dureri de cap

10-01-2010
Kida
Nu este medic/terapeut
Kida
Buna ziua!! Ami si eu o problema care nu mai stiu cum sa o scot la capt cu ea. Am 23 ani si de mica am dureri de cap. Nu erau mari sau de durata de obicei aveam ca un junghi, ca si cand cineva imi baga un cutit in cap, si trecea in cateva minute, de cele mai multe ori cadeam din piciore! sau daca ma ridicam brusc de jos vedeam negru si stelute; dar tot asa in cateva minute imi trecea. Insa acuma, incepand din luna iulie anul trecut s-a inrautatit situatia. (Inainte de asta durerile erau tot mai dese!) Dupa o seara linistita in familie fara nervi sau stres, in timp ce jucam carti a inceput sa am o durere mare de cap in partea stanga. Am mers sa ma intind dar nu aveam stare, ma durea din ce in ce mai tare mai ales daca stateam intinsa. Am inceput sa ma plimb prin camera cam o ora si ceva dupa care mi-a dat sangele pe nas si nu am mai stiut de mine. M-am trezit la urgente cu masca de oxigen si perfuzie. Dupa ce am stat o noapte acolo, nu stiu ce a fost in perfuzii (mi-au facut doua) dar mi-a trecut durerea mai eram putin ametita. De la urgente am primit trimitere pentru neurologie de unde au inceput tot felul de analize (analize de sange, EEG, tomograf si ORL) care toate au iesit bune inafara de radiografia de la cap. Am facut tratament cu Carmabazepina, Aerius si ceva picaturi preparat ceva cu Xilina. Nici un doctor nu mi-a dat un dicanostic. De atunci stau doar cu analgezice si am dureri mari aproape in fiecare zi. Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau ca sa nu mai am durerile astea. Daca se poate sa ma ajutati cu ceva. Va multumesc anticipat. Cu stima si respect Diana.
4 comentarii
0
10-01-2010, ora 19:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa mergi cu analizele mai departe pentru a vedea ce ai.un RMN, eventual si o angiografie cerebrala. Ce s-a vazut la radiografia de la cap ?
0
10-01-2010, ora 22:23
Kida
Nu este medic/terapeut
Kida
Doctorul de la ORL mi-a spus ca am o malformatie a sinusurilor si pe biletul de la radiologie scria ceva de mucoase nu mai tin minte exact ce o iritatie sau ceva de genul. Dar cand am insistat ca ma doare si ca nu mai pot s-au uitat la mine ca si cand a-s mintii. Nu mint durerile sunt cateodata chiar insuportabile, daca imi puteti spune niste analgezice sa imi treaca, pana acuma am luat: Codamina P, Ibuprofen si Ketonal. Imi trece catusi de putin cu Ibuprofen, dar am citit mai multe si am vazut ca afecteaza stomacul iar eu am si ulcer gastric. Nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc!
0
12-01-2010, ora 16:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Mai mergi si pe la MF.ai tratament pentru ulcer ? tii regim? Stii ca nu ai voie sa fumezi.Tramadol este un antalgic bun, de 50mg sau de 100mg.nu folosi concentratii mai mari, si nu exagera, doar cand este absolut necesar iei o pastila. Si fara alcool.Nu cred ca durerea pe care o descrii este doar datorita malformatiei de sinusuri [ care sinusuri ? frontale? ].
0
13-01-2010, ora 22:34
Kida
Nu este medic/terapeut
Kida
Da, malformatie la sinusurile frontale, la cele maxiale nu s-a vazut nimic. Si eu am spus acelasi lucru am citit catusi de cat despre sinusuri si nici unde nu am gasit la simptome aceeleasi ca si ale mele. Dar deoarece nu mi-au gasit nimic la analizele care le-am facut...si acuma luni cand am fost la MF pe dosar scria "migrena" si "cefalee". Este adevarat ca am avut toate simptomele atunci: tulburari ale vederii, fotosensibilitate, varsaturii si dureri insuportabile; dar a mai fost si lesinul si sangele pe nas si daca imi aduc bine aminte cand am fost la ORL eram si umflata in partea stanga a capului deoarece de aceea mi-a dat Aerius...cica a-s fi avut alergie la substante chimice cum ar fi detergentii si la fum. Dar toate astea fara nici o analiza. Iar pentru ulcer fac tratament cu Ranitidina, Omez si Metroclorpramid; iar ce prevede alimentatia incerc sa mananc cat mai sanatos fara grasimi, prajeli, rantasuri etc.
Am si un program foarte incarcat: servici cinci schimburi, scoala, familie (sunt casatorita) si nu dorm decat 3 maxim 4 ore pe noapte...de unde pun multe dureri pe seama acestui lucru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •