (mai scrie ceva dar nu inteleg). Problema e ca nu am unde sa fac prea curand analiza asta, pe unde am sunat mi s-a spus ca nu au primit fonduri de la CASMB pentru aprilie si la SUUB mi s-a spus azi ca s-a stricat aparatura saptamana asta.. si ca dureaza doua saptamani reparatia.

Ce pot face? M-am obisnuit cat de cat cu durerea.. mai pot astepta doua-trei saptamani. Dar este intr-adevar nevrita optica? Mi-e teama sa nu se agraveze.
4 comentarii
0
18-04-2009, ora 09:35
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cum arata campul vizual?Trebuie sa stim si rezultatul RMN pentru a stabili cu certitudine diagnosticul; pana il facem, va recomand determinarea potentialelor evocate vizuale-prezinta modificari in neuropatia optica retrobulbara, se pot face si la SUUB si la Neurologie- Spitalul Colentina; In cadrul diagnosticului diferential, mai intra in discutie o nevralgie de trigemen, ochii se inrosesc( " cluster headache")????, exista si alte manifestari oculare(puncte stralucitoare, punct negru, pierderea vederii) sugestive pentru migrena oftalmica????La examenul FAO, HRT, ce aspect are macula( daca exista modificari, ar fi bine sa facem si o angiofluorografie)????Pentru controlul durerii, mai ales ca exista si tulburari de vedere, daca nu cedeaza la antiinflamatoare nesteroidiene, propun administrarea unui preparat cortizonic pentru o perioada scurta - 2, 3saptamani, sub suprevegherea medicului oftalmolog; Sa ne spui, te rog, ce rezultate ai obtinut; numai bine
0
18-04-2009, ora 10:39
dan87n
Nu este medic/terapeut
dan87n
Multumesc pentru raspuns.
rezultatul campului vizual pare bun, desi am observat pe schema niste zone aproape negre spre pe langa iris, la ambii ochi. dar medicul de la SUUB nu a zis nimic despre ele.
ochii sunt putin rosii, dar asa au fost mereu.
alte manifestari oculare din cele enumerate nu am observat.
nu stiu daca are legatura, dar ma dor ochii cand ii rotesc, sau privesc cat mai spre stanga sau spre dreapta.
despre macula nu stiu ce sa spun si am lasat rezultatul analizelor la oftalmolog (stiu ca ar fi trebuit sa las o copie, le voi recupera la urmatoarea vizita)
antiinflamatoare nu am luat decat vreo 3 zile cand am avut si dureri de cap insuportabile (am luat Aulin), o sa incerc sa iau, sa vad daca cedeaza durerea.
pentru determinarea potentialelor evocate vizuale, am nevoie de trimitere de la medicul neurolog? ca mi-a zis sa fac RMN cat mai repede si mi-e rusine sa ma duc fara rezultat..
0
18-04-2009, ora 15:29
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Poti merge si la Clinica Optimed( este undeva pe Bld Coposu) si poti face potentialele evocate vizuale contra cost; numai bine
0
29-12-2020, ora 14:00
marius1974
Nu este medic/terapeut
marius1974
Buna ziua Dan, te rog sa imi spui daca ai gasit ce probleme ai la ochi. Din ce descri si eu am aceasi problema de 7 ani si ma invart in cerc fara nici un rezultat.

Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.