dureri de gat, dupa radioterapie.

19-09-2007
diandra
Nu este medic/terapeut
diandra
Buna ziua, sora mea dupa ce a facut radioterapie, a avut si are dureri in gat, in sensul ca nu poate sa manince decit ceva lichid, si acum are si febra.tot in urma radioterapiei au aparut pe piele, in zona gatului si pe maini, pete rosiatice, ca niste arsuri.as dori sa stiu daca toate aceste sunt reactii firesti de pe urma radioterapiei iar daca nu as dori un sfat medical in acest sens.va multumesc anticipat, stiu ca sunteti foarte prompti si profesionisti.va doresc viata lunga.
3 comentarii
0
01-10-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Radioterapia intr-adevar da leziuni de radiomucita si radiodermita, adica arde si pielea dar si mucoasele.Eu le spun pacientilor sa ia vitA 3 cps/zi, sa ia in gura ulei de masline(gen gargara) si pot sa si inghita cite o gura, sa isi unga pielea cu unguent de galbenele. Mai scrieti daca vreti sa mai intrebati ceva.
0
01-10-2007, ora 00:00
diandra
Nu este medic/terapeut
diandra
Multumesc pentru raspuns.Ceea ce as mai dori sa aflu care este principala cauza care duce la aparitia cancerului de san?pentru ca am intrebat mai multi doctori dar nu au avut raspunsuri clare, am incredere ca dvs sunteti mult mai explicit.sa fie de vina poluarea?anumite conceptionale?anumite alimente ?nu afirm nimic, doar sunt simple ipoteze.va multumesc.mentionez ca in familia mea nu au existat antecedente.
0
02-10-2007, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
S- demonstrat recent ca, cancerul de sin si de ovar au si o componenta ereditara.Dar de vina pot fi:alimentatia necorespunzatoare, lipsa sarcinilor, mici traumatisme locale, expunerea prelungita a sinilor la raze ultaviolete si, probabil si poluarea cu tot felul de agenti cancerigeni.
Si sint femeie, sint medic.Daca va mai intereseaza ceva, putem vorbi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: