dureri de cap si sensibilitate la frig

30-08-2010
adriana craiova
Nu este medic/terapeut
adriana craiova
Buna ziua. Am o problema care ma deranjaza de peste 3 ani. Am dureri de cap care apar dupa expunerea la frig, si persista aproape tot anotimpul rece fiind obligata sa port tot timpul capul si gatul acoperite, chiar si in casa. Durerea e de intensitate medie si e localizata in zona sinusurilor frontale, pornind de la baza nasului si continuandu-se cu toata fruntea mai ales zona sprancenelor si fundul ochilor. De cele mai multe ori durerea de cap e insotita de infundarea urechilor si de dureri de urechi si de gat. In timpul durerilor care de cele mai multe ori persista o zi intreag daca nu iau calmante, simt nasul infundat.
Dintre analizele de sange doar ASLO e modificat avand valoarea de 700.Am facut exudat faringian si nazal insa nu s-a descoperit strptococ ci stafilococ auriu in nas. Am mers la ORL cu gandul ca am sinuzita deoarece durerile se manifestau in zona sinusurilor frontale.Dupa o consultatie adecvata mi s-a facut endoscopie nazala mi s-a spus ca nu am sinuzita ci amigdalita cronica si ca ar trebui scoase amigdalele. Nefiind hotarata sa le scot am facut tratament 10 zile cu penicilina si apoi am continuat cu moldamin in cure de cate 3 luni cu pauze. ASLO nu a mai scazut iar durerile in anotimpurile reci nu au disparut. Amigdalele nu se inflameaza prea des, iar puroi nu cred ca am avut pana acum(cel putin nu am simtit eu), temperatura sau alte simpome ale amigdalitei nu am.
Credeti ca amigdalectomia e solutia durerilor mele de cap urechi si gat? ce as putea face pntru a-mi creste rezistenta la frig si curent, pt ca se apropie toamna si durerile apar la prima temperatura scazuta.
Infectia care determina valoarea ridicata a ASLO e la amigdale sau poate fi localizata si in alta parte a organismului?
3 comentarii
0
30-08-2010, ora 17:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalita cred ca a cauzat infectiea cu streptococ ( nu neaparat sa se depisteze la exudat)
daca e marit ASLO.. este indicatorul infectiei cu streptococ.
mergeti la alt medic ORL.. si daca se confirma ca amigdalele sunt mari.. trebuie scoase.. si facut 6-9 luni moldamin dupa aceia.
0
22-10-2012, ora 09:26
aur24
Nu este medic/terapeut
aur24
Buna ziua, de un an jumatate am o problema cu o durere de cap care a aparut in 3 episoade, primele 2 episoade au durat mai putin insa al treile nu mai dispare il am de 3 luni, durerea de cap apare pe partea dreapta cand ridic privirea in sus, este o durere care imi strabate tot capul pe acea parte, am fost la ORL si dupa o endoscopie nazala mi-a spus ca am o deviatie de sept si cornetele nazale marite si o rinita, mi-a dat un tratament cu Biorinil pe care l-am luat si paracetamol sinus pe care nu l-am luat, dupa Biorinil pare ca situatia s-a inrautatit asta dupa o sapt de tratament, mai tare ma doare capul pe acea parte si mai nou, ma ustura si ochiul pielea ochiului, si nasul pe acea parte sau pielea, nu stiu cum sa descriu, este o senzatie de arsura, o sensibiliate in zona, Ce ar putea fi, sa merg iar la medic, sa renunt la biorinil?
0
22-10-2012, ora 11:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e nevoie de investigatii la oftalmologie si neurologie, radiografia SAF
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  • Sensibilitatea la frig (intoleranța la frig)
  •