dureri de gingii

13-04-2009
loor
Nu este medic/terapeut
loor
buna ziua, as avea si eu nevoie de un sfat...in urma cu aprox o luna de zile mi-a fost scos un colt de la o masea de minte, nu puteam sa mestec nimic in partea iaia si am zis ca am gingia ranita dar durerile acum s-au extins in jumateate de gura( in partea cu maseaua respectiva) si nici cele 3 ketanoale care le iau pe zi nu-si mai fac efectul plus ca in mom de criza ma doare si catul si ureghea.de mentionat ca ini insgereaza gingiile( ma spal cu pasta de dinti pt gincivita de 2ori pe zi, apa de gura)dar numai suport durerea.ce pot face?..antibiotice...? medicul zice ca nu are ce sa mi faca ca o sa treaca spalandu-ma pe dinti..multumesc
4 comentarii
0
13-04-2009, ora 15:41
Dr. Octavian Fagaras
Identitate neconfirmată
Dr. Octavian Fagaras
Nu inteleg ce inseamna "mi-afost scos un colt" - ori se scoate toata maseaua ori nimic. Pentru gingivita : Trebuie o igienizare profesionala( foarte probabil este tartru subgingival), daca este nevoie de antibiotic, trebuie vazut la o vizita.
0
13-04-2009, ora 21:29
luciasm14
Nu este medic/terapeut
luciasm14
buna!sunt lucia din satu mare.am un baietel de 5 ani si de 1 an are intre fese 2 bubite lingaolalta, si nu mai stiu cu ce sa-l tratez sa scape odata de ele.medicul mi-a spus ca are veruga vulgara lam facut cu condyline cu podofilina cu acid cu nu MAI STIU CE SI NUMA NU-I TRECE.CU CE SA-L MAI FAC?AM GASIT Pe inernet solutia HISTOFREEZER OARE E BUNA ASA CUM SCRIE SAU NUMA RECLAMA E DE EL.e si foarte scump merita sa-l cumpar?.va multumesc si astept un raspuns cat mai repede posibil.
0
14-04-2009, ora 09:46
loor
Nu este medic/terapeut
loor
maseaua era cariata si mi-a infipt un"colt" care se pare ca imi atingea nervul, mi-a fost facut un detartraj inainte de a se apuca de lucru la masea, iar un urma vizitei facute de ieri la dr. a ciocalelii dintilor, apasat si...ce mai mia facut pe acolo dr. a decis ca maseaua tb scoasa ca durerea vine de acolo ( nici un alt dinte nu ma durea si nici sensibil ala rece nu era). ce sa fac, sa imi scot maseaua?as face orice numai sa nu ma mai doara. de mentionat ca maseaua este f in spate( stanga sus) si ca nu are cum sa mi lucreze pe canale, ca in timp tot tb sa mi-o scoata( zise dr)
multumesc de raspuns.
0
14-04-2009, ora 11:16
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
in primul rand o gingie sanatoasa nu are voie sa sanagereze, nici macar la periaj. Dc a ajuns sa sangereze inseamna ca este inflamata, iar inflamatia gingivala vine de la placa bacteriana si tartrul care sa-u depus supra si subgingival. ca sa opresti sangerarea tb sa mergi sa ti se faca o igienizare, adica sa ti se indeparteze tartrul ca degeaba te speli tu cu nu stiu ce pasta minune si de 3 ori pe zi. apoi sa incepi sa folosesti si niste mijloace ajutatoare de curatare, gen ata interdentara sau un super floss sau o periuta interdentara cu care sa intretii o igiena corespunzatoare, sa vezi cum scade inflamatia si sangerarea. nu sari repede sa iei antibiotice, ca si acteriile alea saprofite din cavitatea bucala au si ele rolul lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obezitatea influențează sănătatea gingiilor
  • Cum protejăm gingiile și ne ferim de gingivită
  • Oamenii care cred că norocul le determină soarta au mai multe șanse de a avea o boală severă a gingiilor
  • Gingivita: cauze, simptome, tratament
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  • Bolile gingivale și căderea dinților - asociate cu micșorarea creierului (studiu)
  • Statinele au avut rezultate promițătoare pentru reducerea incidenței bolilor gingivale
  •