| |
|
|
|
| |
dureri de gat, cap, umeri
|
|
Autor: bevero |
Data: 01-05-2007 |
|
De cativa ani am frecvente dureri in zona gatului, cefei, cap occipital si uneori umeri si brate. Am facut multe investigatii si analize si totul pare normal. La RMN totusi se specifica "hipoplazie de vermis cerebelar cu megacisterna magna" dar se mentioneaza ca nu sunt modificari patologice. Ar putea fi totusi aceasta cauza? RMN cervical normal, analize normale, tensiune normala. Varsta 26 ani. Durerile nu cedeaza la analgezice si sunt mai violente in unele zile, in altele se amelioreaza, dar revin apoi. |
|
|
Comentarii / raspunsuri: 8 |
|
|
Autor: Dr. Ana-Maria Slanina | Dr. As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina -
Medicina de familie ,
Iasi |
Data: 02-05-2007 , ora 00:00 |
Cabinet Medical Proximed
|
Durerile descrise nu par a fi legate de o afectiune a cerebelului (leziunile la nivelul cerebelului sunt insotite de ameteala, mers serpuit, tulburari de coordonare ale membrelor, etc. ). In schimb, poate fi vorba de o nevralgie Arnold (care se localizeaza la nivel occipital, posibil insotita de o nevralgie a plexului brahial (a nervilor ce pleaca de la nivelul coloanei cervicale spre brate). Pe langa antiinflamatorii (oral si local) se pot face proceduri balneo-fizioterapice, electrostimulare, acupunctura (in conditiile in care testele neurologice si viteza de conducere nervoasa sunt normale).
|
|
|
Autor: nadiad |
Data: 08-08-2009, ora 20:09 |
Raporteaza continut inadecvat
Continutul a fost raportat!
Raporteaza continut inadecvat |
|
De cateva luni simt dureri in gat la inghitit, ureche, deasemenea toata partea dreapta a capului, si gat exterior, tot dreapta.Nu sunt constante, ma doare cand in jurul ochiului, cand pe langa nas, altadata partea exterioara a capului, a gatului si submandibular.Am facut radiografie sinusuri, eco glande salivare, consult ORL si la chirurgie maxilofaciala.Toti spun ca nu e nimic.Mi-au dat antiinflamatoare,antialergic, spray nazal, antibiotic zanocin si doxiciclina si tot degeaba.Durerile nu sunt extrem de mari dar ma doare tot timpul cate ceva din jumatatea dreapta si ma gandesc la tot felul de afectiuni.O sa merg la neurolog dar oare poate fi ceva ft grav? Exista posibilitatea sa scap de aceste dureri ca ma innebunesc deja?Nu am ameteli nici tulburari de coordonare ale membrelor.
|
|
|
Medicina de familie ,
Iasi |
Data: 22-08-2009 , ora 07:54 |
|
|
|
Autor: Ruxandra95 |
Data: 23-08-2009, ora 17:14 |
|
Acelasi lucru am patit si eu, dar la inceput acuzam doar dureri de gat pe partea dreapta, in special daca inclinam capul pe spate si nimic altceva. Am crezut ca motivul nu a fost altul decat o miscare gresita a gatului. Acum 5 zile am fost "bruscata", impinsa si am acuzat dureri puternice de gat, dar la fel, in partea dreapta. In ultima vreme am avut tot mai des dureri de cap, in special la nivelul tamplelor sau al lobului occipital. Astazi m-am simtit toata ziua slabita si obosita. La un moment dat a inceput sa ma doara capul, in dreptul tamplei, apoi spre gat si acum ma doare umarul. Simt ca si cum as fi umflata in partea dreapta, de la tampla, ureche, gat, umar...Am citit despre nevralgii, migrene si altele, dar nu am prezentat decat ameteala, oboseala, cefalee. As vrea sa stiu daca este nevoie de un control anume si ce afectiune credeti dumneavoastra ca prezint. Va multumesc.
|
|
|
Autor: nadiad |
Data: 25-08-2009, ora 14:59 |
|
Draga Ruxandra, eu am fost in final la neurochirurg care m-a trimis la RMN. Rezultatul de la RMN e bun insa nu am apucat sa merg din nou la neurochirurg sa citeasca CD-ul.
|
|
|
Autor: dimache |
Data: 03-11-2009, ora 19:54 |
|
Buna seara .De cateva zile mi-a intepenit gatul.Nu pot sa-mi aplec capul, si sa -l intorc .Durerea sa prelungit si in umarul drept si in jos spre omoplat.si seara chiar nu stiu cum sa ma asez in pat ptr somnul de noapte.Mi-e greu sa ridic capul de pe perna.Am folosit unguent bengay , dar prea putin mi-a ameliorat durerile.In momentul de fata simt o durere intensa de-a lungul claviculei.Ce credeti?
|
|
|
Medicina de familie ,
Iasi |
Data: 06-11-2009 , ora 02:55 |
Cabinet Medical Proximed
|
Durerea si contractura muschilor gatului, numita si torticolis poate fi data de expunerea la curent sau de o afectiune a coloanei cervicale. Pe langa unguente, se pot folosi antiinflamatorii gen Ketoprofen si musculo-relaxante ca Mydocalm. O radiografie cervicala si eventual procedurile de fizioterapie pot fi utile.
|
|
|
Autor: mitimarius |
Data: 31-08-2010, ora 17:49 |
|
Am si eu o problema.De cateva luni aproape un an m-a doare in zona cefei.M-a doare mai ales cand imi intorc capul.Si culmea ca dimineata nu m-a trezesc cu durere ci apare dupa-amiaza si dispare seara.Nu stiu ce poate insemna asta.Capul nu m-a doare mai niciodata poate doar in spate si durerea coboara pana in zona umerilor,dar nimic mai mult.Stari de greata nu am cu ochii nu am probleme.Nu stiu ce poate fi.?!
Am uitat sa spun am varsta de 16 ani.
M-a puteti ajuta cu un raspuns?
Va Multumesc Mult!
|
|
Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati (formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici
|
|
Publicitate:
|
|
| |
Logare membri:
|
Statistici forum:
Utilizatori inscrisi:
82887
Ultimul utilizator:
Bunyku
Total mesaje:
177726
Ultimul mesaj:
06-09-2010
71 useri inregistrati; 4668 vizitatori neinregistrati; |
|
| |
Decizia de a trece peste momentele dificile iti apartine. Sunt aici pentru a te ajuta sa depasesti suferinta psihica si sa iti regasesti echilibrul.
PSIHOLOGIE - PSIHOTERAPIE
0727071780
Atele articulate pentru corectia deformarii degetului mare de la picior, ce mentin flexibilitatea piciorului si permit mersul
300 RON
| Cauta pe ROmedic: |
 |
 |
 |
 |
| |

Cauta in articole
Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie. |
|
|
Cauta pe Forumul ROmedic